Prullenbak kantoor: 18x de beste van 2024! [Extra Korting]

Een prullenbak op kantoor is iets wat elk bedrijf nodig hebt. Want ook op werkplekken wordt veel afval geproduceerd. En dan hebben we niet alleen over brieven, karton en ander afval, maar ook zeker over GFT. Je hebt simpelweg een afvalbak op kantoor nodig om afval te kunnen deponeren.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste kantoor prullenbak van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een afvalbak voor je kantoor en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met welke soorten kantoor afvalbakken er op de markt zijn en hoe je dit product het beste schoon kan maken. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste prullenbak voor je kantoor van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste prullenbakken kantoor kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste afvalbak voor je kantoor van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk product kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande afvalbakken kantoor zijn in verschillende modellen en met verschillende inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om het juiste model voor in jouw huis te vinden.

Kantoor prullenbak: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Kantoor afvalbak Chic Bin van Kis

Het eerste product in onze top vijf is de kantoor afvalbak Chic Bin van Kis. Dit product krijgt momenteel 4 uit 5 sterren en meer dan 385 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire kantoorafvalbakken.

De Chic Bin van Kis is een pedaalemmer met één compartiment en een inhoud van 50 liter. Niet helemaal ideaal voor afvalscheiding, maar als je er meerdere koopt weer wel. Je kan hierbij kiezen uit 5 verschillende kleuren.

Dit product is vingerafdrukvrij, de deksel heeft een rubberen rand, zodat geuren binnen in de pedaalemmer worden gehouden en de rubberen antislip pootjes zorgen voor extra stabiliteit. Meer heb je niet nodig toch?

Prullenbak kantoor Sort & Go van Brabantia

Het tweede product in onze top vijf is de prullenbak kantoor Sort & Go van Brabantia. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 375 reviews op bol.com.

De Sort & Go is een populaire Brabantia afvalbak en is te verkrijgen in diverse kleuren, afmetingen en compartimenten. Het product hierboven heeft 2 vakken van ieder 16 liter inhoud en is gemakkelijk te monteren in ieder kastje (mits groot genoeg).

Ook wordt dit product geleverd inclusief proefverpakking van Brabantia PerfectFit afvalzakken, met 10 jaar garantie en service en is het Cradle to Cradle gecertificeerd. Wat wil je nog meer?

Kantoor prullenbak Intelligent Waste Totem van Joseph Joseph

Het derde product in onze top vijf is de kantoor prullenbak Intelligent Waste Totem van Joseph Joseph. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 190 reviews op bol.com.

Deze afvalbak van Joseph Joseph is een verticale afvalbak, met 2 x 20 liter vakken (In totaal 40 liter inhoud). Je kan hierbij kiezen uit 3 kleuren en ook een inhoud van 2 x 30 liter. Dankzij de touch bediening is het simpel te openen en vingerafdrukvrij.

Deze award-winnende prullenbak wordt tevens geleverd met een uitneembaar GFT-bakje van 3 liter. En dankzij de ingebouwde geurfilter in het deksel komen er geen nare luchtjes vrij. Al met al een prima product als je het ons vraagt.

Prullenbak voor kantoor Qubix van Homra

Het vierde product in onze top vijf is de prullenbak voor kantoor Qubix van Homra. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 60 reviews op bol.com.

De Homra prullenbak Qubix is perfect voor het scheiden van afval, dankzij de 3 compartimenten van 68 liter in totaal (22, 24 en 22 liter). Tevens kan je kiezen uit 4 verschillende kleuren. Dit product opent door middel van een sensor. Houd je hand voor de sensor en de deksel opent automatisch. Na een paar seconden sluit de deksel automatisch.

Dankzij de soft close deksel is er een geruisloze sluiting. Ook is dit product vingerafdrukvrij en vuilafstotend en doet het precies wat je ervan kan verwachten.

Afvalbak voor kantoor van Eko

Het laatste product in onze top vijf is de afvalbak voor kantoor van Eko. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 45 reviews op bol.com.

Deze rechthoekige EKO pedaalemmer van mat RVS heeft 3 kunststof binnen emmers, ieder met een inhoud van 12 liter (en dus 36 liter in totaal). De pedaalemmer is tevens voorzien van een gedempt kunststof deksel en is vingerafdrukvrij. Ideaal voor het scheiden van afval op je kantoor dus!

Zit jouw prullenbak voor in je kantoor niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 1.800 verschillende afvalbakken voor op je kantoor op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste prullenbak kantoor, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste kantoor prullenbak voor jouw situatie vinden.

Wat is een prullenbak voor je kantoor?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een afvalbak voor je kantoor is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit. 

Een prullenbak voor op kantoor is gewoon hetzelfde als bijvoorbeeld de prullenbak die jij in je keuken hebt staan. Het hoeft niet exact hetzelfde product te zijn, maar het doel is hetzelfde. Namelijk het verzamelen van afval.

Het antwoord op deze vraag is dus eigenlijk heel simpel. Er zijn echter ontzettend veel verschillende soorten en maten afvalbakken die jij in jouw kantoor kan plaatsen én vaak is het ook zo dat men op kantoor heel strikt is in het scheiden van afval. Je ziet dan ook vaak afvalbakken met meerdere compartimenten op werkplekken staan.

Een prullenbak voor je kantoor heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt dus de keuze uit veel verschillende groottes, soorten, merken en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan een afvalemmer kopen voor in je kantoor en in welke situaties is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

prullenbak kantoor

Waarom een afvalbak voor je kantoor kopen?

Nu je weet wat de beste prullenbakken voor je kantoor zijn én waar je op moet letten als je dit product gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een kantoor afvalbak zou moeten kiezen.

Je hebt simpelweg een product nodig waar je afval in gooit

De eerste reden voor het plaatsen van een prullenbak op kantoor is tevens ook een hele belangrijke. Het is nu eenmaal zo dat er op plekken waar gewerkt wordt veel afval geproduceerd wordt. Om al het afval te verzamelen, zal je dus een afvalbak moeten plaatsen.

Je moet het afval zodanig kunnen verzamelen, zodat je het ook op de juiste manier kan aanbieden aan je afvalverwerker. Vaak is dit in gescheiden vorm.

Je wilt zo’n kantoor afvalbak het liefste plaatsen op plekken waar men veel afval produceert. Denk aan de kantine, onder je bureau, nabij de printer of nabij het koffiehoekje. Je kan hier letterlijk elk soort afvalbak plaatsen, maar vaak zie je dat men een papierbak bij het bureau en printer plaatst en dat men een afvalbak in de kantine en koffiehoek plaatst. Maar dit is lang niet alles!

Een kantoor prullenbak is in alle soorten en maten te verkrijgen

Daarnaast is het goed om te benoemen dat wat voor soort prullenbak je ook zoekt, je kunt er altijd wel eentje vinden die bij jouw eisen en bij jouw kantoor past. Zoals je bovenin dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit ontzettend veel merken en modellen.

Omdat er zoveel keuze is, is de kans groot dat jij één of meerdere producten vindt dat precies aan jouw eisen voldoet. Werk jij bijvoorbeeld op een druk kantoor? Dan kan je zelfs een afvalbak van wel 120 liter plaatsen, even als voorbeeld.

Een schone werkvloer

Als laatste is het goed om te weten dat het plaatsen van een kantoor prullenbak, op de juiste plek, er voor kan zorgen dat het kantoor schoner blijft. Het is immers makkelijker om je bureau schoon te houden, omdat er een afvalbak in de buurt zal staan.

Vaak zie je dat men gedurende de dag wat afval verzameld. Denk aan lege koffiebekers, servetjes, papier enzovoort. Door dit op het einde van de werkdag weg te kunnen gooien, laat je jouw werkplek netjes achter. En een schone werkplek zorgt voor een hoop werkplezier, omdat je geen last zal krijgen van nare luchtjes en vliegjes.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een prullenbak voor je kantoor zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

kantoor afvalbak

Prullenbak voor kantoor kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste prullenbak voor je kantoor gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van de kantoor prullenbak

Eén van de meest belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden, is de inhoud van de kantoor afvalbak. Des te groter dit product is, des te meer afval je erin kwijt kan. Maar het heeft geen zin om een 60 liter afvalbak te plaatsen als er maar 2 personen gebruik van gaan maken. En al helemaal niet als een schoonmaakster het dagelijks komt legen. Dit is gewoon zonde van je geld.

Probeer daarom rekening te houden met het aantal personen dat er gebruik van gaat maken, wat voor soort afval er het meest geproduceerd wordt en hoe vaak het geleegd zal worden.

Om je een idee te geven wat een geschikte inhoud is, nemen wij je nu mee in wat voorbeelden. Werk je met 3 tot 5 personen en heb je niet zoveel afval, dan is een 30 liter prullenbak of een 40 liter prullenbak een prima product om aan te schaffen.

Maar produceer je veel afval en werk je met meer dan 6 personen? Kies dan eerder voor een prullenbak van 50 liter of misschien zelfs een prullenbak van 60 liter (mits ze dagelijks geleegd worden).

Aantal afvalbakken

Niet alleen wil je rekening houden met de inhoud van de kantoor prullenbakken, maar ook zeker met het aantal afvalbakken dat je op je kantoor wilt plaatsen. Dit hangt enerzijds samen met hoeveel man er op je kantoor werkt en anderzijds ook met hoeveel afval er geproduceerd wordt.

Om ook hier een voorbeeld te geven. Bij mijn vorige werkgever had iedereen een kleine prullenmand bij hun bureau staan en een afvalbak met 4 compartimenten in de koffieruimte. Bij mijn huidige werkgever heeft niemand een prullenmand, maar is er één afvalbak met 3 vakken en één afvalbak met 2 vakken in de koffiehoek geplaatst.

Dit hangt dus een beetje af van het kantoor waar je werkt, hoeveel man daar werkt en hoe vaak er afval is.

Type deksel

Naast de bovengenoemde punten, wil je ook graag rekening houden met hoe je de afvalbak op je kantoor kan openen en sluiten. Je kan daarbij kiezen uit diverse soorten deksel.

Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een pedaal afvalbak. Hiermee open je de prullenbak eenvoudig door middel van een pedaal. Sta op het pedaal met je voet om deze te openen en haal je voet er weer af om het deksel dicht te doen. 

Ook kan je kiezen voor een push afvalbak. Hier gaat het deksel open door een lichte aanraking en zal dichtgaan, zodra je niet meer drukt.

Houd je wat meer van luxe, kan je ervoor kiezen om een sensor prullenbak aan te schaffen. Hier beweeg je met je hand voor de sensor om de prullenbak te laten openen. 

Een touch prullenbak maak je open door het deksel licht in te duwen. Hierdoor opent het deksel en gaat pas weer dicht, nadat je het dicht drukt.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een open prullenbak te nemen. Dit zie je vaak op plekken waar men snel afval weg moet kunnen gooien of bij afval dat niet kan gaan stinken, zoals papier.

Heb je nog geen idee? Blijf dan even leen. Verderop in dit artikel staan we uitgebreider stil bij dit type deksels.

Kleurgebruik

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is de kleur van de kantoor prullenbak. Je wilt namelijk wel dat dit product past bij de kleuren die je op je kantoor gebruikt, maar dit vindt lang niet iedereen even belangrijk.

het kiezen van de juiste kleur is tegenwoordig heel makkelijk. Je kan vaak filteren op kleur en het product uitzoeken dat je zelf wilt. Ook brengen fabrikanten steeds meer kleuren uit, zodat ze steeds beter mensen kunnen helpen.

De meest populaire kleuren die men op een kantoor gebruikt zijn toch wel de zwarte afvalbak, de witte afvalbak en de zilveren afvalbak. Dit zijn echter lang niet de enige kleuren waaruit je kan kiezen.

Materiaalgebruik

Het zal je niets verbazen, maar ook een kantoor prullenbak kan van diverse materialen gemaakt worden. Hierbij kun je denken aan metaal en kunststof, maar bijvoorbeeld ook RVS. 

Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar wat jouw persoonlijke voorkeur heeft. 

Een prullenbak van RVS heeft een tijdloze uitstraling en is relatief makkelijk schoon te houden. Metalen prullenbakken kunnen tegen een stootje en gaan daarom ook lang mee. Is de prullenbak van kunststof, dan is de prullenbak goedkoper, licht en daardoor ook makkelijk schoon te maken en te verplaatsen. 

Aantal compartimenten

Het is eerder al kort even benoemd, maar je wilt het liefste ook rekening houden met het aantal compartimenten. Het is namelijk voor bedrijven verplicht om het afval gescheiden te verzamelen én aan te leveren bij de afvalverwerker. Hier zitten dan ook verschillende regels aan vast.

Om het gescheiden verzamelen van afval makkelijker voor jezelf te maken, wil je dus kijken naar het aantal compartimenten dat de kantoor afvalbak heeft. Dit kunnen er 1, 2, 3, 4 of zelfs meer zijn, afhankelijk van het product dat jij op het oog hebt.

Als je weet hoeveel compartimenten je wilt gaan kopen, probeer dan ook rekening te houden met of alle compartimenten even groot zijn of juist verschillende groottes hebben. Er zijn diverse producten op de markt die compartimenten met een verschillende inhoud bevatten.

Ook komt het voor dat je van één soort afval meer hebt dan van een ander soort afval. Juist dan kan het handig zijn als de compartimenten verschillend zijn in grootte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil aan restafval en groenafval. Maar bijvoorbeeld ook PMD afval, welke in de regel veel ruimte in beslag neemt.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs van de kantoor prullenbak

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een kantoor prullenbak begint vanaf zo’n €7 en kan oplopen tot ongeveer €650 voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

kantoor prullenbak

Afvalbak kantoor: Welke soorten zijn er?

Het is hierboven al kort even aangestipt, maar je kan tegenwoordig uit veel verschillende soorten afvalbakken kiezen. We nemen je hieronder mee in de diverse soorten, zodat jij zelf kan bepalen welk type afvalbak kantoor het beste bij jou past. 

Pedaalemmer 

Je kunt de pedaalemmer bedienen met je voet, zodat deze open gaat. De pedaalemmer is meestal bedoeld voor het wat viezere afval, zoals GFT en wordt vaak in keukens en kantines gebruikt. Plaats daarom ook altijd een pedaalemmerzak in de emmer en vervang deze regelmatig. 

Prullenbak met meerdere compartimenten

Een ander soort product is de bak met meerdere compartimenten. Dit is de perfecte prullenbak om je afval in te scheiden, wat voor bedrijven in Nederland verplicht is. Dankzij de compartimenten kan jij het afval makkelijk gescheiden verzamelen.

Veel van dit soort prullenbakken zijn, net als de pedaalemmer, voorzien van een pedaal waarmee je de bak eenvoudig met je voet kunt openen. Dat is wel zo hygiënisch.

Sensor prullenbak

Een sensor prullenbak is een product dat je opent door middel van een sensor. Zo’n prullenbak is voorzien van een bewegingsdetector, dat de deksel opent zodra het beweging ziet. Na enkele seconden zal de klep vanzelf weer sluiten. 

Aangezien je de prullenbak zelf helemaal niet hoeft aan te raken, is de sensor prullenbak erg hygiënisch. En waar je de klep bij een prullenbak met een pedaal soms nog met de hand moet sluiten, hoeft dat bij dit type prullenbak niet.

Je ziet dan ook dat dit soort prullenbakken vaak gebruikt wordt in de horeca, in keukens en op kantoren. Het zijn meestal wel iets duurdere producten, maar ze zijn heel gebruiksvriendelijk.

Open deksel

Een prullenbak zonder deksel wordt in de regel vaak gebruikt op kantoor of in een horecagelegenheid. Een prullenmand is bijvoorbeeld een perfect voorbeeld van een prullenbak met een open deksel. Doordat deze prullenbak open is aan de bovenkant, kan men makkelijk en snel afval deponeren. 

Tevens worden dit soort prullenbakken vaak gebruikt op plaatsen waar door de dag heen veel afval wordt weggegooid. Denk aan sportlocaties, kroegen, pretparken of op kantoor. Hierbij is het overigens wel aan te raden om de prullenbak dezelfde dag nog te legen als er organisch materiaal wordt weggegooid. 

Push

Een push afvalemmer is voorzien van een deksel, die je dankzij een push systeem eenvoudig met je handen kunt indrukken. Vervolgens opent de deksel zich en kan je al jouw afval direct in de prullenbak laten vallen.

Nadat je gebruikt hebt gemaakt van de prullenbak, zorgt het push systeem ervoor dat de deksel weer direct van zichzelf sluit om te voorkomen dat er nare luchtjes uit de prullenbak ontsnappen en in de lucht blijven hangen.

Swing

Als laatste type deksel willen we stil staan bij de afvalbak met swing. Een swing deksel kenmerkt zich door het feit dat je op het deksel van dit soort prullenbakken kan duwen, waarna het deksel open zal zwaaien (swingen dus) en je de prullenbak kan vullen met afval.

Dit soort deksels zal vanzelf weer dichtgaan, simpelweg omdat de deksel ook weer naar beneden “swinged”. Het is dus ook een relatief makkelijke manier waarop je afval weg kan gooien.

Maar waar plaats je dan een afvalbak in je kantoor en met welke tips kan je dan allemaal rekening houden? Deze vraag gaan we voor jou in de volgende alinea beantwoorden.

prullenbak voor kantoor

Waar plaats je een prullenbak in je kantoor?

Als je graag een prullenbak wilt plaatsen in kantoor dan moet je even nadenken over de plek waar je dit product wilt gaan plaatsen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat mensen zich voortdurend storen aan de prullenbak, maar je wil wel dat men er veel gebruik van gaat maken. Zet de bak daarom op een tactische plek neer en voorkom problemen.

In een hoek is bijvoorbeeld een goede optie. Houd hierbij rekening met het formaat, de bak moet natuurlijk wel in de ruimte passen. Verder kan het leuk zijn om een prullenbak aan te schaffen met een leuke kleur of vorm.

Wat je ook vaak ziet is dat men de kantoor afvalbak nabij het koffiezet apparaat en nabij de printer plaatst. Zo kan met bij de printer papierafval deponeren en bij het koffiezet apparaat al het andere afval.

Eigenlijk is elke plek een goede plek, zolang iedereen er maar goed gebruik van gaat maken en niemand zich eraan kan storen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de afvalbak voor op je kantoor. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste schoon kan maken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je de afvalbak van je kantoor schoon?

Niemand wilt werken in een vies kantoor of met een vieze werkplek. Het is dan ook vanzelfsprekend dat dit soort locaties (soms wel) dagelijks schoongemaakt worden. Dit doet men vooral omdat het niet alleen fris is, maar ook kan je allerlei zaken voorkomen. Denk aan het ontstaan van vieze geurtjes, fruitvliegjes, schimmels en bacterien.

Mijn werkgever heeft de hele dag door schoonmakers rondlopen die alles netjes houden en de afvalbakken legen. Maar niet elk kantoor heeft dit, dus je zal het vaak ook zelf moeten doen. Maar hoe doe je dit dan en welke stappen kan je dan het beste ondernemen?

Gelukkig is het schoonmaken van een kantoor afvalbak niet zo heel lastig. Je komt al heel ver met het volgen van de onderstaande stappen.

Wat je allereerst nodig hebt is een sopje, een spons, een doekje en een handdoek. Wij hebben een aantal stappen voor jou uitgeschreven die jou kunnen helpen bij het reinigen van de kantoor vuilnesbak.

Wel goed om te weten: Hoe makkelijk jij jouw prullenbak kan reinigen hangt samen met wat voor afval je erin gooit, hoe groot de afvalbak is en of je überhaupt een afvalzak gebruikt. Als je afvalzakken gebruikt, dan blijft de prullenbak schoner aan de binnenkant. Hierdoor is het makkelijker te reinigen.

Allereerst is het belangrijk dat je de prullenbak kantoor leeg maakt. Dus haal de zak eruit of al het vuil eruit, zodat de afvalemmer leeg is. Afhankelijk van het soort afval kan je het legen in de groenbak, in de papierbak of de restafval bak.

Vervolgens gebruik je het sopje, de spons en het doekje om de binnenkant en buitenkant schoon te maken. Hoe makkelijk dit gaat is afhankelijk van de vuilnisbak kantoor dat je gekocht hebt. Zorg ervoor dat je het de deksel ook goed schoonmaakt. Dit is iets wat mensen nogal eens vergeten.

Wanneer de kantoor afvalbak helemaal schoon is aan de binnen- en buitenkant, is het tijd om de prullenbak af te drogen. Hiervoor gebruik je een handdoek, waarmee je de binnenkant en buitenkant helemaal droog maakt.

Met het volgen van deze stappen moet je al een heel eind kunnen komen. Wat wij sowieso adviseren is om goed de gebruiksaanwijzing door te nemen, op eventuele schoonmaakvoorschriften. Dan weet je zeker dat je de vuilbak kantoor op de juiste manier schoonmaakt.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je de beste afvalbak voor jouw kantoor hebt gevonden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Prullenbakken tester
Hoi, ik ben Boyd! Prullenbakken, we hebben er dagelijks mee te maken! Ik heb in het verleden in een winkel gewerkt, waar we veel prullenbakken verkochten. Mijn missie met prullenbak.org is om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. We nemen je mee in de beste producten die je kunt aanschaffen.

Plaats een reactie