Tafelafvalbakje: 15x de beste van 2024! [Extra Korting]

Een tafelafvalbakje is een ideaal product om aan te schaffen. Het is een kleine prullenbak, wat ideaal is om te hebben tijdens bijvoorbeeld het koken. De uienschillen, papiertjes en ander afval kun je zo kwijt in je tafelafvalbakje, wel zo handig!

In dit artikel nemen wij je mee in het beste tafelafvalbakje van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een tafel afvalbakje en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met voor wie een tafelprullenbak een goed product is om aan te schaffen, hoe dit product precies werkt én hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

Het beste tafelafvalbakje van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste tafelprullenbakken kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste tafelafvalbak van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk product kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande tafelafvalbakjes zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste kleur voor in jouw huis te vinden.

Tafelafvalbakje: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Tafelafvalbakje Sort & Go van Brabantia

Het eerste product in onze top vijf is het tafelafvalbakje Sort & Go van Brabantia. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 370 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De Sort & Go is als Brabantia afvalbak in diverse maten te verkrijgen, waaronder die van 3 liter. Ideaal voor op je tafel dus. Daarbij kan je kiezen uit vier verschillende kleuren. De Sort & Go is ideaal voor het weggooien van gft- en ander klein keukenafval.

Ook is het een makkelijk te reinigen product. Je gebruikt simpelweg een vochtig doekje. Tevens wordt dit product geleverd met 10 jaar garantie. Meer heb je niet nodig toch?

Tafel prullenbak Calypso van Mepal

Het tweede product in onze top vijf is de tafel prullenbak Calypso van Mepal. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 215 reviews op bol.com.

De Calypso van Mepal is een typisch tafel prullenbakje, met een inhoud van 2,2 liter en soort-van push deksel. Je hebt hierbij de keuze uit vijf verschillende moderne kleuren.

De prullenbak van Mepal neemt weinig ruimte in beslag, heeft een grote vulopening, werkt zonder zakjes, is makkelijk te dragen en gemakkelijk te reinigen. Al met al een prima product als je het ons vraagt.

Tafel prullenbakje van Joseph Joseph

Het derde product in onze top vijf is het tafel prullenbakje van Joseph Joseph. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 105 reviews op bol.com.

De bovenstaande Joseph Joseph prullenbak Intelligent Waste Stack heeft een inhoud van 4 liter en is verkrijgbaar in 2 kleuren. Zoals je al aan de naam van deze tafel afvalemmer kan raden, is het makkelijk op te stapelen.

Wat ook handig is aan dit product, is dat het geleverd wordt met een interne geurfilter. Hierdoor zal je weinig last hebben van nare luchtjes, wat echt kenmerkend is voor de producten van Joseph Joseph. Wat wil je nog meer?

Tafelprullenbakje Compost Caddy van Addis

Het vierde product in onze top vijf is het tafelprullenbakje Compost Caddy van Addis. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 70 reviews op bol.com.

De Compost Caddy van Addis is een tafelprullenbakje, speciaal gemaakt als gft afvalbak en compostbakje. Met een inhoud van 2,5 liter en de keuze uit 6 kleuren, is dit echt een aanrader. Om nare geurtjes tegen te gaan is de Compost Caddy voorzien van een deksel, die er overigens ook af kan. 

Ook is het voorzien van een handige draagbeugel en een uitneembare binnen emmer, zodat je dit makkelijk kan reinigen. Dit product doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

Tafel afvalbak van Morgiana

Het laatste product in onze top vijf is het tafel afvalbak van Morgiana. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 25 reviews op bol.com.

Ook dit tafel afvalbakje van Morgiana mag niet ontbreken in ons artikel. Dit product heeft een inhoud van 2 liter en is verkrijgbaar in de kleuren wit en blauw. Dankzij de handige klikdeksel kan je dit product geurdicht sluiten.

Ook goed om te weten is dat deze tafel afvalbak wordt geleverd inclusief 50 vuilniszakjes. Doe hier dus zeker je voordeel mee.

Zit jouw tafelafvalbakje niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 250 verschillende tafelafvalbakjes op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste tafelafvalbakjes, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij het beste tafelafvalbakje voor jouw situatie vinden.

Wat is een tafelafvalbakje?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een tafel prullenbak is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit. 

Een tafelafvalbakje best een simpel product, waarbij je precies uit de naam kan ophalen waarvoor het dient. Hete is niks anders dan een afvalbakje die men op tafel (of een andere plek) gebruikt. De inhoud van het tafelafvalbakje ligt zo ongeveer tussen de 1 en de 5 liter en is dus niet geschikt voor groot afval.

Men gebruikt dit afvalbakje dus voornamelijk om ergens op te zetten én om snel klein afval te kunnen deponeren. Vaak is dit op een tafel, maar soms ook een aanrecht. Wanneer het op het aanrecht staat gebruikt men het vooral als GFT bakje, wat je makkelijk kan gebruiken tijdens het koken.

Een tafelafvalbakje heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende groottes, soorten, merken en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan een tafelafvalbak moeten kopen? En wanneer is een tafel afvalemmer een handig product om in je huis, werkplek of kantoor te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

tafelprullenbakje

Waarom een tafelafvalbakje kopen?

Nu je weet wat het beste tafelafvalbakje is én waar je op moet letten als je een tafel vuilnisbak gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt, zoals bijvoorbeeld het tafelafvalbakje Action. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor dit product zou moeten kiezen.

Ideaal voor GFT afval

Het allereerste voordeel dat wij willen benadrukken is dat een tafelafvalbakje een ideaal product is om GFT afval in te verzamelen. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom mensen dit product aanschaffen.

Omdat zo’n tafelprullenbak een relatief klein product is, zie je dat men dit vaak gebruik als afvalemmertje op het aanrecht. Hier produceert men veel GFT afval, wat je sowieso niet te lang in je keuken wilt hebben liggen.

Juist dan is een tafel prullenbak een goede aankoop, waarin je makkelijk en snel je afval kan deponeren.

Voor iedereen een geschikt tafelafvalbakje

Je hebt het bovenin dit artikel al kunnen zien, maar je hebt tegenwoordig de keuze uit veel verschillende tafel prullenbakjes. Niet alleen qua vormen, maar ook zeker qua kleuren.

Dat je zoveel keuze hebt, zorgt ervoor dat het makkelijk is om een product te vinden dat precies bij jouw wensen past. De kans is dan ook groot dat jij iets vindt dat perfect bij jouw wensen en situatie past. Met dit artikel geven proberen we je alleen een duwtje in de juiste richting te geven

Handig in gebruik

Als laatste willen we benoemen dat een tafelafvalbakje erg veelzijdig in te zetten is. Omdat het een heel klein product is, kan je het op nagenoeg alle plekken kwijt. Ook is het een product dat je makkelijk kan verplaatsen.

Houd je bijvoorbeeld van een gezellig avondje thuis met je vrienden? Ook dan komt dit tafelafvalbakje heel goed van pas. Zet het simpelweg bij je tafel of zithoek neer en je zal zien dat je vrienden zelf hun afval in het bakje deponeren. Je zal minder zelf hoeven op te ruimen, dus het scheelt je een hoop tijd.

Maar ook om te gebruiken als kantoor prullenbak, kan je een tafel prullenbakje kopen. Op je kantoor produceer je vooral papier afval, wat makkelijk in een klein afvalbakje terecht kan.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een tafelafvalbakje zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een tafelprullenbakje gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

tafel prullenbakje

Tafelafvalbakje kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste tafelafvalbakje voor in je huis gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van het tafelafvalbak

Het eerste punt waarmee je rekening wilt houden, is de inhoud van het tafelafvalbakje. Dit bepaalt immers hoeveel afval je erin kwijt kan, maar we hebben eerder al laten vallen dat dit soort prullenbakjes niet zo groot zijn.

De inhoud loopt hierbij vaak uiteen van 1 liter tot en met 5 liter. Het ligt een beetje aan jouw persoonlijke voorkeur welke inhoud je het meest geschikt vindt. Dit hangt ook samen met waar je het product gaat plaatsen en hoeveel afval je er potentieel in kwijt gaat zijn. Belangrijk dus om rekening mee te houden/

Soort deksel

Naast de inhoud wil je ook zeker rekening houden met het soort deksel. Dit bepaalt namelijk hoe je de prullenbak bedient en hoe je het deksel opent en dicht kan maken. We nemen je mee in de meest populaire deksels.

Zo open je een pedaalemmer door middel van een pedaal. Je stapt erop met je voet en het deksel opent. Haal je jouw voet van het pedaal, dan sluit het deksel zich weer. Je zal een pedaalemmer echter niet vaak als tafelafvalbakje zien, omdat je dit product juist op de grond plaatst.

Een ander veelvoorkomend deksel is de open deksel. Eigenlijk is dit een prullenbak zonder deksel. Dit heeft een open gat, zodat je makkelijk en snel afval kan weggooien.

Je kunt ook kiezen voor een touch-systeem. Hier opent het deksel zich na een lichte aanraking en sluit het zich als je hem weer terug drukt. 

Ook heb je prullenbakken met een sensor systeem. Deze openen zich als je jouw hand voor de sensor beweegt. Deze prullenbakken zijn wel wat duurder. 

Een push deksel is een ander populair type deksels. Hier druk je simpelweg tegen het deksel, om het afval te kunnen deponeren. Vaak staat er ook Push op het deksel, dus je kan dit product makkelijk herkennen.

Heb je nog geen idee? Blijf dan vooral verder lezen. Verderop in dit blog staat we wat langer stil bij elk type deksel, zodat jij de juiste keuze voor jezelf kan maken.

Materiaalgebruik

Naast bovengenoemde punten wil je ook zeker rekening houden met het materiaal waarvan de tafelprullenbak gemaakt is. Dit zegt niet alleen iets over de kwaliteit, maar ook iets over de sterkte en duurzaamheid.

De meeste tafelafvalbakjes worden van kunststof gemaakt, maar ook RVS prullenbakken en metaal zijn veelvoorkomende materialen. Ieder soort materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen natuurlijk. ZO is kunststof relatief goedkoop, is RVS roestvrij en metaal sterk en duurzaam.

Kleurgebruik

Voor veel mensen is het belangrijk om spullen aan te schaffen die bij elkaar passen. Je wilt immers niet dat je interieur gaat vloeken. En laat dit dan ook belangrijk zijn bij een tafelafvalbakje, aangezien dit product al snel in het zicht staat.

Tegenwoordig is het heel makkelijk om de juiste kleur te vinden, omdat fabrikanten veel verschillende kleuren op de markt brengen. Zo kunnen ze namelijk een grotere doelgroep aanspreken en meer producten verkopen.

Veel kleuren die je tegenwoordig ziet zijn zwart, wit, zilver en goud, maar ook kleuren als de rode afvalbak en de blauwe prullenbak zijn erg populair. Je kan echter uit veel meer andere kleuren kiezen, dus maak hier zeker gebruik van.

Ervaringen van andere mensen

Wanneer jij op zoek bent naar een bepaald product, dan moet je niet vergeten om de reviews en ervaringen van andere mensen door te nemen. Hier kan je veel nuttige informatie uit halen, dus het is belangrijk om je te laten informeren door de ervaringen van andere mensen met een bepaald product.

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan controleren. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs van het tafelafvalbakje

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een tafelafvalbakje begint vanaf zo’n €10 en kan oplopen tot ongeveer €125, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

tafel prullenbak

Uit welke soorten deksels kan je kiezen?

Het is hierboven al kort even aangestipt, maar je hebt bij een tafelafvalbak de keuze uit diverse soorten deksel. Elke deksel heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus we nemen je hieronder even mee in welke deksels er allemaal te verkrijgen zijn.

Open deksel/geen deksel

Een prullenbak zonder deksel wordt in de regel vaak gebruikt op kantoor of in een horecagelegenheid. Een prullen mand is bijvoorbeeld een perfect voorbeeld van een prullenbak met een open deksel. Doordat deze prullenbak open is aan de bovenkant, kan men makkelijk en snel afval deponeren. 

Tevens worden dit soort prullenbakken vaak gebruikt op plaatsen waar door de dag heen veel afval wordt weggegooid. Denk aan sportlocaties, kroegen, pretparken of op kantoor. Hierbij is het overigens wel aan te raden om de prullenbak dezelfde dag nog te legen als er organisch materiaal wordt weggegooid. 

Touch deksel

Een ander soort deksel wat steeds meer aan populariteit wint, is de touch afvalbak. Bij dit soort deksels hoef je alleen lichtjes op de deksel te drukken, waarna de prullenbak opent. Het deksel blijft open staan, zolang jij dat wilt, omdat je het zelf weer dicht moet duwen.

Het design van dit soort prullenbakken ziet er vaak strak uit, omdat het deksel gelijk is getrokken met de bovenkant. Hierdoor ziet alles er zeer gestroomlijnd uit en dat is dan ook meteen een reden waarom veel mensen een prullenbak met dit soort deksels koopt.

Sensor afvalbak

De technologische ontwikkelingen staan de laatste jaren niet stil. Dit is dan ook in de wereld van prullenbakken niet heel anders. Prullenbakken worden steeds meer voorzien van technische snufjes, waardoor ze ook steeds populairder worden.

Een van dit soort prullenbakken is de prullenbak met sensor. Dit kan zowel een bewegingssensor als een geluidssensor zijn, waarbij eerstgenoemde het meeste voorkomt.

Wanneer jij een beweging langs de sensor maakt of bijvoorbeeld “open can” zegt, zal deze prullenbak vanzelf open gaan. Zo kan je makkelijk afval weggooien, zonder dat je de prullenbak hoeft aan te raken.

Push deksel

Een push afvalemmer is voorzien van een deksel, die je dankzij een push systeem eenvoudig met je handen kunt indrukken. Vervolgens opent de deksel zich en kan je al jouw afval direct in de prullenbak laten vallen.

Nadat je gebruikt hebt gemaakt van de prullenbak, zorgt het push systeem ervoor dat de deksel weer direct van zichzelf sluit om te voorkomen dat er nare luchtjes uit de prullenbak ontsnappen en in de lucht blijven hangen.

Swing deksel

Als laatste type deksel willen we stil staan bij de swing afvalbak. Een swing deksel kenmerkt zich door het feit dat je op het deksel van dit soort prullenbakken kan duwen, waarna het deksel open zal zwaaien (swingen dus) en je de prullenbak kan vullen met afval.

Dit soort deksels zal vanzelf weer dichtgaan, simpelweg omdat de deksel ook weer naar beneden “swinged”. Het is dus ook een relatief makkelijke manier waarop je afval weg kan gooien.

Voor wie is een tafelafvalbakje geschikt?

Een tafelafvalbakje kan voor iedereen geschikt zijn. Dus ook voor grote gezinnen is dit een prima hulpmiddel om te kopen, terwijl je dit misschien niet meteen zou denken.

Een tafelafvalbakje kun je gebruiken om tijdens het koken niet voor elk klein schilletje de prullenbak op te moeten zoeken. Als je veel kookt en je hebt de ruimte ervoor op het aanrecht, dan is het tafelafvalbakje ideaal.

Zoals de naam al aangeeft, is het tafelafvalbakje ook geschikt om op je tafel te staan. Ook als je alleen woont en dus misschien niet veel afval produceert, is het handig om een tafelafvalbakje op je tafel te hebben staan.

Papiertjes, bonnetjes, klein plastic en dergelijke kunnen hier makkelijk in. Sommige mensen gebruiken het tafelafvalbakje zelfs een soort van toilet prullenbak. Je kan het dus heel veelzijdig inzetten en dat maakt het ook zo’n populair product.

Maar hoe maak je dit product dan schoon en waarmee moet je rekening houden? Dat ga je dankzij de volgende alinea leren.

Hoe maak je een tafelafvalbakje schoon?

Niemand houdt van nare luchtjes en vliegjes. Om dit soort dingen te voorkomen is het belangrijk om het tafel prullenbakje regelmatig schoon te maken. Ook blijft de tafelvuilbak dan in een goede staat, waardoor het langer mee kan gaan.

Maar hoe doe je dit dan en waarmee moet je dan rekening houden? Gelukkig is het schoonmaken van een tafel afvalbak niet zo heel lastig. Je komt al heel ver met het volgen van de onderstaande stappen. Zorg ervoor dat je een sopje, sponsje, schoonmaakdoekje en handdoek klaar hebt liggen.

Laten we bij het begin beginnen: Allereerst wil je ervoor zorgen dat je tafelafvalbak leeg is. Dus je haalt de vuilniszak eruit of je haalt al het vuil eruit. Vervolgens gebruik je hebt sopje, de spons en het schoonmaakdoekje om de gehele binnenkant en buitenkant schoon te maken. Sla geen plekje over en vergeet ook zeker de deksel niet.

Wanneer dit gedaan is, kan je verder gaan met het afdrogen van de gehele tafel prullenbak. En ook hierbij moet je de deksel niet vergeten af te drogen. Na het volgen van deze stappen is jouw tafelafvalbak schoon én droog, waarna je het kan vullen met een nieuwe vuilniszak.

Nog een laatste tip: Wat wij sowieso aanraden is om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen op eventuele schoonmaakvoorschriften. Dan weet je zeker dat je dit product op de juiste manier reinigt.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over het tafelprullenbakje. We hebben het alleen nog niet gehad over waar je dit product het beste kan plaatsen. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Waar plaats je een tafelafvalbakje?

Het meest logische antwoord op deze vraag zou natuurlijk zijn: Op tafel. Het tafelafvalbakje heeft echter veel meer plekken waar deze goed tot zijn recht kan komen.

Op tafel is inderdaad een van de plaatsen waar je een tafelafvalbakje neer kunt zetten. Je kunt deze gebruiken om papiertjes en dergelijke in te gooien, maar ook tijdens het eten kan deze van pas komen. Lege eierschaaltjes en voedselrestjes gooi je er zo in weg.

Je kunt een tafelafvalbakje ook neerzetten op het aanrecht. Je kunt deze dan gebruiken om je afval van het koken in weg te gooien. Denk aan schillen of ander GFT afval. Als je het tafelafvalbakje inderdaad gebruikt op het aanrecht, dan is het wel ook weer aan te raden om deze ook elke dag weer te legen.

Verder zou je een tafelafvalbakje neer kunnen zetten in de badkamer. Je kunt het tafelafvalbakje bij de wasbak neerzetten voor wattenschijfjes en dergelijke, en voor het wc-afval, een afvalbakje dichter bij het toilet neerzetten.

In principe kun je een tafelafvalbakje neerzetten waar het voor jou het beste uitkomt. Bovenstaande plekken zijn dan ook enkel de meest gangbare plekken waar men een tafelafvalbakje heeft staan.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je de beste tafelprullenbak voor jouw huishouden of werkplek hebt gevonden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Prullenbakken tester
Hoi, ik ben Boyd! Prullenbakken, we hebben er dagelijks mee te maken! Ik heb in het verleden in een winkel gewerkt, waar we veel prullenbakken verkochten. Mijn missie met prullenbak.org is om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. We nemen je mee in de beste producten die je kunt aanschaffen.

Plaats een reactie