Prullenbak 45 liter [Uitverkoop] 15x de beste van 2024

De prullenbak 45 liter; perfect voor middelgrote gezinnen, drukke kantoren en kantines van sportclubs. De inhoud van deze prullenbakken zorgt dat je er veel afval in kunt deponeren. Je ontdekt hier alles wat je moet weten.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste prullenbak van 45 liter van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een 45 liter prullenbak, wat het precies is en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met in welke situaties een 45 liter afvalbak handig is om te hebben én hoe je dit product het beste schoon kan maken. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste prullenbak van 45 liter van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste prullenbak 45 liter van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. We zijn benieuwd welk vuilnisbak 45 liter jij gaat uitkiezen!

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn natuurlijk ook in andere kleuren én met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste kleur en inhoud voor in jouw huis te vinden.

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 110 verschillende 45 liter prullenbakken op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste toilet prullenbak, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste wc prullenbak voor jouw situatie vinden.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste 45 liter prullenbak, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste prullenbak 45 liter voor jouw situatie vinden.

Wat is een prullenbak van 45 liter?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een 45 liter prullenbak is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij je het hieronder graag uit. 

Iedereen weet ongetwijfeld wat een prullenbak is en waar deze voor dient. Een 45 liter prullenbak is simpelweg een prullenbak die beschikt over een inhoud van 45 liter. Niets meer, niets minder! 

Hierbij kan het voorkomen dat deze 45 liter verdeeld is over verschillende compartimenten. Je praat dan bijvoorbeeld over een prullenbak 2 vaks, met 2 compartimenten van ieder 22,5 liter. Of een prullenbak 3 vaks, waarbij ieder vak 15 liter is. Samen is dit dus ook 45 liter.

Juist vanwege de inhoud is een 45 liter prullenbak ideaal voor semi-grote huishoudens en een stuk minder geschikt voor hele grote gezinnen of plekken waar heel veel afval geproduceerd wordt. 

Een 45 liter prullenbak heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan een prullenbak van 45 moeten kopen en in welke situaties is een vuilnisbak 45 liter een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

afvalbak 45 liter

Waarom een prullenbak van 45 liter kopen?

Nu je weet wat de beste prullenbak van 45 liter is én waar je op moet letten als je dit product gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar waarom je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een prullenbak van goud zou moeten kiezen.

Ideale hoogte

Een belangrijke reden om voor een prullenbak 45 liter te kiezen, is dat dit product vaak een perfecte hoogte heeft. Niet te hoog en niet te laag, dat is vaak het geval bij een prullenbak van 45 liter. Dat wil zeggen dat hij vaak ideaal is in gebruik. Je hoeft niet te veel te bukken en mensen van bijna iedere lengte kunnen er makkelijk bij komen. 

Niet te groot, niet te klein

Een ander bijkomend voordeel van een 45 liter prullenbak, is dat zo’n product een meer dan prima inhoud heeft. Het is niet al te groot, maar ook niet heel erg klein. 

Voor de meeste huishoudens is een prullenbak met een inhoud van 45 liter voldoende. Het is namelijk genoeg om relatief veel afval in kwijt te kunnen, zonder dat je continu de vuilniszak hoeft te vervangen. 

Of je moet echt ontzettend veel afval produceren. Dan is een afvalemmer 45 liter wellicht niet het juiste product voor jou. Dan kan je beter gaan voor een 60 liter prullenbak bijvoorbeeld. 

Voor iedereen een geschikte 45 liter prullenbak

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere situatie wel een geschikte afvalbak 45 liter kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende modellen, sterktes, merken en producten.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw huidige situatie past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen waarom je een 45 liter afvalbak zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een afvalemmer 45 liter gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

pedaalemmer 45 liter

Prullenbak 45 liter kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij een prullenbak van 45 liter voor in je huis gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Materiaalgebruik

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden het materiaal waarvan de 45 liter prullenbak gemaakt is. Zoals je hebt kunnen zien bovenaan dit artikel, komen prullenbakken van 45 liter in allerlei verschillende vormen en maten. 

Het materiaal zal dus ook verschillen per merk en product verschillen. De meest gebruikte materialen voor prullenbakken zijn RVS, kunststof en metaal. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. 

Een prullenbak van RVS heeft een tijdloze uitstraling en is relatief makkelijk schoon te houden. Metalen prullenbakken kunnen tegen een stootje en gaan daarom ook lang mee. Is de prullenbak van kunststof, dan is de prullenbak goedkoper, licht en daardoor ook makkelijk schoon te maken en te verplaatsen. 

Type deksel

Niet alleen wil je rekening houden met het materiaalgebruik, maar ook met hoe je de prullenbak op en dicht kan doen. Een prullenbak kan namelijk beschikken over verschillende mechanismen om te openen en te sluiten. Hier moet je dus ook nog de keuze in maken. 

Zo open je een pedaalemmer door middel van een pedaal. Je stapt erop met je voet en het deksel opent. Haal je jouw voet van het pedaal, dan sluit het deksel zich weer. 

Je kunt ook kiezen voor een touch-systeem. Hier opent het deksel zich na een lichte aanraking en sluit het zich als je hem weer terug drukt. 

Ook heb je vuilbak met sensor systeem. Deze openen zich als je jouw hand voor de sensor beweegt. Deze prullenbakken zijn wel wat duurder. 

Een push systeem kan ook. Hier druk je tegenaan om het afval naar binnen te kunnen schuiven. Ook kan je gaan voor een swing systeem of gewoon een open prullenbak.

Heb je nog geen idee? Blijf dan vooral verder lezen. Verderop in dit blog staat we wat langer stil bij elk type deksel, zodat jij de juiste keuze voor jezelf kan maken.

Aantal vakken

Een ander belangrijk punt waarmee je rekening kan houden, is het aantal vakken dat de 45 liter prullenbak heeft. Afval scheiden is namelijk iets wat veel in Nederland gebeurt.  

Hierdoor zijn er dan ook diverse 45 liter prullenbakken verkrijgbaar, welke opgesplitst zijn in twee of zelfs drie verschillende compartimenten. 

Als je de keuze maakt om een prullenbak met meerdere compartimenten te bestellen, dan is het verstandig om te controleren of de compartimenten even groot zijn, deze verschillend zijn of aanpasbaar zijn.

Het komt namelijk vaak voor dat je van één soort afval meer hebt dan van een ander soort afval. Juist dan kan het handig zijn als de compartimenten verschillend zijn in grootte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil aan restafval en groenafval. Maar bijvoorbeeld ook PMD afval, welke in de regel veel ruimte in beslag neemt.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen een dergelijke vuilbak 45 liter al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een prullenbak 45 liter begint vanaf zo’n €20 en kan oplopen tot ongeveer €370 voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

vuilnisbak 45 liter

Uit welke soorten deksels kan je kiezen?

Wanneer jij een afvalemmer van 45 liter wilt aanschaffen, kan je uit een aantal soorten deksels kiezen. We nemen je hieronder mee in welke soorten dit zijn en waar je hierbij aan kan denken, zodat je voor jezelf kan bepalen wat voor deksel het meeste bij jou past.

Open deksel

Een prullenbak zonder deksel wordt in de regel vaak gebruikt op kantoor of in een horecagelegenheid. Een afvalmand is bijvoorbeeld een perfect voorbeeld van een prullenbak met een open deksel. Doordat deze prullenbak open is aan de bovenkant, kan men makkelijk en snel afval deponeren. 

Tevens worden dit soort prullenbakken vaak gebruikt op plaatsen waar door de dag heen veel afval wordt weggegooid. Denk aan sportlocaties, kroegen, pretparken of op kantoor. Hierbij is het overigens wel aan te raden om de prullenbak dezelfde dag nog te legen als er organisch materiaal wordt weggegooid. 

Pedaalemmer

Met deze variant kun je op een eenvoudige manier de deksel openen, door met je voet op een pedaal te drukken. Dit product wordt dan ook niet voor niets een pedaalemmer genoemd. Dankzij de druk zal het deksel openen. Hierdoor is het eenvoudig mogelijk om afval weg te gooien als je beide handen vol hol hebt. 

Tevens hoef je met het gebruik van dit model niet met je handen de pedaalemmer aan te raken, wat door sommige mensen een stuk hygiënischer gevonden wordt. 

Touch systeem

Een ander soort deksel wat je veel ziet bij diverse merken, is de touch vuilbak. Bij dit soort deksels hoef je alleen lichtjes op de deksel te drukken, waarna de prullenbak opent. Vandaar het woord touch natuurlijk. Het deksel blijf topen staan, zolang jij dat wilt, omdat je het zelf weer dicht moet duwen.

Het design van dit soort prullenbakken ziet er vaak strak uit, omdat het deksel gelijk is getrokken met de bovenkant. Hierdoor ziet alles er zeer gestroomlijnd uit en dat is dan ook meteen een reden waarom veel mensen een prullenbak met dit soort deksels koopt.

Sensor

Prullenbakken worden steeds meer voorzien van technische snufjes, waardoor ze ook steeds populairder worden. Een van dit soort prullenbakken is de prullenbak met sensor. Dit kan zowel een bewegingssensor als een geluidssensor zijn.

Wanneer jij een beweging langs de sensor maakt of bijvoorbeeld “open can” zegt, zal deze prullenbak vanzelf open gaan. Hierdoor kan je, zonder dat je de prullenbak aan hoeft te raken, zeer makkelijk afval deponeren.

Push

Een push vuilbak is voorzien van een deksel, die je dankzij een push systeem eenvoudig met je handen kunt indrukken. Vervolgens opent de deksel zich en kan je al jouw afval direct in de prullenbak laten vallen.

Nadat je gebruikt hebt gemaakt van de prullenbak, zorgt het push systeem ervoor dat de deksel weer direct van zichzelf sluit om te voorkomen dat er nare luchtjes uit de prullenbak ontsnappen en in de lucht blijven hangen.

Swing

Als laatste type deksel willen we stil staan bij de swing vuilbak. Een swing deksel kenmerkt zich door het feit dat je op het deksel van dit soort prullenbakken kan duwen, waarna het deksel open zal zwaaien (swingen dus) en je de prullenbak kan vullen met afval.

Dit soort deksels zal vanzelf weer dichtgaan, simpelweg omdat de deksel ook weer naar beneden “swinged”. Het is dus ook een relatief makkelijke manier waarop je afval weg kan gooien.

Oké, je weet nu bijna alles wat je hoor te weten over de 45 liter afvalbak. We hebben het alleen nog niet gehad over voor wie een prullenbak 45 l geschikt is en hoe je een 45l prullenbak het beste schoon kan maken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

45 liter prullenbak

Voor wie is een 45 liter prullenbak geschikt?

Hoewel een 45 liter prullenbak een item is dat veel voorkomt in huishoudens, is het niet voor ieder huishouden geschikt. Hieronder zullen we zo goed mogelijk uit proberen te leggen voor wie een dergelijke prullenbak geschikt is. 

Om te bepalen of een bepaalde vuilnisemmer geschikt is voor jou, is het van belang om te kijken naar de grootte van je huishouden. Wanneer je in je eentje woont, zonder andere mensen erbij, is een kleine prullenbak voldoende met een inhoud van zo’n 15 tot 30 liter. 

Bestaat jouw huishouden uit 2 of 3 personen, is het verstandig om te gaan voor een slagje groter. Denk dan aan een prullenbak 30l tot 50 liter afvalbak. Is je huishouden nog groter dan dat, kies dan voor een prullenbak met een inhoud van meer dan 50 liter of misschien zelfs een 60 liter afvalbak

Naast de grootte van je huishouden, is het belangrijk dat je kijkt naar waar je de prullenbak neer wilt zetten. Ben je op zoek naar een prullenbak voor in de badkamer, dan is een prullenbak 45 liter waarschijnlijk te groot. 

In de keuken of buiten is een prullenbak met een dergelijke inhoud prima. In principe is een prullenbak van 45 liter voor iedereen geschikt, maar houd het bovenstaande wel in gedachten én houd ook zeker rekening met jouw persoonlijke voorkeuren.

Zoals je ziet zijn er meerdere toepassingen mogelijk waarbij een 45 liter prullenbak goed van pas zal komen. Het is daarom nu de zaak om verder te gaan met hoe je een prullenbak 45l het beste schoon kan maken.

Hoe maak je een 45 liter prullenbak schoon?

Om je huis zo mooi mogelijk te houden, ontkom je er niet aan om regelmatig schoon te maken. Ook je prullenbak moet je wel eens schoonmaken, zodat je schimmels, bacteriën en vliegjes geen kans geeft. 

Maar hoe maak je nu een 45 liter afvalbak schoon? Met het volgen van de onderstaande stappen zal je al een heel eind komen én zien dat het helemaal niet zo lastig is.

In principe kan je jouw prullenbak schoonmaken op de manier waarop jij dat het meest fijn vindt. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten.

Zo is het verstandig om een prullenbak van RVS aan de buitenkant met een zachte doek schoon te maken. Op die manier voorkom je krassen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je jouw 45 liter prullenbak onnodig beschadigt.  

Een metalen prullenbak moet je na het schoonmaken goed droogmaken met een handdoek. Op die manier voorkom je dat hij gaat roesten.

De binnenkant van je prullenbak is ook eenvoudig schoon te maken. Open het deksel, haal de vuilniszak eruit en je kan gaan poetsen. Maak een sopje en gebruik dit om de binnenkant van jouw 45 liter prullenbak mee schoon te maken. Hierna even goed afdrogen en je bent klaar!

De laatste tip die wij je mee willen geven is dat je de handleiding van de prullenbak goed door moet nemen. Hier staan vaak de instructies met betrekking tot het schoonmaken in. Daarna is het simpelweg een kwestie van het volgen van de juiste stappen. 

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je de perfecte 45 liter prullenbak voor jouw huishouden hebt gevonden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Prullenbakken tester
Hoi, ik ben Boyd! Prullenbakken, we hebben er dagelijks mee te maken! Ik heb in het verleden in een winkel gewerkt, waar we veel prullenbakken verkochten. Mijn missie met prullenbak.org is om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. We nemen je mee in de beste producten die je kunt aanschaffen.

Plaats een reactie