Auto prullenbakjes: 13x de beste van 2024! [Korting]

Met auto prullenbakjes houd je jouw auto niet alleen schoon en fris, het zorgt er ook voor dat je zelfs in je eigen auto je afval makkelijk kan verzamelen. Het is niet voor niets een product dat je in veel auto’s zal tegenkomen. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven, waarin je alles ontdekt over de auto prullenbak.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste auto prullenbakjes van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een auto prullenbak en wanneer je juist dit product moet aanschaffen.

We sluiten af met hoe je een prullenbak voor in de auto het beste kan bevestigen én kan schoonmaken. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste auto prullenbakjes van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste auto prullenbakjes van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk product kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste afvalemmer voor je auto te vinden.

Auto prullenbakjes: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Auto prullenbakjes zonder merk

Het eerste product in onze top drie is het Auto prullenbakje zonder merk. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 6 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Dit auto afvalbakje zonder merk heeft een inhoud van 1,4 liter en is voorzien van een push deksel, net als bij een afvalbak push. Je plaatst het makkelijk in de deur of middenconsole van je auto. Ook is de auto prullenbak lekvrij en eenvoudig te reinigen. Wat wil je nog meer?

Auto prullenbak van Baseus

Het tweede product in onze top drie is de Auto prullenbak van Baseus. Dit product krijgt momenteel 4 uit 5 sterren en meer dan 6 reviews op bol.com.

Bij het vuilnisbakje voor in de auto van Baseus kan je uit de kleuren zwart en grijs kiezen. Deze compacte prullenbak is speciaal gemaakt voor een bekerhouder of portiervak en heeft een inhoud van 500 milliliter. Ook wordt het geleverd met 30 vuilniszakjes.

Dankzij de push deksel sluit je dit product geurdicht af, waarbij het is gemaakt van aluminium en ABS materiaal. Meer heb je niet nodig toch?

Prullenbak auto van Arclit

Het derde product in onze top drie is de Prullenbak auto van Arclit. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 5 reviews op bol.com.

Ben jij op zoek naar een groter prullenbakje voor in je auto? Kies dan voor dit product van Arclit, dat een inhoud van 6 liter heeft. De prullenbak beschikt over een rubberen sluiting, 3 opbergvakken en een anti-lek laag, zodat de vloeistoffen in de prullenbak blijven.

De prullenbak is uitgerust met bevestigingsriemen, zodat hij gemakkelijk te bevestigen is aan het middenconsole of hoofdsteun. Al met al een prima product als je het ons vraagt.

Zit jouw auto prullenbak niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 60 verschillende auto prullenbakjes op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste auto prullenbak, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste auto afvalbak voor jouw situatie vinden.

Wat zijn auto prullenbakjes?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat auto prullenbakjes zijn. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit. 

Veel mensen eten en drinken in de auto. Als je bijvoorbeeld onderweg bent naar je werk, een dagje weg gaat of een ijsje gaat halen met je kinderen, zal je al snel afval verzamelen. Om ervoor te zorgen dat alles in jouw auto netjes en schoon blijft, zijn er auto prullenbakjes op de markt gebracht.

Veel auto prullenbakken maak je aan je hoofdsteun, bekerhouder, dashboards of middenconsole van je auto vast, waarna je er jouw afval in kan deponeren. Denk dan aan papiertjes, verpakkingen van pakjes drinken of van snoepjes, fruit afval en nog veel meer. Het levert je allerlei voordelen op, die we in de volgende alinea bespreken.

Een auto prullenbak heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende groottes, soorten, merken en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan auto prullenbakjes moeten kopen? En wanneer is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

prullenbak auto

Waarom een auto prullenbak kopen?

Nu je weet wat de beste auto prullenbakjes zijn én waar je op moet letten als je dit product gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt, zoals bijvoorbeeld de auto prullenbak Action. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor dit product zou moeten kiezen.

Geen rondslingerend afval in je auto

De eerste reden waarom veel mensen een een prullenbak voor de auto kopen, is meteen ook een hele belangrijke reden. Dankzij dit product kan je heel makkelijk je afval op een overzichtelijke plek verzamelen, terwijl je in de auto zit.

Om diezelfde redenen gebruikt men bijvoorbeeld ook een camping vuilnisbak of een gootsteen bakje, simpelweg om afval makkelijk te verzamelen. Maar er zijn meer voordelen.

Minder snel last van nare luchtjes

Een ander bijkomend voordeel van het hebben van een auto afvalbakje, is dat je hierdoor minder snel last krijgt van nare luchtjes in je auto. Vooral als je een dagje weg gaat met je kinderen, kan er al snel van alles gegeten worden in de auto.

Denk aan een stukje fruit, een boterham, snoepjes enzovoort. Om ervoor te zorgen dat dit soort afval geen eigen leven gaat leiden, deponeer je het dus in je auto prullenbakje. En omdat je dit product (vaak) af kan sluiten, blijven nare geuren in de afvalbak hangen.

Laat een schone indruk op anderen achter

Veel mensen vinden het prettig om een schone auto te hebben. Je zal bijvoorbeeld maar net op date gaan of familie in je auto krijgen, terwijl er allerlei verpakkingen, parkeerbonnetjes en lege flesjes drinken door je auto zwerven. Met auto prullenbakjes is dit verleden tijd en kan je snel en makkelijk al jouw afval verzamelen.

De juiste auto prullenbakjes voor iedereen

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere situatie wel een geschikte auto vuilnisbak kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende modellen, sterktes, merken en producten.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw huidige situatie past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een auto afvalbak zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

prullenbak voor in de auto

Auto prullenbakjes kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste prullenbak voor auto gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden.

Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van de auto prullenbakken

Het eerste punt waar je naar wilt kijken, is de inhoud van de auto prullenbak. Dit bepaalt namelijk hoeveel afval jij kwijt kan in dit product, maar ook waar je het zal moeten plaatsen. De inhoud loopt uiteen van zo’n 0,5 liter tot en met 6 liter. Er zijn zelfs auto prullenbakjes van 9 liter op de markt.

Afhankelijk van hoeveel mensen er in je auto of in je gezin zitten, kan je dus gaan voor een wat kleinere auto afvalbak of een grotere auto vuilnisbak.

Materiaalgebruik

Naast de inhoud van het auto afvalbakje, wil je ook zeker rekening houden met het materiaal waarvan de prullenbak voor in de auto gemaakt is. Dit zegt namelijk iets over de features, sterkte en kwaliteit van dit item.

De meeste auto prullenbakjes worden gemaakt van kunststof of van aluminium, wat ieder hun eigen voor- en nadelen heeft. Kunststof is bijvoorbeeld goedkoop en opvouwbaar en aluminium is zowel sterk als stevig.

Vormgeving en design

Zoals je bovenin dit artikel hebt kunnen zien, zijn auto prullenbakjes in allerlei vormen, kleuren en designs verkrijgbaar. Hierdoor is het mogelijk om een product te selecteren dat precies bij jouw wensen past. Dit is wel afhankelijk van jouw persoonlijke smaak natuurlijk.

Opvouwbaarheid

Een ander belangrijk punt om naar te kijken, is de opvouwbaarheid van het auto prullenbakje. Je kan namelijk kiezen voor vuilnisbakken die je op kan vouwen, maar ook voor items die niet opvouwbaar zijn. Laatstgenoemde plaats je meestal in je bekerhouder en vouwbare auto prullenbakjes hang je aan het dashboard of de hoofdsteunen.

Deksel of trekkoord

Wellicht was het je al opgevallen, na het bekijken van de producten bovenin dit artikel. Je kan namelijk uit twee soorten sluitingen kiezen. Of je kiest een auto prullenbakje met een deksel, of je kiest voor een product dat je dicht trekt met een koord.

Een afvalbakje met deksel houdt meer nare luchtjes tegen dan een auto vuilnisbak met trekkoord, maar is vaak ook iets duurder in de aanschaf.

Ervaringen van andere mensen

Wanneer jij op zoek bent naar een bepaald product, dan moet je niet vergeten om de reviews en ervaringen van andere mensen door te nemen. Hier kan je veel nuttige informatie uit halen, dus het is belangrijk om je te laten informeren door de ervaringen van andere mensen met een bepaald product.

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan controleren. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs van auto prullenbakjes

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van auto prullenbakjes begint vanaf zo’n €5 en kan oplopen tot ongeveer €80, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten. Laten we nu verder gaan met hoe je een prullenbakje in je auto bevestigd. Lees snel verder.

auto prullenbakjes

Hoe bevestig je een prullenbakje in je auto?

Wanneer je de beste prullenbak voor je auto hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product in je auto kan bevestigen. Allereerst is het goed om te benoemen dat dit per product kan verschillen.

Er zijn heel wat verschillende prullenbakjes voor in de auto op de markt. En per auto prullenbakje heb je dan ook weer een eigen manier van hoe je deze kan bevestigen in je auto.

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om deze aan het dashboard vast te maken. Er zijn ook heel wat modellen je in de bekerhouder of aan de hoofdsteun van de autostoel vastmaakt. Je hebt zelfs modellen die je aan de zitleuning van de autostoel kan vastmaken.

Het beste in dit hele verhaal is natuurlijk dat je het product dat je gekocht hebt op de juiste manier bevestigd. Neem daarom goed de gebruiksaanwijzing door, zodat je zeker weet dat je dit goed aanpakt.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over het auto prullenbakje. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een auto prullenbak schoon?

Het zal je niets verbazen, maar ook auto prullenbakjes moet je regelmatig schoonmaken. Het liefst na iedere keer dat je het auto vuilnisbakje geleegd hebt, zodat schimmels, bacteriën en nare luchtjes geen schijn van kans hebben.

Maar hoe doe je dit dan en waarmee moet je dan rekening houden? Gelukkig is het schoonmaken van een auto afvalbak niet zo heel lastig. Je komt al heel ver met het volgen van de onderstaande stappen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een spons of afwasborstel, heet water, afwasmiddel en wat geduld. Of je gebruikt een vaatwasser wat bij sommige producten mogelijk is.

Laten we bij het begin beginnen: Allereerst wil je ervoor zorgen dat je prullenbak voor de auto helemaal leeg is. Vervolgens gebruik je de afwasborstel samen met het afwasmiddel en het warme water om de gehele auto afvalbak schoon te maken. Neem zowel de binnenkant als de buitenkant hierbij goed mee.

Mocht jouw auto prullenbakje in de vaatwasser kunnen, dan volg je gewoon de meegeleverde instructies. En na het volgen van deze stappen ben je klaar en is het auto prullenbak goed schoon en weer klaar voor gebruik.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Prullenbakken tester
Hoi, ik ben Boyd! Prullenbakken, we hebben er dagelijks mee te maken! Ik heb in het verleden in een winkel gewerkt, waar we veel prullenbakken verkochten. Mijn missie met prullenbak.org is om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. We nemen je mee in de beste producten die je kunt aanschaffen.

Plaats een reactie