Grote prullenbak: 15x de beste van 2023! [Extra Korting]

Een grote prullenbak is een product dat je op veel werkplekken en in veel (grote) huishoudens tegen zal komen. Zo’n grote vuilnisbak zal je namelijk allerlei voordelen opleveren, zoals je in dit artikel gaat lezen. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven over de grote afvalbak. Je ontdekt hier alles wat je hoort te weten!

In dit artikel nemen wij je mee in de beste grote prullenbak van 2023. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van dit product en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met hoe je de grote vuilnisbak het beste kan reinigen. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste grote prullenbak van 2023

Tijdens het doen van onze product onderzoeken, proberen we altijd rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik, merk, vorm, kleuren enzovoort.

Door met al deze punten rekening te houden, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste grote prullenbak van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk product kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste kleur of inhoud voor in jouw huis te vinden.

Grote prullenbak: Onze top 3

Hopelijk heb je al een keuze kunnen maken, na het zien van de beste producten hierboven. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Grote prullenbak Decobin van Curver

Het eerste product in onze top drie is de grote prullenbak Curver Decobin. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 450 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De Decobin Curver afvalbak heeft een inhoud van 60 liter en is voor minimaal 70% gemaakt van gerecycled kunststof. Hierdoor heeft het de uitstraling van metaal, maar de voordelen van kunststof. Waardoor hij niet roest, niet deukt, licht is van gewicht, eenvoudig te reinigen en vingerafdrukken niet zichtbaar zijn.

Het deksel heeft een Soft Close sluiting, waardoor het langzaam en geruisloos sluit. Ook zit er op dit product 5 jaar fabrieksgarantie. Meer heb je niet nodig toch?

Grote afvalbak van Joseph Joseph

Het tweede product in onze top drie is de Grote afvalbak van Joseph Joseph. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 200 reviews op bol.com.

De Intelligent Waste Totem 2.0 Joseph Joseph vuilnisbak is verkrijgbaar in wel 10 verschillende kleuren. Daarbij is dit product voorzien van twee compartimenten, die ieder een inhoud van 30 liter hebben. Het wordt ook geleverd met een uitneembaar GFT bakje aanrecht van 4 liter.

De afvalemmer is met een simpele aanraking te openen en is zo bewerkt, dat hier geen vingerafdrukken op blijven zitten na gebruik. Ook heeft de afvalemmer een geurfilter in de deksel en geïntegreerde wielen. Wat wil je nog meer?

Grote vuilnisbak Touch Bin van Brabantia

Het tweede product in onze top drie is de Grote vuilnisbak Touch Bin van Brabantia. Dit product krijgt momenteel 4,9 uit 5 sterren en meer dan 145 reviews op bol.com.

De Touch Bin is één van de iconische merken van Brabantia. Daarbij is deze Brabantia prullenbak verkrijgbaar in wel 5 verschillende kleuren. Qua inhoud heeft dit item een capaciteit van 60 liter. Dankzij de grote opening kan je vuil deponeren, zonder te knoeien. Door de ‘soft touch’ sluiting opent en sluit het deksel geruisloos

Wat fijn is aan dit product, is dat het geleverd wordt inclusief een proefverpakking van Brabantia PerfectFit afvalzakken. Alsof dat nog niet genoeg was, krijg je ook nog eens 10 jaar garantie en service. Al met al een prima product als je het ons vraagt!

Zit jouw grote afvalbak niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 1.000 verschillende grote prullenbakken op voorraad hebben.

Wat is een grote prullenbak?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een grote prullenbak is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit. 

We kunnen een grote vuilnis bak het beste omschrijven als een afvalbak, maar dan met minimaal een inhoud van zo’n 50 liter. Niets meer, niets minder. Hierdoor is het geschikt voor huishoudens vanaf 4 personen. Juist omdat zo’n prullenbak groot is, zal het je diverse voordelen opleveren. Deze bespreken we in de volgende alinea.

Een grote prullenbak heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en afmetingen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan een grote afvalbak moeten kopen en in welke situaties is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

grote afvalbak

Waarom een grote prullenbak kopen?

Nu je weet wat de beste grote prullenbak is, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt.

Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een dit product zou moeten kiezen.

Een grote prullenbak is perfect voor grote gezinnen

De eerste reden waarom veel mensen en bedrijven een grote prullenbak aanschaffen, is meteen ook een hele belangrijke. Zoals we net hebben toegelicht, heeft een grote afvalbak minimaal een inhoud van 50 liter.

Juist vanwege deze grootte, is het een perfect product voor grote huishoudens. Gezinnen die bestaan uit meer dan 4 mensen zijn dus gebaat bij één of meerdere grote prullenbakken in huis. Maar er zijn meer redenen om voor dit product te kiezen.

Ook ideaal voor bedrijven

Naast dat een grote vuilnisbak ideaal is voor grote gezinnen, is het ook een graag geziene gast op werkplekken, scholen, aula’s, sportclubs en nog veel meer plekken. Veel bedrijven schaffen dan ook vaak een grote vuilnisemmer aan.

En ook dit heeft weer te maken met de inhoud. Vanwege de afmetingen van dit item, kan er veel afval in verzameld worden. Juist voor bedrijven is dit fijn, zodat de afvalemmer niet om de haverklap geleegd hoeft te worden.

Je hebt nu eenmaal een prullenbak nodig

Een andere belangrijke reden waarom men een grote vuilnisbak koopt , is omdat dankzij dit product je makkelijker jouw afval kan verzamelen én vaak ook kan scheiden. Je hebt nu eenmaal een product nodig waarmee je makkelijk afval kan verzamelen. Daarnaast is afval scheiden verplicht.

Om jouw afval gescheiden te verzamelen, kan je het beste een prullenbak 2 vakkenprullenbak 3 vakken of een prullenbak 4 vakken aanschaffen. Hiermee kan je jouw afval in aparte compartimenten deponeren. Hierdoor kan jij het op de juiste manier aanbieden aan jouw afvalverwerker. Maar er zijn meer voordelen!

Voor iedereen een geschikte grote prullenbak

De laatste reden waarom je een grote prullenbak zou kunnen kopen, vinden wij het goed om te benoemen dat er voor iedereen wel een geschikt product te verkrijgen is. Je hebt de keuze uit veel verschillende merken, vormen en modellen, zoals je bovenin dit blog hebt kunnen zien. 

Omdat er zo’n groot aanbod is, is de kans groot dat je iets vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw interieur past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een grote prullenbak zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

grote prullenbak

Grote prullenbak kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste grote afvalbak voor in je huis gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van de grote afvalbak

Het eerste punt waarmee je rekening dient te houden, is de inhoud van de grote prullenbak. Zoals we eerder al benoemd hebben, begint dit vanaf een inhoud van 50 liter. Dit kan oplopen tot wel 240 liter en alles wat hier tussen zit.

Afhankelijk van hoeveel mensen er in jouw huishouden zitten, de plek waar je het gaat plaatsen, hoeveel mensen er gebruik van gaan maken en wat voor afval je erin gaat deponeren, kan je dus kijken wat een geschikte inhoud is.

Type deksel

Naast de inhoud van de grote prullenbak, is het ook van belang om te kijken naar hoe je de afvalemmer kan openen en sluiten. Dit heeft te maken met het type deksel dat je op dit product kan vinden.

Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende typen deksels, met bijbehorende uitleg per type deksel. We hebben over deze soorten ook allemaal een blog geschreven, mocht je meer willen weten.

  • Afvalemmer met los deksel: Bij dit type deksel kan je de deksel volledig van de afvalbak halen.
  • Open prullenbak: Op een open afvalbak zit geen deksel. Het nadeel is dat er geen geurtjes tegen gehouden worden, maar je kan wel makkelijk en snel afval weggooien. Een goed voorbeeld hiervan zijn prullen manden.
  • Pedaalemmers: Dit type deksels opent door met je voet op een pedaal druk uit te oefenen. Zodra je er geen druk op uitoefent, zal de deksel sluiten.
  • Touch prullenbak: Door een lichte aanraking met het deksel zal het openen. Dit type deksels zal je daarna handmatig dicht moeten duwen.
  • Prullenbak Push: De push deksel druk je in, zodat de afvalbak zal openen. Zodra je niet of minder drukt, zal de deksel dicht gaan.
  • Prullenbak sensor: Wanneer je met je hand over het deksel gaat opent het deksel zich vanzelf. Je hoeft de prullenbak dus niet aan te raken.
  • Prullenbak swing: Wanneer je dit deksel licht aanraakt swingt het deksel heen en weer en kan je het afval er in gooien. De deksel zal vanzelf weer sluiten.

En dit zijn ze niet eens allemaal, maar wel de meest populaire deksels/soorten van dit moment. Doe hier dus zeker je voordeel mee.

Aantal binnen emmers

We hebben het eerder al benoemd, maar het is in Nederland verplicht om je afval gescheiden aan je afvalverwerker aan te bieden. Ook als je naar de lokale milieu straat gaat, zal je alles gescheiden moeten inleveren.

Daarom is het van belang om rekening te houden met het aantal binnen emmers, ook wel compartimenten genoemd, die er in de grote prullenbak zitten. Je kan hierbij tot aan 4 compartimenten kiezen

Als je de keuze maakt om een prullenbak met 2, 3 of 4 compartimenten te kopen, dan is het ook verstandig om te controleren of de compartimenten even groot zijn of dat deze verschillend van grootte zijn.

Van iedere afvalsoort verzamel je niet evenveel. Juist dan kan het handig zijn als de compartimenten verschillend zijn in grootte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil aan restafval en groenafval. Maar bijvoorbeeld ook PMD afval, wat al snel heel wat ruimte in beslag kan nemen.

Materiaalgebruik

Naast de bovengenoemde punten, wil je ook zeker rekening houden met het materiaal waarvan de grote afvalbak gemaakt is. Dit zegt niet alleen iets over de stevigheid, maar vaak ook iets over de prijs/kwaliteitsverhouding.

Wil je bijvoorbeeld een product dat sterk en robuust is? Dan is metaal een goede optie. Of wil je liever een product dat niet kan roesten? Ga dan voor roestvrijstaal. En zoek je iets dat relatief goedkoop is en niet zoveel weegt? Dan kom je al snel bij plastic en kunststof uit.

Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is goed om te weten dat je hiermee rekening kan houden. Tevens hangt dit ook samen met jouw persoonlijke voorkeur.

Design & uitstraling

Je hebt het al bovenin dit artikel kunnen zien, maar lang niet alle grote prullenbakken lijken op elkaar. Daarom dat het belangrijk is om met het design en de uitstraling van dit product rekening te houden.

Hiermee bedoelen we vooral hoe het eruit ziet qua vormgeving, wat voor vorm het heeft en de look & feel van zo’n product. Vaak staat een prullenbak op een plek waar het goed zichtbaar is. Als het dan goed bij de rest van het interieur in die ruimte past, dan is dat mooi meegenomen.

Hierdoor zie je dat een toffe prullenbak écht een mooie toevoeging kan zijn aan een bepaalde ruimte. Steeds meer mensen zien dit ook in en dat is de reden dat er steeds meer verschillende modellen op de markt komen.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs van de grote prullenbak

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een grote prullenbak begint vanaf zo’n €20 en kan oplopen tot ongeveer €650 voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de grote afvalbak. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

prullenbak groot

Hoe maak je een grote vuilnisbak schoon?

Het schoon maken én schoon houden van grote prullenbakken is een terugkerende taak. Je moet het namelijk (het liefste) iedere week schoonmaken, zodat schimmels en nare luchtjes zo min mogelijk kans krijgen om te groeien. Ook blijft de grote afvalemmer zo in de meest optimale conditie.

Maar hoe maak je zo’n product dan het beste schoon en met welke stappen kan je dan allemaal rekening houden? Gelukkig is het schoonmaken van een grote prullenbak niet zo heel lastig. We nemen je hieronder mee in de diverse stappen.

Je al eerst wat spullen klaar moeten zetten, zoals een sopje, een spons, een doekje en een handdoek. Daarnaast heb je wat tijd en geduld nodig. Laten we verder gaan.

Als eerste zal je de grote afvalemmer leeg moeten maken. Dus je haalt al het vuil eruit als je geen vuilniszak gebruikt of de vuilnis zak eruit. Daarnaast kan het zijn dat jouw grote afvalbak één of meerdere binnen emmers heeft, dus die mag je er ook uit halen.

Vervolgens gebruik je het sopje, de spons en het doekje om de binnenkant en buitenkant schoon te maken van zowel de prullenbak als de binnen emmers. Vergeet hierbij niet de randjes en eventuele hoekjes en ook zeker de deksel niet.

Wanneer de grote prullenbak helemaal schoon is, zou je het nog even na kunnen spoelen met een tuinslang of iets dergelijks. Dit hoeft niet perse, maar kan het laatste beetje viezigheid eruit halen.

Hierna is het tijd om de prullenbak af te drogen. Hiervoor gebruik je een handdoek, waarmee je de binnenkant en buitenkant kan afdrogen. En ook hierbij geldt dat je dit zowel voor de binnen emmer als voor de afvalbak zelf wilt doen.

Soms wil het gebeuren dat er wat water achterblijft, waardoor schimmels alsnog kunnen groeien. Daarom dat de grote afvalemmer écht droog moet zijn, voordat je er een nieuwe vuilniszak in doet. En na het volgen van deze stappen ben je klaar! Zo simpel kan het zijn.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je de beste grote prullenbak voor jouw huishouden of werkplek hebt gevonden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie