Compostbakje: 15x de beste van 2024! [Extra Korting]

Het compostbakje is een perfect hulpmiddel voor ieder gezin. Met zo’n bakje kan jij jouw GFT afval makkelijk verzamelen en bij sommige producten zelfs meteen compost maken. Het is daarom het perfecte aanrecht afvalbakje.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste compostbakje van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een compostemmer en wanneer je juist een dit product moet aanschaffen.

We sluiten af met waar je een compost bakje het beste kan plaatsen én hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

Het beste compostbakje van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste compostbakje van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk product kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste kleur voor in jouw huis te vinden.

Compostbakje: Onze top 4

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 4 op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Compostbakje Sort & Go van Brabantia

Het eerste product in onze top vier is het compostbakje van Brabantia genaamd Sort & Go. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 385 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De bovenstaande Sort & Go afvalemmer van Brabantia heeft een inhoud van 3 liter en is hierdoor makkelijk te gebruiken als compostbakje aanrecht. Ook kan je kiezen uit 4 verschillende kleuren. Je kan ook uit compostbakjes met een andere inhoud kiezen.

Wat uniek is aan de producten van Brabantia is dat het geleverd wordt met 10 jaar garantie en service. Veel producten hebben ook een Cradle to Cradle certificering. Tevens kan je stapelkorting ontvangen, wanneer je meerdere producten tegelijk besteld. Deze kan oplopen tot wel 10%, dus doe hier zeker je voordeel mee.

Intelligent Waste Stack van Joseph Joseph

Het tweede product in onze top vier is het compostbakje Intelligent Waste Stack van Joseph Joseph. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 115 reviews op bol.com.

De Intelligent Waste Stack afvalemmer van Joseph Joseph heeft een inhoud van 4 liter en is verkrijgbaar in twee kleuren. Tevens kan je dit product opstapelen met meerdere Waste Stacks. Ideaals dus als compostemmer aanrecht

Wat uniek is aan dit product, is dat het geleverd wordt met een geurfilter in het deksel. Hierdoor zullen nare geurtjes worden afgebroken en zich minder snel verspreiden door de ruimte. Meer heb je niet nodig toch?

Compostemmer van Compost Caddy

Het derde product in onze top vier is de Compostemmer van Compost Caddy. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 70 reviews op bol.com.

Wanneer je gaat voor de Compost Caddy kleine compostbak, kan je kiezen uit 6 verschillende kleuren. De inhoud is 2,5 liter en is voldoende om het dagelijkse GFT afval in kwijt te kunnen. Tevens is dit product voorzien van een afneembaar deksel dat de geurtjes goed binnenhoudt.

Dankzij de handige draagbeugel, kan je dit compost emmertje aanrecht makkelijk legen. En ook de uitneembare binnen emmer is makkelijk te reinigen. Al met al dus een meer dan prima product als je het ons vraagt.

Compost bakje van Mr Green Mind

Het laatste product in onze top vier is het Compost bakje van Mr Green Mind. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 20 reviews op bol.com.

Dit compost bakje van Mr Green Mind heeft een inhoud van 9 liter en is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren. Wat uniek is aan dit product, is dat je het zowel aan een kastje kan hangen als staand neerzetten.

Ook is de deksel op twee manieren te openen, waardoor je via elke manier afval kan deponeren. Ook bevat het een ingebouwde scraper, waarmee je het aanrechtblad kan schoon scrapen. En de deksel is voorzien van een klein trekringetje, zodat je het heel makkelijk kan openen.

Zit jouw compostbakje niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 140 verschillende compostbakjes op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste compostbakje, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste compostbakje voor jouw situatie vinden.

Wat is een compostbakje?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een compostbakje is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit. 

Een compostbakje is niks anders dan een bakje om al je GFT afval in te verzamelen. Er zijn verschillende varianten van compostbakjes, voor zowel gebruik binnenshuis als buitenshuis. Je hebt de echte compost bakken die de compost maken, maar ook verzamelbakjes, zoals het gft afvalbakje, voor op je aanrecht of in je keukenkastje. In die zin kan je het vergelijken met een tafelprullenbak.

Deze bakjes zijn erg handig, omdat je niet elke keer naar buiten hoeft te lopen wanneer je GFT afval hebt binnenshuis. Je kan deze bakjes gebruiken met of zonder biologisch afbreekbare zakjes. Wanneer je de bakjes gebruikt met biologisch afbreekbare zakjes, wordt de bak zelf minder vies.

Er bestaan ook bakjes voor op het aanrecht die wel gelijk compost maken, bij deze bakjes is het de bedoeling om micro organismen toe te voegen zodat je afval sneller gaat composteren. Je kan met deze bakjes compost sap verzamelen wat gelijk bij je planten kan, om een voedzame bodem te creëren.

Een compost bakje heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende groottes, soorten, merken en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan een compostbakje moeten kopen? En wanneer is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

compostemmer

Waarom een compostbakje kopen?

Nu je weet wat het beste compostbakje is én waar je op moet letten als je een compostemmertje gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een compostemmertje zou moeten kiezen.

Goed voor het milieu

De eerste reden waarom veel mensen een een compostbak kopen, is meteen ook een hele belangrijke reden. Dankzij dit product kan je makkelijker jouw afval scheiden. Alle etensresten en groente- en fruitafval kunnen in het bakje worden gegooid.

Het scheiden van GFT afval zorgt voor minder restafval. Dit is goed voor het milieu en voor de generaties na ons. Daarnaast is het ook goed voor de natuur in je eigen tuin. De compost die je gemaakt hebt, kan je namelijk zelf gebruiken om je eigen tuin gezond te houden.

Zelfs wanneer je niet zelf compost maakt, maar toch je GFT verzamelt in een compost bakje op je aanrecht en later weg gooit in je GFT bak, werk je mee aan een beter milieu. Daarnaast kan je de papieren afvalzak perfect gebruiken in ene compost bakje.

Het levert je veel gemak op

Een ander bijkomend voordeel van het hebben van een compostemmer, is dat het je veel gemak oplevert. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar je hoeft ook niet telkens op en neer naar je GFT vuilnisbakken te lopen.

Je verzamelt simpelweg als jouw GFT afval in de compostbak, waarna je er compost van maakt. Of je gooit het één keer per dag in je container.

Minder vieze geurtjes

Het grote voordeel van een compostbakje tegenover een “normale” prullenbak, is dat een compostbakje beter geuren kan opnemen. In veel compostbakken is goed rekening gehouden met de geurtjes door middel van een goede afsluiting van de bak.

Er zijn ook producten op de markt met speciale geurfilters erin, zodat je nog minder last hebt van geurtjes binnenshuis. Wel is het raadzaam de bakjes met enige regelmaat te legen en dan vooral in de zomermaanden.

Voor iedereen een geschikt compostbakje

Een ander voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere situatie wel een geschikte compostemmer kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, vormen en merken.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een compost afvalbak vindt dat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Een compostbakje is relatief goedkoop

Het laatste voordeel dat wij willen benadrukken is dat een compost bakje een goedkoop product is om aan te schaffen. Zeker als je het vergelijkt met een “normale” afvalemmer.

Het is simpelweg een kleiner product dat minder materiaal kost om te produceren. Hierdoor kan de prijs ook een stuk lager zijn, wat dan weer fijn is voor jouw portemonnee.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een compostemmer zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je de compost prullenbak gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

compostbakje aanrecht

Compostbakje kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste compostbakje gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van het compostbakje

Het eerste punt waarmee je rekening wilt houden, is de inhoud van het compostbakje. Dit bepaalt namelijk hoeveel gft afval jij kwijt kan in de compost vuilbak. Compost bakjes zijn er met veel verschillende inhouden.

Produceer je dagelijks veel GFT afval of wil je minder vaak naar buiten lopen, dan is het wellicht handig een compost bakje met een grotere inhoud aan te schaffen. Ondanks dat het makkelijk klinkt om een zo groot mogelijke bak te hebben, kunnen hier wel eerder geurtjes vanaf komen. Dit komt omdat je hem minder vaak leegt, dan een kleinere bak.

Daarnaast neemt een grotere bak natuurlijk meer ruimte in op je aanrecht, dus hier zal je ook rekening mee moeten houden Er zijn ook compost bakken die je in je keukenkastje kan hangen, wat voor veel mensen ook een handige oplossing kan zijn.

Materiaalgebruik

Naast bovengenoemde punten wil je ook zeker rekening houden met het materiaal waarvan het compostbakje gemaakt is. Dit zegt niet alleen iets over de prijs en de kwaliteit, maar ook iets over de duurzaamheid.

De meeste compost afvalbakjes worden gemaakt van kunststof of metaal, wat ieder hun eigen voor- en nadelen heeft. Kunststof is bijvoorbeeld goedkoop en duurzaam en metaal is sterk, maar vaak ook wat duurder. Ook kan metaal roesten en dat is iets wat kunststof niet kan.

Design en kleuren

Een simpel composteerbakje op je aanrecht kan een beetje een doorn in het oog zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig composteer bakjes in veel verschillende designs en kleuren te verkrijgen. Denk hierbij aan bepaalde vormen zoals rond of vierkant of kleuren die goed bij de rest van jouw keuken passen. Je wilt namelijk wel dat het er goed uitziet, toch?

Met of zonder geurfilter

De meeste compost bakken zorgen ervoor dat ze goed zijn afgesloten en dat er geen geurtjes vrij komen in je huis. Maar je kan er niet omheen dat je geurtjes gaat ruiken. Om geurtjes tegen te gaan kan je ook voor een product kiezen waar composteerbare zakjes in gebruikt kunnen worden. Wanneer je een composteerbaar zakje gebruikt, komen er minder snel geurtjes vrij en kan je je afval makkelijker in je GFT bak deponeren.

Om echt alle geurtjes te voorkomen zijn er ook speciale composteerbakjes met een geurfilter verkrijgbaar. Je zal dan wel regelmatig het bijbehorende geurfilter moeten vervangen, maar dan ben je wel verzekerd van een geurvrije ervaring.

Wel of geen handvat

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is het feit of je een compostemmer met of zonder handvat koopt. Wanneer er een handvat aan je compost bak zit, kan je hem zo leegkiepen in je container of compostbak buitenshuis.

Ervaringen van andere mensen

Wanneer jij op zoek bent naar een bepaald product, dan moet je niet vergeten om de reviews en ervaringen van andere mensen door te nemen. Hier kan je veel nuttige informatie uit halen, dus het is belangrijk om je te laten informeren door de ervaringen van andere mensen met een bepaald product.

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan controleren. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs van het compostbakje

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een compostbakje begint vanaf zo’n €15 en kan oplopen tot ongeveer €85, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Laten we verder gaan met de laatste alinea’s. Hieronder ontdek je waar je een compost bakje het beste kan plaatsen. Lees verder.

compostbakje

Waar plaats je een compostbakje?

Je wilt natuurlijk dat je makkelijk en snel bij jouw compostbakje kan komen. Daarom dat je goed moet nadenken over de plaatsing. Het is het handigst om het bakje in de keuken neer te zetten, omdat je hier waarschijnlijk het meeste gft afval produceert.

Ook zijn er verschillende soorten compostbakjes te verkrijgen. Waar je het ene product makkelijk kan inbouwen of in een kastje kwijt kan, zal het andere product beter op het aanrecht passen. Je bent dus vrij om te plaatsen waar je dit zelf wilt.

Echter plaatsen de meeste mensen de compost bak op het aanrecht, omdat op het aanrecht het meeste gft afval geproduceerd wordt. Zo heb je de compostemmer lekker dichtbij staan.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over het compost bakje. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je de compost prullenbak het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een compostbakje schoon?

Om te voorkomen dat er (teveel) nare geurtjes, schimmels en bacteriën ontstaan, is het van belang om het compostbakje regelmatig schoon te maken. Tevens wil je dat dit product zo lang mogelijk mee gaat, dus ook daarom is reinigen belangrijk.

Maar waarmee moet je dan rekening houden en hoe kan je dit het beste aanpakken? Zoals je gaat lezen hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is afwasmiddel, een sponsje of afwasborstel, een handdoek en/of een vaatwasser.

Mocht jouw compost afvalbakje in de vaatwasser kunnen, dan volg je gewoon de schoonmaakinstructies die je bij het product krijgt. Met de hand reinigen is ook heel simpel. Je pakt wat warm water, je borstel of spons en het afwasmiddel. Hiermee reinig je het bakje, zoals je ook vies bestek of vieze borden zou afwassen. Naderhand is het een kwestie van het compost bakje goed afdrogen en klaar is kees.

Nog een laatste tip: Het is ook mogelijk om in je bakje een composteerbare vuilniszak te gebruiken, op deze manier wordt je bakje minder snel vies aan de binnenkant

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je de juiste compost prullenbak hebt kunnen vinden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Prullenbakken tester
Hoi, ik ben Boyd! Prullenbakken, we hebben er dagelijks mee te maken! Ik heb in het verleden in een winkel gewerkt, waar we veel prullenbakken verkochten. Mijn missie met prullenbak.org is om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. We nemen je mee in de beste producten die je kunt aanschaffen.

Plaats een reactie