Papierbak: 13x de beste van 2023! [Extra Korting]

Een papierbak is het perfecte product dat je in veel huishoudens én op veel werkplekken tegen zal komen. Dit item zal je namelijk allerlei voordelen opleveren. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven, waarin je alles ontdekt over papierbakken.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste papierbak van 2023. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een papier bak en wanneer je juist dit product moet aanschaffen.

We sluiten af met waar je een papier vuilnisbak het beste kan plaatsen en hoe je papier bakken het beste kan schoonmaken. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste papierbak van 2023

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste papierbak van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk product kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste kleur voor in jouw huis te vinden.

Papierbakken: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Papierbak van Umbra

Het eerste product in onze top drie is de Papierbak van Umbra. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De houten papierbak Woodrow van Umbra is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren en heeft een inhoud van ongeveer 9 liter. Met zijn gekleurde buitenkant is het ideaal om te gebruiken als kamer prullenbak of bureau prullenbak.

Deze Umbra prullenbak heeft aan de zijkant een handvat waarmee je hem gemakkelijk kunt optillen en verplaatsen. Al met al een prima product als je het ons vraagt!

Papier bak van Brabantia

Het tweede product in onze top drie is de Papier prullenbak van Brabantia. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 8 reviews op bol.com.

Wanneer je gaat voor dit product van Brabantia, kan je uit 4 verschillende kleuren kiezen. Daarbij heeft het bovenstaande product een inhoud van 15 liter en gemaakt van hoogwaardig chroomstaal. Hierdoor is het roestbestendig. Wat wil je nog meer?

Papier prullenbak van Kerklau

Het derde product in onze top drie is de Papier prullenbak van Kerklau. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 7 reviews op bol.com.

Deze sterke metalen prullenmand heeft een inhoud van 19 liter en is verkrijgbaar in de kleur zwart. Perfect dus voor onder je bureau of op je kantoor. Wat ook fijn is aan dit product, is dat je stapelkorting kan ontvangen wanneer je meerdere producten tegelijk koopt. Deze kan oplopen tot wel 10%, dus doe hier zeker je voordeel mee.

Zit jouw papierbak niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 450 verschillende papierbakken op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste prullenbak papier, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste papier prullenbak voor jouw situatie vinden.

Wat is een papierbak?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een papierbak is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit. 

Wij kunnen een papierbak het beste omschrijven als een mand/prullenbakje, waarin je al jouw oud papier verzameld. Vaak zie je dat men hiervoor een prullenmand of iets dergelijks gebruikt, maar je kan papier dus in allerlei soorten afvalbakken verzamelen.

Het is een item dat vooral op kantoren en thuiswerkplekken gebruikt wordt, of op plekken waar men veel papieren afval produceert. Tevens zal dit product je allerlei voordelen opleveren, die we in de volgende alinea bespreken.

Een papierbak heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende groottes, soorten, merken en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan een papierbak moeten kopen? En wanneer is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

papierbak

Waarom een papierbak kopen?

Nu je weet wat de beste papierbak is én waar je op moet letten als je dit product gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor dit product zou moeten kiezen.

Een perfect item om oud papier mee te verzamelen

De eerste reden waarom veel mensen en bedrijven een papierbak kopen, is meteen ook een hele belangrijke reden. Dankzij dit product kan je heel makkelijk al jouw oud papier verzamelen.

Dit is vooral handig op plekken waar veel papieren afval geproduceerd wordt. Door je papier in een aparte bak te verzamelen, kan je het ook beter gescheiden aanbieden aan jouw afvalverwerker.

Sinds 2020 is het tevens ook voor gemeentes verplicht om het afval gescheiden op te halen, waaraan jij dus een steentje kan bijdragen met een papier bak. Maar er zijn meer voordelen!

Het levert je veel gemak op

Dit voordeel hangt een beetje samen met het voordeel hierboven, maar het is goed om normaals te benadrukken. Een papierbak levert je namelijk veel gemak op. Je hoeft namelijk niet telkens op en neer te lopen naar je prullenbak of vuilnisbak, maar verzamelt je papier apart.

Het is niet voor niets dat veel mensen en nagenoeg alle bedrijven één of meerdere papier bakken in huis halen.

Voor iedereen een geschikte papierbak

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere situatie wel een geschikte papier verzamelbak kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende modellen, sterktes, merken en producten.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw huidige situatie past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een papierbak zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

papier bak

Papierbak kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste papier bak gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden.

Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van de papierbak

Het eerste punt waarmee je rekening wilt houden, is de inhoud van de papierbak. Dit bepaalt namelijk hoeveel oud papier jij kwijt kan in dit product. Tevens is dit afhankelijk van hoeveel papier afval je produceert en hoeveel mensen gebruik gaan maken van zo’n papier bak.

Zo heb je op een druk kantoor meerdere én grotere papierbakken nodig, dan wanneer je dit product nabij je bureau op je thuiskantoor plaatst.

Type deksel

Je wilt niet alleen rekening houden met de inhoud van de papier prullenbak. De manier waarop je dit product opent en sluit is ook iets om rekening mee te houden. Dit kan namelijk op veel verschillende manieren.

Hieronder vind je een lijst met het soort deksels dat het meeste voorkomt, met daarbij een korte uitleg. We hebben over deze soorten ook allemaal een blog geschreven, mocht je meer willen weten.

 • Afvalemmer met los deksel: Bij dit type deksel kan je de deksel volledig van de afvalbak halen.
 • Open prullenbak: Op een open afvalbak zit geen deksel. Het nadeel is dat er geen geurtjes tegen gehouden worden, maar je kan wel makkelijk en snel afval weggooien. Dit wordt meestal gebruikt voor papier afval. Een goed voorbeeld hiervan is een prullen mand.
 • Prullenbakken met pedaal: Dit type deksels opent door met je voet op een pedaal druk uit te oefenen. Zodra je er geen druk op uitoefent, zal de deksel sluiten.
 • Touch afvalemmer: Door een lichte aanraking met het deksel zal het openen. Dit type deksels zal je daarna handmatig dicht moeten duwen.
 • Push afvalemmer: De push deksel druk je in, zodat de afvalbak zal openen. Zodra je niet of minder drukt, zal de deksel dicht gaan.
 • Vuilbak met sensor: Wanneer je met je hand over het deksel gaat opent het deksel zich vanzelf. Je hoeft de prullenbak dus niet aan te raken.
 • Prullenbak swing deksel: Wanneer je dit deksel licht aanraakt swingt het deksel heen en weer en kan je het afval er in gooien. De deksel zal vanzelf weer sluiten.

En dit zijn ze niet eens allemaal, maar wel de meest populaire deksels/soorten van dit moment. Doe hier dus zeker je voordeel mee.

Materiaalgebruik

Naast de inhoud en het type deksel, wil je ook zeker rekening houden met het materiaal waarvan de papierbak gemaakt is. Vaak zegt dit namelijk iets over de kwaliteit en sterkte van dit product.

De meeste papier bakjes worden gemaakt van kunststof of van RVS, wat ieder hun eigen voor- en nadelen heeft. Kunststof is bijvoorbeeld goedkoop en duurzaam en een roestvrij stalen prullenbak zal niet roesten en is sterker dan kunststof, waardoor het erg lang meegaat.

Kleurgebruik

Veel mensen vinden het belangrijk dat de spullen in een bepaalde ruimte goed bij elkaar passen. Tevens kan je bij papier bakken vaak uit diverse kleuren kiezen, waardoor je dus ook met dit punt rekening kan houden.

Niet iedereen zal dit altijd even belangrijk vinden, maar de meest voorkomende kleuren zijn zwart, grijs, wit en de zilveren kleur van RVS.

Ervaringen van andere mensen

Wanneer jij op zoek bent naar een bepaald product, dan moet je niet vergeten om de reviews en ervaringen van andere mensen door te nemen. Hier kan je veel nuttige informatie uit halen, dus het is belangrijk om je te laten informeren door de ervaringen van andere mensen met een bepaald product.

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan controleren. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs van de papier bak

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een papierbak begint vanaf zo’n €8 en kan oplopen tot ongeveer €75, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Laten we nu verder gaan met waar je een bak voor oud papier het beste kan plaatsen. Lees snel verder

papierbakken

Waar plaats je een papier bak?

Wanneer je de beste papier bakken in huis hebt gehaald, is het natuurlijk fijn om te weten waar je dit product het beste kan plaatsen. Daarom dat wij je nu meenemen in enkele tips. Allereerst is het verstandig om dit item neer te zetten op een plek waar het meeste papier afval geproduceerd wordt.

Je ziet dan ook dat een papier afvalbak nabij het bureau geplaatst wordt, ongeacht of dit bureau op je werkplek of je thuiskantoor staat. Meestal is dit een kleine papiermand of papierbak

Vaak zie je ook dat men op kantoor, nabij de printer, een papierpak plaatst. Dit is dan een wat grotere papier bak, waar men veel meer oud papier kwijt kan.

Zowel de printer, als de bureaus waar mensen achter werken, zijn vaak locaties waar men veel papier afval produceert.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de papierbak. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een papierbak schoon?

Het zal je niets verbazen, maar ook een papierbak moet je regelmatig schoonmaken. Ondanks dat papier over het algemeen niet zoveel rotzooi achterlaat, gaat het sowieso voorkomen dat men ook papieren verpakkingen met eten in de bak deponeert.

Om er dus voor te zorgen dat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om te groeien, is het van belang om de papier afvalbak zo nu en dan schoon te maken.

Maar hoe doe je dit dan en waarmee moet je dan rekening houden? Gelukkig is het schoonmaken van een papierbak niet zo heel lastig. Je komt al heel ver met het volgen van de onderstaande stappen.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een spons of afwasborstel, heet water, afwasmiddel en een handdoek. Laten we bij het begin beginnen:

Allereerst wil je ervoor zorgen dat je bak voor papier afval helemaal leeg is. Dus je haalt al het oud papier eruit of de vuilniszakken, mocht je daar gebruik van maken. Vervolgens gebruik je de afwasborstel, samen met het afwasmiddel en het warme water, om de gehele papier bak schoon te maken.

Hierna is jouw papier bakje (als het goed is) schoon en kan je het afdrogen met een handdoek. Check ook altijd even de schoonmaakinstructies, mochten die meegeleverd worden. En zo simpel kan het zijn.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie