Camping prullenbak: 15x de beste van 2024! [Prijsdaling]

Camping prullenbak: Bijna overal waar jij gaat en staat, zal je afval produceren. Dus ook als je niet thuis bent, maar bijvoorbeeld op vakantie gaat of gaat kamperen op de camping. Om al het afval dat je produceert goed in te zamelen, is het hebben van een camping afvalbak onmisbaar. Vandaar dat wij dit blog geschreven hebben.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste camping prullenbak van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een camping afvalbak en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met voor wie een camping vuilnisbak een goed product is om aan te schaffen én hoe je een opvouwbare vuilnisbak camping het beste kan schoonmaken. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste camping prullenbak van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste camping prullenbak van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welke kampeer vuilnisbak kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste kleur voor in jouw huis te vinden.

Camping prullenbak: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een camping prullebak kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een betere campingprullenbak ga je dus bijna niet vinden.

Opvouwbare prullenbak camping van Bo-Camp

Het eerste product in onze top drie is de opvouwbare prullenbak camping van Bo-Camp. Deze inklapbare prullenbak camping krijgt momenteel 3,8 uit 5 sterren en meer dan 65 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Deze opvouwbare camping afvalbak van Bo-Camp heeft een maximale inhoud van 120 liter, maar kan ook kleiner gemaakt worden en is daardoor perfect voor op de camping. Ook wordt het geleverd met stabilisatoren die aan de onderkant van de afvalbak zitten. Deze opvouwbare camping vuilnisbak doet dus precies wat ej ervan mag verwachten.

Camping prullenbak van Artex

Het tweede product in onze top drie is de camping prullenbak van Artex. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 36 reviews op bol.com.

Dit product van Artex komt in de vorm van een camping prullenbak met twee vakken. Ieder vak heeft een inhoud van 40 liter, dus dit is perfect om op de camping je afval mee te kunnen scheiden. Tevens is dit een stevig en inklapbaar item.

In de deksel van beide compartimenten zit een extra gat om flessen doorheen te doen, zonder dat je het deksel hoeft te openen. Meer heb je niet nodig toch?

Camping afvalbak van Artex

Het derde product in onze top drie is wederom een camping afvalbak van het merk Artex. Deze afvalemmer camping krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 33 reviews op bol.com.

Waar het eerste product hierboven van Artex een duo afvalbak voor op de camping is, is het product dat je hierboven ziet een enkele afvalbak. Dit item heeft daarbij een inhoud van 40 liter. En ook deze opvouwbare afvalbak camping heeft een extra gat om in de deksel flessen door te kunnen deponeren. Wat wil je nog meer?

Zit jouw prullenbak voor de camping niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 115 verschillende camping prullenbakken op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste camping prullenbak, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste camping afvalbak voor jouw situatie vinden.

Wat is een camping prullenbak?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een camping prullenbak is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit. 

De naam verklapt het eigenlijk al. De camping prullenbak is een prullenbak die voornamelijk voor de camping erg handig is. Zo’n camping afvalbak komt in diverse vormen, waarbij de vuilniszakhouder of afvalzakhouder één van de meest populaire soorten is.

Om iets preciezer te zijn in de uitleg van wat een camping vuilnisbak is: Een camping prullenbak is een soort van houder of waar je heel gemakkelijk en snel een vuilniszak in kunt hangen, om zo je camping afval kwijt te kunnen.

De camping prullenbak verschilt behoorlijk van de reguliere prullenbakken die we allemaal wel kennen en ook in huis hebben staan. Een van de verschillen met de gewone vuilnisbak, is bijvoorbeeld de prijs.

De voornaamste reden hiervan is dat er een stuk minder materiaal wordt gebruikt, als je dit vergelijkt met het materiaal wat er nodig is om een “normale” afvalbak te maken. Bij een camping prullenbak is er vaak alleen een frame aanwezig en dus geen zijkanten of bodem. Bij sommige, duurdere modellen zijn de prullenbakken wel voorzien van een bodem, om zo extra stevigheid te kunnen bieden.

Een prullenbak voor op de camping heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende groottes, soorten, merken en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan een camping vuilnisbak moeten kopen? En wanneer is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

opvouwbare prullenbak camping

Waarom een camping prullenbak kopen?

Nu je weet wat de beste camping prullenbak is én waar je op moet letten als je dit product gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt, zoals bijvoorbeeld de camping prullenbak Action alternatief. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor dit product zou moeten kiezen.

Perfect voor op de camping

Het is nu eenmaal een feit dat mensen de gehele dag door afval produceren. Als je wat te drinken pakt, een snackje eet of iets uit een verpakking haalt, er zal afval achterblijven. Dit is dan op een camping ook niet heel veel anders. Daarom dat veel mensen een prullenbak meenemen, wanneer ze naar de camping gaan.

Een vuilniszak op de grond neerleggen kan natuurlijk ook, maar een camping afvalbak staat toch iets netter. Ook is het snel op en af te bouwen, scheelt het je veel tripjes naar de containers van de camping en het zorgt ervoor dat je vuilniszak afgesloten kan worden. Maar er zijn nog meer redenen.

Veelzijdig te gebruiken

Daarnaast willen we benoemen dat een camping vuilnisbak erg veelzijdig in te zetten is. Heb je bijvoorbeeld een barbecue avond met je vrienden en of je familie of een feest in je achtertuin? Dan is een camping afvalbak ook perfect te gebruiken, waarin je makkelijk alle kartonnen bekertjes en bordjes en dergelijke kan deponeren.

Je hoeft de vuilnisbak camping dus niet perse alleen op de camping te gebruiken, maar je kan het ook inzetten als je tijdelijk wat extra prullenbakken ergens neer wilt zetten (om wat voor reden dan ook).

Voor iedereen een geschikte camping afvalbak

Je hebt het bovenin dit artikel al kunnen zien, maar je hebt tegenwoordig de keuze uit veel verschillende kampeer prullenbakjes. Zowel qua vorm, groottes en prijzen als merken en modellen.

Dat je zoveel keuze hebt, zorgt ervoor dat het makkelijk is om een product te vinden dat precies bij jouw wensen past. De kans is dan ook groot dat jij iets vindt dat perfect bij jouw wensen en situatie past. Met dit artikel geven proberen we je alleen een duwtje in de juiste richting te geven

Een camping prullenbak is relatief goedkoop

Het laatste voordeel dat wij willen benadrukken is dat een camping vuilnisbak een goedkoop product is om te kopen. Zeker als je het vergelijkt met een “traditionele” afvalemmer.

Dit komt omdat dit product wordt gemaakt met best weinig materiaal én vaak van goedkoop materiaal zoals kunststof. Het bevat tevens ook geen zijwanden en soms ook geen bodem, dus hier hoeven fabrikanten dan ook geen kosten voor te maken.

Dit product is dus heel erg simpel qua vorm, maar ook simpel te bedienen én te gebruiken. En hierdoor kan de prijs laag blijven, wat voor veel campingliefhebbers een belangrijke reden is om dit item aan te schaffen.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een camping afvalbak zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

camping prullenbak

Camping prullenbak kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste prullenbak voor de camping gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van de kampeer prullenbak

Het eerste punt waarmee je rekening wilt houden, is de inhoud van de kampeer afvalbak. Dit bepaalt namelijk hoeveel afval jij kwijt kan in dit product.

De inhoud hangt samen met hoeveel mensen er gebruik van gaat maken. Zo is een 10 liter afvalbak veel te klein voor een gezin van 6 personen. Dan kies je liever voor minimaal een 40 liter afvalbak voor op de camping. Belangrijk dus om rekening mee te houden.

Met of zonder deksel

Wanneer jij een prullenbak voor op de camping gaat kopen, is het ook belangrijk om rekening te houden met of je wel of geen deksel wilt hebben. Zo heb je open prullenbakken voor op de camping, maar ook houders met een deksel.

Een open camping afvalbak is praktisch en heel makkelijk te bedienen. Je hoeft immers de deksel niet te openen en je kan zo je afval deponeren. Hier kunnen echter wel snel vliegen en andere insecten op afkomen, dus het zal niet voor iedereen een geschikt product zijn.

Een camping vuilnisbak met deksel is dan ook het meest gebruikt, omdat je hiermee de afvalbak kan afsluiten. Dat blijven veel mensen toch wel erg prettig vinden.

De juiste vuilniszakken

Afhankelijk van of je een vuilniszak houder voor op de camping koopt, wil je ook rekening houden met de vuilnis zakken die je gaat gebruiken. De meeste houders hebben namelijk geen zijkant, waardoor een zak sneller kan scheuren. Dit trekt dan weer vliegjes en ongedierte aan, dus dit wil je liever voorkomen.

Je kunt daarom het beste kiezen voor een goede kwaliteit vuilniszak voor de camping afvalbak. Anders is de kans groot dat er gaten en scheuren in de afvalzak komt, met alle gevolgen van dien.

Materiaalgebruik

Naast bovengenoemde punten wil je ook zeker rekening houden met het materiaal waarvan de camping afvalemmer gemaakt is. Vaak zegt dit namelijk iets over de kwaliteit en sterkte van dit product. De meeste prullenbakken voor kop de camping zijn gemaakt van kunststof of metaal, wat ieder hun eigen voor- en nadelen heeft. Kunststof is bijvoorbeeld goedkoop en duurzaam en metaal is sterk, maar vaak ook wat duurder.

Voor op de camping zie je dat een kunststof frame toch het meest gebruikt wordt. Deze zijn goedkoop in aanschaf, maar niet altijd even geschikt voor veel of zwaar afval. Dus als je zeker wilt zijn dat de prullebak camping lang meegaat, zou je kunnen kiezen voor een metalen frame.

Inklapbaarheid

Een ander belangrijk punt waarmee je rekening kan houden, is of je de afvalbak voor op de camping kan inklappen of juist niet. Een inklapbaar product bespaart namelijk een hoop ruimte, puur vanwege het feit dat je het zo in kan klappen.

Maar er zullen dan ook altijd mensen zijn die liever geen inklapbaar product hebben. Dus ook dit is een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Ervaringen van andere mensen

Wanneer jij op zoek bent naar een bepaald product, dan moet je niet vergeten om de reviews en ervaringen van andere mensen door te nemen. Hier kan je veel nuttige informatie uit halen, dus het is belangrijk om je te laten informeren door de ervaringen van andere mensen met een bepaald product.

Vaak hebben deze mensen de vuilnisemmer camping al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan controleren. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs van de camping afvalbak

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een camping prullenbakje begint vanaf zo’n €10 en kan oplopen tot ongeveer €125, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Maar voor wie is een camping afvalbak dan geschikt? In de onderstaande alinea staan we hier even bij stil.

camping vuilnisbak

Voor wie is een camping prullenbak geschikt?

Een camping prullenbak is eigenlijk voor iedereen handig om te hebben. Je kunt ze dankzij de compactheid makkelijk opbergen als je ze even niet nodig hebt. De camping prullenbak wordt ook veel als extra prullenbak voor in de tuin gebruikt in de zomer. 

Ook kan een camping prullenbak erg handig zijn voor een bedrijf dat veel papierafval produceert. Zo kun je redelijk voordelig overal een fatsoenlijke plaats creëren om afval kwijt te kunnen.

Ook voor thuis kan een camping prullenbak een perfecte aanvulling zijn. In je huis heb je natuurlijk ook altijd een normale prullenbak staan. Als je veel papierafval of ander licht afval produceert, dan hoef je dit natuurlijk niet allemaal kwijt in je gewone prullenbak. Dit neemt erg veel plaats in beslag en dat is nergens voor nodig. Een combinatie van een prullenbak en een camping prullenbak zou dus in elk (groter) gezin passen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de camping prullenbak. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je de vuilnisbak kamperen het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een camping prullenbak schoon?

Niemand houdt van nare luchtjes en vliegjes. Om dit soort dingen te voorkomen is het belangrijk om het camping prullenbakje regelmatig schoon te maken. Ook blijft dit product dan in een goede staat, waardoor het langer mee kan gaan.

Maar hoe doe je dit dan en waarmee moet je dan rekening houden? Gelukkig is het schoonmaken van een camping afvalbak niet zo heel lastig. Je komt al heel ver met het volgen van de onderstaande stappen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een sopje, sponsje, schoonmaakdoekje, een handdoek en wat tijd en geduld.

Laten we bij het begin beginnen: Allereerst wil je ervoor zorgen dat je camping afvalbak leeg is. Dus je haalt de vuilniszak uit het frame of uit de afvalbak, afhankelijk van wat voor product je gekocht hebt. Vervolgens gebruik je hebt sopje, de spons en het schoonmaakdoekje om het gehele frame of prullenbak zowel aan de binnenkant als de buitenkant schoon te maken. Vergeet hierbij natuurlijk niet de deksel.

Wanneer dit gedaan is, kan je verder gaan met het afdrogen van de gehele camping prullenbak. En ook hierbij moet je de deksel niet vergeten af te drogen, omdat er anders alsnog schimmels kunnen groeien. Na het volgen van deze stappen is jouw camping vuilnisbak schoon én droog, waarna je het kan vullen met een nieuwe vuilniszak.

Nog een laatste tip: Wat wij sowieso aanraden is om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen op eventuele schoonmaakvoorschriften. Dan weet je zeker dat je de prullenbak kamperen op de juiste manier reinigt.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je de beste prullenbak voor op de camping hebt gevonden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Prullenbakken tester
Hoi, ik ben Boyd! Prullenbakken, we hebben er dagelijks mee te maken! Ik heb in het verleden in een winkel gewerkt, waar we veel prullenbakken verkochten. Mijn missie met prullenbak.org is om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. We nemen je mee in de beste producten die je kunt aanschaffen.

Plaats een reactie