Ronde prullenbak: 13x de beste van 2023! [Extra Korting]

Een ronde prullenbak zal je op veel plekken tegenkomen. Dit komt omdat het één van de meest voorkomende vormen is, vooral bij bijvoorbeeld prullenmanden en pedaal emmers. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven, waarin je alles ontdekt over ronde afvalbakken.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste ronde prullenbak van 2023. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van dit product en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met hoe je de ronde vuilnisbak het beste kan reinigen. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste ronde prullenbak van 2023

Tijdens het doen van onze product onderzoeken, proberen we altijd rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik, merk, vorm, kleuren enzovoort.

Door met al deze punten rekening te houden, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste ronde prullenbak van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk product kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste kleur of inhoud voor in jouw huis te vinden.

Ronde prullenbak: Onze top 3

Hopelijk heb je al een keuze kunnen maken, na het zien van de beste producten hierboven. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Ronde prullenbak NewIcon van Brabantia

Het eerste product in onze top drie is de Ronde prullenbak NewIcon van Brabantia. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 325 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De New Icon prullenbakken van Brabantia zijn niet alleen mooie items, ze zijn ook betrouwbare hulpjes in de huishouding. Stevig en altijd stabiel, dankzij hun antislip onderkant en anti-kantel blok. Je kan hierbij tevens kiezen uit wel 23 verschillende kleuren. Ook is de New Icon te verkrijgen met een inhoud van 3, 5, 12, 20 of 30 liter.

Ook goed om te weten: Bij verkoop van elke New Icon doneert Brabantia aan The Ocean Cleanup. Wanneer jij dit specifieke model koopt, steun je dus tegelijkertijd een goed doel. Wat wil je nog meer?

Rond prullenbakje Calypso van Mepal

Het tweede product in onze top drie is het Rond prullenbakje Calypso van Mepal. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 255 reviews op bol.com.

De Calypso van Mepal is een typische tafel prullenbak, dat ook als gft prullenbak gebruikt wordt, met een inhoud van 2,2 liter en soort-van push deksel. Je hebt hierbij de keuze uit vijf verschillende moderne kleuren.

De prullenbak van Mepal neemt weinig ruimte in beslag, heeft een grote vulopening, werkt zonder zakjes, is makkelijk te dragen en gemakkelijk te reinigen. Al met al een prima product als je het ons vraagt.

Prullenbak rond Roll van Curver

Het derde product in onze top drie is de Prullenbak rond Roll van Curver. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 50 reviews op bol.com.

De Roll Curver prullenbak is een relatief goedkoop product, maar tegelijkertijd ook een goede afvalbak. Je hebt bij dit product de keuze uit 4 verschillende kleuren en verschillende maten.

De Curver prullenbak Roll is gemaakt van een sterk soort kunststof en is erg gemakkelijk in gebruik. Het deksel kan omhoog en omlaag gerold worden en de opening is extra breed, zodat afval makkelijk kan worden weggegooid. Deze Curver vuilnisbak doet precies wat je ervan mag verwachten en dat voor een lage prijs.

Zit jouw ronde afvalbak niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 1.500 verschillende ronde prullenbakken op voorraad hebben.

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een ronde prullenbak is.

Een ronde prullenbak heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en afmetingen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan een ronde afvalbak moeten kopen en in welke situaties is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

prullenbak rond

Waarom een ronde prullenbak kopen?

Nu je weet wat de beste ronde prullenbak is, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt.

Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een dit product zou moeten kiezen.

Een ronde prullenbak is makkelijk te plaatsen

De eerste reden waarom veel mensen en bedrijven een ronde prullenbak aanschaffen, is meteen ook een hele belangrijke. Zoals we net hebben toegelicht, is een ronde prullenbak makkelijk te plaatsen

De meeste ronde prullenbakken nemen namelijk niet zoveel ruimte in beslag en zijn eerder lang dan breed. Hierdoor kan je het op veel plekken zetten, maar ook tussen andere items in om bijvoorbeeld een ruimte wat meer op te vullen. Maar er zijn meer voordelen van dit product.

Ieder huishouden of werkplek heeft een afvalbak nodig

Een andere belangrijke reden waarom men een ronde vuilnisbak koopt, is omdat dankzij dit product je makkelijker jouw afval kan verzamelen én vaak ook kan scheiden. Je hebt nu eenmaal een product nodig waarmee je makkelijk afval kan verzamelen. Daarnaast is afval scheiden verplicht.

Om jouw afval gescheiden te verzamelen, kan je het beste een prullenbak met twee vakken, trio afvalbak of een prullenbak 4 vakken aanschaffen. Hiermee kan je jouw afval in aparte compartimenten deponeren. Hierdoor kan jij het op de juiste manier aanbieden aan jouw afvalverwerker.

Voor iedereen een geschikte ronde prullenbak

De laatste reden waarom je een ronde prullenbak zou kunnen kopen, vinden wij het goed om te benoemen dat er voor iedereen wel een geschikt product te verkrijgen is. Je hebt de keuze uit veel verschillende merken, vormen en modellen, zoals je bovenin dit blog hebt kunnen zien. 

Omdat er zo’n groot aanbod is, is de kans groot dat je iets vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw interieur past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een ronde prullenbak zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

ronde afvalbak

Ronde prullenbak kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste ronde afvalbak voor in je huis gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van de ronde afvalbak

Eén van de eerste punten waarmee je rekening dient te houden, is de inhoud van de ronde prullenbak. Afhankelijk van hoeveel mensen er in jouw huishouden zitten, de plek waar je het gaat plaatsen, hoeveel mensen er gebruik van gaan maken en wat voor afval je erin gaat deponeren, kan je dus kijken wat een geschikte inhoud is.

Dit loopt uiteen van afvalbak 5 liter tot en met vuilnisbak 60 liter. En natuurlijk ook afmetingen die hier tussen zitten, zoals bijvoorbeeld de 30 liter prullenbak of de afvalbak 50 liter.

Type deksel

Je wilt niet alleen rekening houden met de inhoud van de prullenbak rond. Ook is de wijze van openen en sluiten belangrijk en het soort deksel.

Hieronder vind je een lijst met het soort deksels dat het meeste voorkomt, met daarbij een korte uitleg. We hebben over deze soorten ook allemaal een blog geschreven, mocht je meer willen weten.

  • Afval emmertje met los deksel: Bij dit type deksel kan je de deksel volledig van de afvalbak halen.
  • Open prullenbak: Op een open afvalbak zit geen deksel. Het nadeel is dat er geen geurtjes tegen gehouden worden, maar je kan wel makkelijk en snel afval weggooien. Een goed voorbeeld hiervan is een afvalmand.
  • Vuilnisbak met pedaal: Dit type deksels opent door met je voet op een pedaal druk uit te oefenen. Zodra je er geen druk op uitoefent, zal de deksel sluiten.
  • Touch vuilnisbak: Door een lichte aanraking met het deksel zal het openen. Dit type deksels zal je daarna handmatig dicht moeten duwen.
  • Afvalemmer Push: De push deksel druk je in, zodat de afvalbak zal openen. Zodra je niet of minder drukt, zal de deksel dicht gaan.
  • Elektrische prullenbak: Wanneer je met je hand over het deksel gaat opent het deksel zich vanzelf. Je hoeft de prullenbak dus niet aan te raken.
  • Prullenbak swing deksel: Wanneer je dit deksel licht aanraakt swingt het deksel heen en weer en kan je het afval er in gooien. De deksel zal vanzelf weer sluiten.

En dit zijn ze niet eens allemaal, maar wel de meest populaire deksels/soorten van dit moment. Doe hier dus zeker je voordeel mee.

Aantal binnen emmers

We hebben het eerder al benoemd, maar het is in Nederland verplicht om je afval gescheiden aan je afvalverwerker aan te bieden. Ook als je naar de lokale milieu straat gaat, zal je alles gescheiden moeten inleveren.

Daarom is het van belang om rekening te houden met het aantal binnen emmers, ook wel compartimenten genoemd, die er in de ronde prullenbak zitten. Je kan hierbij tot aan 4 compartimenten kiezen

Als je de keuze maakt om een prullenbak met 2, 3 of 4 compartimenten te kopen, dan is het ook verstandig om te controleren of de compartimenten even groot zijn of dat deze verschillend van grootte zijn.

Van iedere afvalsoort verzamel je niet evenveel. Juist dan kan het handig zijn als de compartimenten verschillend zijn in grootte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil aan restafval en groenafval. Maar bijvoorbeeld ook PMD afval, wat al snel heel wat ruimte in beslag kan nemen.

Materiaalgebruik

Naast de bovengenoemde punten, wil je ook zeker rekening houden met het materiaal waarvan de ronde afvalbak gemaakt is. Dit zegt niet alleen iets over de stevigheid, maar vaak ook iets over de prijs/kwaliteitsverhouding.

Wil je bijvoorbeeld een product dat sterk en robuust is? Dan is metaal een goede optie. Of wil je liever een product dat niet kan roesten? Ga dan voor roestvrijstaal. En zoek je iets dat relatief goedkoop is en niet zoveel weegt? Dan kom je al snel bij plastic en kunststof uit.

Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is goed om te weten dat je hiermee rekening kan houden. Tevens hangt dit ook samen met jouw persoonlijke voorkeur.

Design & uitstraling

Je hebt het al bovenin dit artikel kunnen zien, maar lang niet alle ronde prullenbakken lijken op elkaar. Daarom dat het belangrijk is om met het design en de uitstraling van dit product rekening te houden.

Hiermee bedoelen we vooral hoe het eruit ziet qua vormgeving, wat voor vorm het heeft en de look & feel van zo’n product. Vaak staat een prullenbak op een plek waar het goed zichtbaar is. Als het dan goed bij de rest van het interieur in die ruimte past, dan is dat mooi meegenomen.

Hierdoor zie je dat een toffe prullenbak écht een mooie toevoeging kan zijn aan een bepaalde ruimte. Steeds meer mensen zien dit ook in en dat is de reden dat er steeds meer verschillende modellen op de markt komen.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs van de ronde prullenbak

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een ronde prullenbak begint vanaf zo’n €8 en kan oplopen tot ongeveer €500 voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

ronde prullenbak

Waar zet je een ronde prullenbak neer?

Als je voor een ronde prullenbak kiest, betekent dat vaak dat je deze wilt plaatsen op een plek waar minder ruimte is. Maar is dit een praktische plek? Wil je liever dat de prullenbak uit het zicht blijft? Dan is het handig deze in een keukenkastje te plaatsen of in een hoek te plaatsen.

Vind je het leuk om de prullenbak een onderdeel van het interieur te maken? Dan kun je de prullenbak ook op een plek zetten, waar deze in het zicht staat en waar je er gemakkelijk bij kunt.

Wanneer je de prullenbak onderdeel maakt van je inrichting, is het handig om te kiezen voor een ronde prullenbak met deksel, zodat je niet naar je eigen afval hoeft te kijken. 

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de ronde afvalbak. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een ronde vuilnisbak schoon?

Het schoon maken én schoon houden van ronde prullenbakken is een terugkerende taak. Je moet het namelijk (het liefste) iedere week schoonmaken, zodat schimmels en nare luchtjes zo min mogelijk kans krijgen om te groeien. Ook blijft de ronde afvalemmer zo in de meest optimale conditie.

Maar hoe maak je zo’n product dan het beste schoon en met welke stappen kan je dan allemaal rekening houden? Gelukkig is het schoonmaken van een ronde prullenbak niet zo heel lastig. We nemen je hieronder mee in de diverse stappen.

Je al eerst wat spullen klaar moeten zetten, zoals een sopje, een spons, een doekje en een handdoek. Daarnaast heb je wat tijd en geduld nodig. Laten we verder gaan.

Als eerste zal je de ronde afvalemmer leeg moeten maken. Dus je haalt al het vuil eruit als je geen vuilniszak gebruikt of de vuilniszakje eruit. Daarnaast kan het zijn dat jouw ronde afvalbak één of meerdere binnen emmers heeft, dus die mag je er ook uit halen.

Vervolgens gebruik je het sopje, de spons en het doekje om de binnenkant en buitenkant schoon te maken van zowel de prullenbak als de binnen emmers. Vergeet hierbij niet de randjes en eventuele hoekjes en ook zeker de deksel niet.

Wanneer de ronde prullenbak helemaal schoon is, zou je het nog even na kunnen spoelen met een tuinslang of iets dergelijks. Dit hoeft niet perse, maar kan het laatste beetje viezigheid eruit halen.

Hierna is het tijd om de prullenbak af te drogen. Hiervoor gebruik je een handdoek, waarmee je de binnenkant en buitenkant kan afdrogen. En ook hierbij geldt dat je dit zowel voor de binnen emmer als voor de afvalbak zelf wilt doen.

Soms wil het gebeuren dat er wat water achterblijft, waardoor schimmels alsnog kunnen groeien. Daarom dat de ronde afvalemmer écht droog moet zijn, voordat je er een nieuwe vuilniszak in doet. En na het volgen van deze stappen ben je klaar! Zo simpel kan het zijn.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je de beste ronde prullenbak voor jouw huishouden of werkplek hebt gevonden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie