RVS prullenbak: Vergelijk de beste van 2024!

Een RVS prullenbak kom je in bijna ieder huishouden of op iedere werkplek tegen. Dit komt omdat het één van de meest gangbare materialen is als het gaat om vuilnis bakken en afval emmers. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven, waarin je alles ontdekt over RVS afvalbakken.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste RVS prullenbak van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van dit product en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met hoe je de RVS vuilnisbak het beste kan reinigen. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste RVS prullenbak van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken, proberen we altijd rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik, merk, vorm, kleuren enzovoort.

Door met al deze punten rekening te houden, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste RVS prullenbak van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk product kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste kleur of inhoud voor in jouw huis te vinden.

RVS prullenbak: Onze top 3

Hopelijk heb je al een keuze kunnen maken, na het zien van de beste producten hierboven. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Ook laten we bij ieder product een review zien. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

RVS prullenbak newIcon van Brabantia

Het eerste product in onze top drie is de RVS prullenbak newIcon van Brabantia. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 350 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Deze Brabantia prullenbak komt in de vorm van een pedaalemmer 30 liter en is verkrijgbaar in wel 18 (!!) verschillende kleuren. Het wordt niet voor niets weleens de stijlicoon voor in de keuken of je kantoor genoemd, dankzij de prachtige structuurlak en het roestvrij stalen pedaal. Ook staat dit product stevig en stabiel, dankzij de antislip bodem en anti-kantel blok.

De unieke soft-closure techniek sluit het deksel soepel en stil en is het geurdicht. Brabantia neemt daarnaast het milieu heel serieus, vandaar dat dit product met een Bronzen Cradle-to-Cradle® certificering wordt geleverd. Wat wil je nog meer?

Goede prullenbak, sluit goed af als je hem niet te vol gooit. Kan makkelijk voor een week restafval in van ons drie (aannemend dat je gft en plastic apart weggooit). Mijn dochter (nog geen 1 jaar) vindt het ook een fantastisch drumstel, komt prima geluid uit.

JobW

Prullenbak RVS Rejoice van Eko

Het tweede product in onze top drie is de Prullenbak RVS Rejoice van Eko. Deze Eko prullenbak krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 200 reviews op bol.com.

De Rejoice van Eko is een rechthoekige pedaalemmer, welke verkrijgbaar is met een inhoud van 8, 12, 36 of 60 liter. Het priduct hierboven is voorzien van 3 bakken, met ieder een inhoud van 12 liter.

Ook is de pedaalemmer fingerprint proof, is het gemaakt van RVS en heeft het een softclose sluitsysteem, waardoor hij foutloos en zachtjes uit zichzelf sluit.

De handige binnen emmer is uitneembaar, waardoor dit product makkelijk te reinigen is. Al met al een prima product als je het ons vraagt.

Een ideale pedaalemmer voor een kleine keuken. De bakken zijn relatief klein, maar er kan nog genoeg in. De binnenbakken zijn eenvoudig uit de pedaalemmer te halen en daardoor ook makkelijk te reinigen.

Tamaravs

RVS afvalbak Stephs van Homra

Het derde product in onze top drie is de RVS afvalbak Stephs van Homra. Deze Homra prullenbak krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 85 reviews op bol.com.

De Homra Stephs is een afvalbak met 3 compartimenten. De compartimenten bij Stephs hebben ieder een inhoud van 20 liter of van 15 liter. Ook open je de Stephs door middel van een pedaal, waarbij elk compartiment een eigen pedaal heeft. Een erg fijne Homra pedaalemmer dus!

Ook hierdoor kan je nare luchtjes tegengaan, omdat je compartimenten één voor één kan openen. Tevens kan je de Stephs ook met 2 compartimenten van ieder 15 liter of 3 compartimenten van ieder 15 liter verkrijgen. Meer heb je niet nodig toch?

Mooie en ruimtebesparende manier van afval scheiden. Een stijlvolle blikvanger voor in de keuken, en zeer degelijke kwaliteit tegen een vriendelijke prijs. Aanrader!

Brasschaat123

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze verschillende RVS prullenbakken op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste roestvrijstalen prullenbak, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste RVS vuilnisbak voor jouw situatie vinden.

Maar waarom zou je dan een RVS afvalbak moeten kopen en in welke situaties is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

prullenbak rvs

Waarom een RVS prullenbak kopen?

Nu je weet wat de beste RVS prullenbak is, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt.

Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een dit product zou moeten kiezen.

Een RVS prullenbak is makkelijk te plaatsen

De eerste reden waarom veel mensen en bedrijven een RVS prullenbak aanschaffen, is meteen ook een hele belangrijke. Zoals we net hebben toegelicht, is een RVS prullenbak makkelijk te plaatsen

De meeste RVS prullenbakken nemen namelijk niet zoveel ruimte in beslag en hebben een ideale vorm om ergens tegen de muur of ergens tussen te zetten. Hierdoor kan je het op veel plekken kwijt, maar ook tussen andere items in om bijvoorbeeld een ruimte wat meer op te vullen. Maar er zijn meer voordelen van dit product.

Ieder huishouden of werkplek heeft een afvalbak nodig

Een andere belangrijke reden waarom men een RVS vuilnisbak koopt, is omdat dankzij dit product je makkelijker jouw afval kan verzamelen én vaak ook kan scheiden. Je hebt nu eenmaal een product nodig waarmee je makkelijk afval kan verzamelen. Daarnaast is afval scheiden verplicht.

Om jouw afval gescheiden te verzamelen, kan je het beste een prullenbak twee vakken, prullenbak drie vakken of een prullenbak 4 vakken aanschaffen. Hiermee kan je jouw afval in aparte compartimenten deponeren. Hierdoor kan jij het op de juiste manier aanbieden aan jouw afvalverwerker.

Voor iedereen een geschikte RVS prullenbak

De laatste reden waarom je een RVS prullenbak zou kunnen kopen, vinden wij het goed om te benoemen dat er voor iedereen wel een geschikt product te verkrijgen is. Je hebt de keuze uit veel verschillende merken, vormen en modellen, zoals je bovenin dit blog hebt kunnen zien. 

Omdat er zo’n groot aanbod is, is de kans groot dat je iets vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw interieur past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een RVS prullenbak zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

rvs prullenbak

RVS prullenbak kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste RVS afvalbak voor in je huis gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van de RVS afvalbak

Eén van de eerste punten waarmee je rekening dient te houden, is de inhoud van de RVS prullenbak. Afhankelijk van hoeveel mensen er in jouw huishouden zitten, de plek waar je het gaat plaatsen, hoeveel mensen er gebruik van gaan maken en wat voor afval je erin gaat deponeren, kan je dus kijken wat een geschikte inhoud is.

Dit loopt uiteen van prullenbak 5 liter tot en met prullenbak 60 liter. En natuurlijk ook afmetingen die hier tussen zitten, zoals bijvoorbeeld de prullenbak 20 liter, prullenbak 50 liter of de prullenbak 40 liter.

Type deksel

Je wilt niet alleen rekening houden met de inhoud van de prullenbak RVS. De manier waarop je dit product opent en sluit is ook iets om naar te kijken. Dit kan namelijk op veel verschillende manieren.

Hieronder vind je een lijst met het soort deksels dat het meeste voorkomt, met daarbij een korte uitleg. We hebben over deze soorten ook allemaal een blog geschreven, mocht je meer willen weten.

 • Afvalemmer met los deksel: Bij dit type deksel kan je de deksel volledig van de afvalbak halen.
 • Open prullenbak: Op een open afvalbak zit geen deksel. Het nadeel is dat er geen geurtjes tegen gehouden worden, maar je kan wel makkelijk en snel afval weggooien. Een goed voorbeeld hiervan is een afvalmand.
 • Pedaalemmers: Dit type deksels opent door met je voet op een pedaal druk uit te oefenen. Zodra je er geen druk op uitoefent, zal de deksel sluiten.
 • Touch prullenbak: Door een lichte aanraking met het deksel zal het openen. Dit type deksels zal je daarna handmatig dicht moeten duwen.
 • Push prullenbak: De push deksel druk je in, zodat de afvalbak zal openen. Zodra je niet of minder drukt, zal de deksel dicht gaan.
 • Sensor afvalbak: Wanneer je met je hand over het deksel gaat opent het deksel zich vanzelf. Je hoeft de prullenbak dus niet aan te raken.
 • Swing prullenbak: Wanneer je dit deksel licht aanraakt swingt het deksel heen en weer en kan je het afval er in gooien. De deksel zal vanzelf weer sluiten.

En dit zijn ze niet eens allemaal, maar wel de meest populaire deksels/soorten van dit moment. Doe hier dus zeker je voordeel mee.

Aantal binnen emmers

We hebben het eerder al benoemd, maar het is in Nederland verplicht om je afval gescheiden aan je afvalverwerker aan te bieden. Ook als je naar de lokale milieu straat gaat, zal je alles gescheiden moeten inleveren.

Daarom is het van belang om rekening te houden met het aantal binnen emmers, ook wel compartimenten genoemd, die er in de RVS prullenbak zitten. Je kan hierbij tot aan 4 compartimenten kiezen

Als je de keuze maakt om een prullenbak met 2, 3 of 4 compartimenten te kopen, dan is het ook verstandig om te controleren of de compartimenten even groot zijn of dat deze verschillend van grootte zijn.

Van iedere afvalsoort verzamel je niet evenveel. Juist dan kan het handig zijn als de compartimenten verschillend zijn in grootte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil aan restafval en groenafval. Maar bijvoorbeeld ook PMD afval, wat al snel heel wat ruimte in beslag kan nemen.

Materiaalgebruik

Naast de bovengenoemde punten, wil je ook zeker rekening houden met het materiaal waarvan de RVS afvalbak gemaakt is. Dit zegt niet alleen iets over de stevigheid, maar vaak ook iets over de prijs/kwaliteitsverhouding.

Wil je bijvoorbeeld een product dat sterk en robuust is? Dan is metaal een goede optie. Of wil je liever een product dat niet kan roesten? Ga dan voor roestvrijstaal. En zoek je iets dat relatief goedkoop is en niet zoveel weegt? Dan kom je al snel bij plastic en kunststof uit.

Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is goed om te weten dat je hiermee rekening kan houden. Tevens hangt dit ook samen met jouw persoonlijke voorkeur.

Design & uitstraling

Je hebt het al bovenin dit artikel kunnen zien, maar lang niet alle RVS prullenbakken lijken op elkaar. Daarom dat het belangrijk is om met het design en de uitstraling van dit product rekening te houden.

Hiermee bedoelen we vooral hoe het eruit ziet qua vormgeving, wat voor vorm het heeft en de look & feel van zo’n product. Vaak staat een prullenbak op een plek waar het goed zichtbaar is. Als het dan goed bij de rest van het interieur in die ruimte past, dan is dat mooi meegenomen.

Hierdoor zie je dat een toffe prullenbak écht een mooie toevoeging kan zijn aan een bepaalde ruimte. Steeds meer mensen zien dit ook in en dat is de reden dat er steeds meer verschillende modellen op de markt komen. Denk bijvoorbeeld aan de vierkante prullenbak, ronde prullenbak en smalle prullenbak.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs van de RVS prullenbak

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een RVS prullenbak begint vanaf zo’n €15 en kan oplopen tot ongeveer €450 voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

rvs vuilnisbak

Waar zet je een RVS prullenbak neer?

Als je voor een RVS prullenbak kiest, betekent dat vaak dat je deze wilt plaatsen op een plek waar minder ruimte is. Maar is dit een praktische plek? Wil je liever dat de prullenbak uit het zicht blijft? Dan is het handig deze in een keukenkastje te plaatsen.

Vind je het leuk om de prullenbak een onderdeel van het interieur te maken? Dan kun je de prullenbak ook op een plek zetten waar deze in het zicht staat en waar je er gemakkelijk bij kunt.

Wanneer je de prullenbak onderdeel maakt van je inrichting, is het handig om te kiezen voor een RVS prullenbak met deksel, zodat je niet naar je eigen afval hoeft te kijken. 

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de RVS afvalbak. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een RVS vuilnisbak schoon?

Het schoon maken én schoon houden van RVS prullenbakken is een terugkerende taak. Je moet het namelijk (het liefste) iedere week schoonmaken, zodat schimmels en nare luchtjes zo min mogelijk kans krijgen om te groeien. Ook blijft de RVS afvalemmer zo in de meest optimale conditie.

Maar hoe maak je zo’n product dan het beste schoon en met welke stappen kan je dan allemaal rekening houden? Gelukkig is het schoonmaken van een RVS prullenbak niet zo heel lastig. We nemen je hieronder mee in de diverse stappen.

Je al eerst wat spullen klaar moeten zetten, zoals een sopje, een spons, een doekje en een handdoek. Daarnaast heb je wat tijd en geduld nodig. Laten we verder gaan.

Als eerste zal je de RVS afvalemmer leeg moeten maken. Dus je haalt al het vuil eruit als je geen vuilniszak gebruikt of de vuilniszak eruit. Daarnaast kan het zijn dat jouw RVS afvalbak één of meerdere binnen emmers heeft, dus die mag je er ook uit halen.

Vervolgens gebruik je het sopje, de spons en het doekje om de binnenkant en buitenkant schoon te maken van zowel de prullenbak als de binnen emmers. Vergeet hierbij niet de randjes en eventuele hoekjes en ook zeker de deksel niet.

Wanneer de RVS prullenbak helemaal schoon is, zou je het nog even na kunnen spoelen met een tuinslang of iets dergelijks. Dit hoeft niet perse, maar kan het laatste beetje viezigheid eruit halen.

Hierna is het tijd om de prullenbak af te drogen. Hiervoor gebruik je een handdoek, waarmee je de binnenkant en buitenkant kan afdrogen. En ook hierbij geldt dat je dit zowel voor de binnen emmer als voor de afvalbak zelf wilt doen.

Soms wil het gebeuren dat er wat water achterblijft, waardoor schimmels alsnog kunnen groeien. Daarom dat de RVS afvalemmer écht droog moet zijn, voordat je er een nieuwe vuilniszak in doet. En na het volgen van deze stappen ben je klaar! Zo simpel kan het zijn.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je de beste RVS prullenbak voor jouw huishouden of werkplek hebt gevonden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Prullenbakken tester
Hoi, ik ben Boyd! Prullenbakken, we hebben er dagelijks mee te maken! Ik heb in het verleden in een winkel gewerkt, waar we veel prullenbakken verkochten. Mijn missie met prullenbak.org is om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. We nemen je mee in de beste producten die je kunt aanschaffen.

Plaats een reactie