Afvalemmer: 15x de beste van 2024! [Tijdelijk Korting]

De afvalemmer is een graag geziene gast in veel gezinnen, maar ook zeker op andere plaatsen. Het is een simpel, straight forward product dat makkelijk te bedienen is én vaak heel schappelijk geprijsd is. Het is niet voor niets een populair prullenbakken model.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste afvalemmer van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van dit product en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met voor wie een afval emmer een goed product is om aan te schaffen, hoe dit product precies werkt én hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste afvalemmer van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste afval emmers kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste afvalemmer van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk product kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste kleur voor in jouw huis te vinden.

Afvalemmer: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Afvalemmer Sort & Go van Brabantia

Het eerste product in onze top vijf is de afvalemmer Sort & Go van Brabantia. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 380 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Deze Brabantia prullenbak is een ware eyecatcher in jouw huis. Je hebt hierbij de keuze uit diverse afmetingen, zoals een inhoud van 16 liter zoals je hierboven ziet. Ook kan je kiezen uit 5 moderne kleuren. Het grote handvat en de handige grip aan de onderkant van deze afvalemmer maken het legen gemakkelijk. 

Goed om te weten is dat de Sort & Go komt met 10 jaar garantie, een proefverpakking afvalzakken van Brabantia en dat het duurzaam geproduceerd is. Dit zie je aan de bronzen Cradle to Cradle certificering. Wat wil je nog meer?

Afval emmer Flip Bin van Curver

Het tweede product in onze top vijf is de afval emmer Flip Bin van Curver. Dit product krijgt momenteel 4,1 uit 5 sterren en meer dan 210 reviews op bol.com.

Deze Curver prullenbak is erg populair vanwege de goede prijs/kwaliteitsverhouding. De Flip bin heeft een smal ontwerp, waardoor het in smalle ruimtes geplaatst kan worden. Ook is het verkrijgbaar in drie verschillende maten; 9l, 25l en 45l.

Een voordeel van een Flip deksel is dat hij op twee manieren open kan: je drukt het naar benden of je drukt het omhoog. Ideaal voor in jouw huishouden dus! Tevens is deze afvalemmer gemaakt van 80% gerecycled kunststof, iets wat Curver belangrijk vindt. Meer heb je niet nodig toch?

Afvalemmer Twist van Rotho

Het derde product in onze top vijf is de afvalemmer Twist van Rotho. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 195 reviews op bol.com.

Je kan deze vuilnisbak van Rotho een beetje vergelijken met het product van Curver hierboven. Alleen de kleur en de afmetingen zijn anders, maar voor de rest zijn het bijna identieke producten. De afvalbak komt in een donkergrijze kleur en past perfect binnen iedere inrichting. Vingerafdrukken vind je niet terug op dit product en ook is hij gemakkelijk te reinigen met een doekje.

Qua inhoud kan je kiezen uit 10 liter, 25 liter en 50 liter. Daarnaast is dit product gemaakt van duurzaam kunststof. Al met al een prima product als je het ons vraagt.

Afval vuilbak van Cosy & Trendy

Het vierde product in onze top vijf is de afval vuilbak van Cosy & Trendy. Dit product krijgt momenteel 4,2 uit 5 sterren en meer dan 95 reviews op bol.com.

Dit product van Cosy & Trendy komt in de typische vorm van een afval emmer. Het lijkt bijna op een mini container. De Cosy & Trendy vuilbak heeft een inhoud van 50 liter, waardoor je veel afval kwijt kunt. Ook deze prullenbak is gemaakt van duurzaam kunststof, waardoor het geschikt is voor buiten én binnen.

Dankzij het materiaal is de prullenbak gemakkelijk schoon te maken met een vochtig doekje. Tevens beschikt dit product over handige handvatten, waardoor je deze makkelijk kan legen.

Afvalemmer Roll Bullit van Curver

Het laatste product in onze top vijf is de afvalemmer Roll Bullit van Curver. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 55 reviews op bol.com.

Wederom een product van Curver in de top 5. Dit keer is het de Roll Bullit, een afvalemmer dat is gemaakt van een sterk soort kunststof en erg makkelijk in gebruik is. Met een inhoud van 50 liter kan je veel vuil kwijt. Daarbij kan je kiezen uit 4 verschillende kleuren.

Het deksel van de stevige bak kan omhoog en omlaag gerold worden en heeft een extra brede opening, zodat je afval makkelijk kan deponeren. Dit product doet precies wat je ervan mag verwachten.

Zit jouw afvalemmer niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 1.300 verschillende afvalemmers op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste afvalemmer, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste afvalemmer voor jouw situatie vinden.

Wat is een afvalemmer?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een afvalemmer is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit. 

Een afvalemmer is een soort prullenbak, dat je niet kan bedienen met een pedaal. Eigenlijk is het dus een pedaalemmer, alleen dan zonder pedaal Het is namelijk een product met een los deksel erop en sommige producten hebben niet eens een deksel.

Je kan zeggen dat het één van de meest simpele prullenbakken is die je momenteel kan verkrijgen. Het heeft meestal de vorm van een emmer. Ook bestaat het vaak uit 1 compartiment en in veel gevallen dus uit een los deksel.

Vaak zie je dat men dit product in de keuken plaatst of op hun kantoor. Dit is echter wel een persoonlijke keuze. Je moet bij sommige producten de deksel aanraken om je afval te kunnen weggooien. Lang niet iedereen vindt een afvalemmer even prettig om die reden, wat wij wel kunnen begrijpen.

Een afvalemmer heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende groottes, soorten, merken en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan een afval emmer moeten kopen? En wanneer is een vuilnis emmer een handig product om in je huis, werkplek of kantoor te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

afvalemmer

Waarom een afvalemmer kopen?

Nu je weet wat de beste afvalemmer is én waar je op moet letten als je dit product gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor dit product zou moeten kiezen.

Relatief goedkoop

Het allereerste voordeel dat wij willen benadrukken is dat een afval emmer een relatief goedkoop product is. Veel van dit soort producten zijn gemaakt van duurzaam kunststof. Ook bevatten ze geen tot weinig technische snufjes die de prijs omhoog drijven.

Dit product is dus heel erg simpel, maar ook simpel te bedienen én te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de prijs ook lekker laag kan blijven. Dit blijft voor veel mensen toch wel een belangrijke factor is als ze een bepaald product willen kopen.

Ontzettend veel keuze

Zoals je hierboven hebt kunnen zien en lezen, is de wereld van afvalemmers ontzettend uitgebreid en divers. Je kan kiezen uit diverse modellen, merken, kleuren, en nog veel meer. Dat je zoveel keuze hebt, zorgt ervoor dat het makkelijk is om een product te vinden dat precies bij jouw wensen past.

De kans is dan ook groot dat jij iets vindt dat perfect in jouw huis of op je werkplek past. Immers houdt iedereen rekening met andere zaken, dus het is voor fabrikanten belangrijk om een divers aanbod te hebben.

Doet precies wat het moet doen

Een ander bijkomend voordeel van een afval emmer is dat het precies doet wat het moet doen. Het heeft geen foefjes, geen luxe opties en geen onnodige toevoegingen, oftewel; het is een recht toe recht aan product. Je verzameld er je afval mee en je kan dit heel makkelijk doen, niks anders.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een afvalemmer zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een vuilnis emmer gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

afvalemmers

Afvalemmer kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste afvalemmer voor in je huis gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van de afvalemmer

Het eerste punt waarmee je rekening wilt houden, is de inhoud van dit product. Dit is enerzijds afhankelijk van waar je dit product gaat plaatsen en anderzijds van hoeveel mensen er gebruik van gaan maken.

Je produceert in de keuken namelijk meer afval dan in je badkamer (hopelijk) en met 5 mensen in jouw huishouden maak je meer afval dan met 2 mensen.

Om het allemaal wat concreter te maken, nemen we je mee in wat voorbeelden: Ben je de enige in het huishouden, dan is een 10 liter afvalemmer of een afvalemmer van 20 liter vaak wel voldoende. 

Woon je met 2 of 3 personen, dan is een 30 liter prullenbak of een 40 liter prullenbak aan te raden. Bestaat jouw huishouden uit meer dan 5 personen? Kies dan eerder voor een 50 liter afvalbak of misschien zelfs een prullenbak van 60 liter.

Maar ga je het product als badkamer prullenbak gebruiken of in je toilet plaatsen, dan kan een prullenbak van 5 liter voldoende zijn. En op een druk kantoor of werkplek kies je dus liever voor een grote variant.

Aantal compartimenten

Niet alleen wil je rekening houden met de inhoud van dit product, maar ook zeker met het aantal compartimenten. Ondanks dat een afvalemmer een heel simpel product is dat uit één vak bestaat, komen er wel steeds meer 2 vaks afvalbakken en 3 vaks afvalbakken op de markt.

Dit heeft er simpelweg mee te maken dat men afval scheiden belangrijk vindt en je jouw afval gescheiden moet aanbieden bij je afvalverwerker. Ook bedrijven zijn verplicht om hun afval te scheiden.

Mocht je een afval emmer met meerdere vakken kopen, dan is het ook verstandig om te kijken of de compartimenten even groot zijn of dat deze verschillend van grootte zijn.

Het komt namelijk vaak voor dat je van één soort afval meer hebt dan van een ander soort afval. Juist dan kan het handig zijn als de compartimenten verschillend zijn in grootte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil aan restafval en groenafval. Maar bijvoorbeeld ook PMD afval, welke in de regel veel ruimte in beslag neemt.

Inbouw afvalemmer of vrijstaand

Er zijn grofweg 2 manieren waarop je een afvalemmer kan plaatsen en dat is om het in te bouwen in een kastje of als vrijstaand product te gebruiken. Voor beide manieren heb je een ander soort afvalemmer nodig, dus ook dit is een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Zo staat een inbouw afvalemmer niet in het zicht en neemt het minder ruimte in beslag, omdat je het juist in een kastje plaatst. Een vrijstaande afval emmer is dan weer vaak een stuk goedkoper, makkelijker te reinigen en je hoeft het niet te installeren in een kastje.

Kleurgebruik

Vooral wanneer je een vrijstaand product koopt, kan je het belangrijk vinden om rekening te houden met de kleuren van de afval emmer. Je wilt niet dat het gaat vloeken binnen je interieur en dat het past bij de rest je inrichting.

Tegenwoordig is het heel makkelijk om de juiste kleur te vinden, omdat fabrikanten de diverse modellen vaak in verschillende kleuren uitbrengen. Zo kunnen ze namelijk een grotere doelgroep aanspreken en meer producten verkopen.

Veel kleuren die je tegenwoordig ziet zijn zwart, wit, en goud, maar ook kleuren als de zilveren prullenbak, rode afvalbak en de blauwe prullenbak. Je kan echter uit veel meer andere kleuren kiezen, dus maak hier zeker gebruik van.

Type deksel

We hebben het eerder in dit artikel al gehad over wat een afval emmer precies is. Een prullenbak zonder pedaal. Echter kan je wel uit diverse typen deksels kiezen. We nemen je hieronder mee in de meest voorkomende deksels.

Allereerst kan je kiezen voor een push afvalbak. Bij dit type deksel gaat het open door een lichte aanraking en zal dichtgaan, zodra je niet meer drukt. Vandaar de naam push ;).

Je kan er ook voor kiezen om een prullenbak met sensor aan te schaffen. Hier beweeg je namelijk met je hand voor de sensor om de prullenbak te laten openen. Dit zal vanzelf dichtgaan na een aantal seconden.

Een touch afval bak maak je open door het deksel licht in te duwen. Hierdoor opent het deksel en gaat pas weer dicht, nadat je het dicht drukt. Dit deksel blijft dus open staan en zal je zelf moeten sluiten.

Dan is er nog de prullenbak met swing deksel. Dit product is te openen door tegen het deksel te duwen, waarna het letterlijk open “swinged”. Dit soort deksels gaat vanzelf ook weer dicht.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een open prullenbak te nemen. Dit zie je vaak op plekken waar men snel afval weg moet kunnen gooien of bij afval dat niet kan gaan stinken, zoals papier.

Materiaalgebruik

Het materiaal waarvan een afvalemmer gemaakt is zegt vaak iets over de prijs en de kwaliteit. Vandaar dat dit ook een belangrijk punt is om rekening mee te houden. Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat de meeste afval emmers van kunststof gemaakt zijn, maar je hebt ook andere materialen.

Zo kan je denken aan metaal en RVS of een combinatie van deze 3 materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om te kijken waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zo is kunststof vaak goedkoop, RVS vuilnisbakken zullen niet roesten en metaal kan wel tegen een figuurlijk stootje.

Vorm van de afval emmer

Afhankelijk van waar jij dit product wilt gaan plaatsen, kan het belangrijk voor je zijn om rekening te houden met de vorm van de afvalemmer. Wil je het bijvoorbeeld als toilet prullenbak gebruiken, dan zie je dat men vaak voor een ronde afvalbak kiest. Maar ga je het gebruiken als een keuken afvalbak, dan kiest met juist vaker voor een vierkante vuilnisbak of rechthoekige vorm.

Ook hier heb je veel verschillende mogelijkheden in en dit is dus volledig afhankelijk van de ruimte waarin je dit product wilt gaan plaatsen.

Ervaringen van andere mensen

Wanneer jij op zoek bent naar een bepaald product, dan moet je niet vergeten om de reviews en ervaringen van andere mensen door te nemen. Hier kan je veel nuttige informatie uit halen, dus het is belangrijk om je te laten informeren door de ervaringen van andere mensen met een bepaald product.

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan controleren. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs van de afvalemmer

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een afvalemmer begint vanaf zo’n €9 en kan oplopen tot ongeveer €1.200 voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de afvalemmer. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je de prullenbak emmer het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

emmer voor afval

Hoe maak je een afvalemmer schoon?

Niemand vindt nare luchtjes, vliegjes en andere viezigheden fijn. Om dit soort zaken te voorkomen, is het van belang om je huis regelmatig schoon te maken. Zodoende moet je jouw afvalemmers dus ook regelmatig reinigen, om ervoor te zorgen dat het schoon én in een goede conditie blijft.

Maar hoe doe je dit dan en waarmee moet je dan rekening houden? Gelukkig is het schoonmaken van een afvalemmer niet zo heel lastig. Je komt al heel ver met het volgen van de onderstaande stappen.

Wat je allereerst nodig hebt is een sopje, een spons, een doekje en een handdoek. Wij hebben een aantal stappen voor jou uitgeschreven die jou kunnen helpen bij het reinigen van de afval emmer.

Wat ook goed is om te weten is dat je bij dit product zowel de binnenkant als de buitenkant goed schoon moet maken.

Tevens hangt hoe makkelijk jij jouw afval emmer kan reinigen samen met wat voor afval je erin gooit, hoe groot dit product is en of je überhaupt een afvalzak gebruikt. Als je afvalzakken gebruikt, dan blijft de afvalemmer schoner aan de binnenkant. Hierdoor is het makkelijker te reinigen.

Laten we bij het begin beginnen: Allereerst wil je ervoor zorgen dat je afval emmer leeg is. Dus je haalt de vuilniszak eruit of al het vuil eruit. Hierna ga je met het sopje en de spons aan de slag om de binnenkant goed schoon te maken.

Zorg er dus voor dat je de gehele binnenkant reinigt en geen plekje vergeet. Hierna veeg alles even na met een doekje en vergeet ook zeker de deksel niet.

Wanneer dit gedaan is, kan je verder gaan met de buitenkant. Ook hiervoor gebruik je het sopje en het sponsje om de buitenkant schoon te maken, waarna je het na veegt met een doekje. Naderhand is het een kwestie van het goed afdrogen van de binnen- en buitenkant en je bent klaar.

Nog een laatste tip: Wat wij sowieso aanraden is om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen op eventuele schoonmaakvoorschriften. Dan weet je zeker dat je dit product op de juiste manier reinigt

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je de beste afvalemmer voor jouw huishouden of werkplek hebt gevonden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Prullenbakken tester
Hoi, ik ben Boyd! Prullenbakken, we hebben er dagelijks mee te maken! Ik heb in het verleden in een winkel gewerkt, waar we veel prullenbakken verkochten. Mijn missie met prullenbak.org is om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. We nemen je mee in de beste producten die je kunt aanschaffen.

Plaats een reactie