Luieremmer: 18x de beste van 2024! [Extra Korting]

Ben je op zoek naar de beste luieremmer? Het is dan fijn om te weten welke soorten er bestaan, maar ook waar je aan kunt denken als je een luieremmer wilt kopen. Mogelijkheden zijn er meer dan genoeg en daarom is het verstandig dat je je even voor gaat bereiden op je aankoop.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste luieremmer van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een luier prullenbak en wanneer je juist dit product moet aanschaffen.

We sluiten af met waar je een luier emmer het beste kan plaatsen én hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste luieremmer van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste luieremmers kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste luieremmer van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk product kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste kleur voor in jouw huis te vinden.

€67,19
€84,49

Luieremmer: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Korbell luieremmer

Het eerste product in onze top drie is de Korbell luieremmer. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 100 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De Korbell luieremmer is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Met deze Korbell luieremmer kun je hygiënisch en gemakkelijk de gebruikte luiers weggooien. De luieremmer is eenvoudig te bedienen en heeft een zeer goede luchtafsluiting en heeft een inhoud van 15 liter. Dit product doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

Ubbi luieremmer

Het tweede product in onze top drie is de Ubbi luieremmer. Deze geurloze luieremmer krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 35 reviews op bol.com.

Ook de Ubbi luieremmer is in diverse kleuren te verkrijgen, wel 19 verschillende in totaal. Wat fijn is aan de Ubbi luieremmer, is dat het gemaakt is van gepoedercoat staal. Hierdoor zal het geen vieze geurtjes absorberen, wat met kunststof luier emmers wel het geval is.

Deze goede luieremmer is voorzien van een rubberen ring, waardoor de nare luchtjes in de emmer opgesloten blijven. Ook kan je elke standaard afvalzak gebruiken, maar je kan ook milieubewust kiezen voor de originele luieremmer zakken van Ubbi. Tevens zit er een kinderslot op dit product en werkt het heel makkelijk. Wat wil je nog meer?

Bébé jou luieremmer

Het derde product in onze top drie is de Bébé jou luieremmer. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 25 reviews op bol.com.

De Bébé jou luieremmer is verkrijgbaar in wel 21 verschillende kleuren. Voor ieder wat wils dus. De bébé-jou luieremmer kan gebruikt worden als afvalemmer voor luiers in de babykamer, maar is door de geïntegreerde handgreep in de bodem ook handig voor het vullen en legen van het bad. Ideaal, want zo voorkom je zwaar tillen en kan je het gebruiken als simpele emmer. De inhoud van de emmer is 14 liter.

Zit jouw luieremmer niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 100 verschillende luieremmers op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste luieremmer, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste luier afvalbak voor jouw situatie vinden.

Wat is een luieremmer?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een luier prullenbak is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit. 

Een luieremmer, je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is een speciale emmer waarin jij de volle luiers van je kindje kan deponeren. Het zorgt ervoor dat vieze geuren niet verspreid kunnen worden én dat je de vieze luiers op de juiste manier kan verzamelen.

Meestal wordt een luieremmer op de babykamer geplaatst. Dit is vaak de plaats waar je je kindje het meeste zal verschonen. Voordat je kindje naar bed gaat en als hij wakker wordt zal je hem daar een schone luier geven.

Het is dan wel zo prettig dat je de vieze luier direct weg kunt gooien in de daarvoor bestemde luieremmer. Je hoeft dan niet iedere keer met de luier door het hele huis te lopen om hem weg te gooien.

Een luieremmer heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende groottes, soorten, merken en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan een luieremmer moeten kopen? En wanneer is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

luier prullenbak

Waarom een luieremmer kopen?

Nu je weet wat de beste luier prullenbak is én waar je op moet letten als je dit product gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor dit product zou moeten kiezen.

Makkelijk volle luiers verzamelen

De eerste reden waarom veel mensen een luieremmer kopen, is meteen ook een hele belangrijke reden. Dankzij een goede luieremmer kan je op een hygiënische en snelle manier de vieze luiers van jouw kleine verzamelen.

Zo kun je luiers direct weggooien als je jouw kindje hebt verschoond (op de slaapkamer bijvoorbeeld). Hiervoor hoef je dan niet heel je huis door te lopen, maar kan je toch gemakkelijk alle vuile luiers verzamelen. Maar er zijn meer voordelen.

Het biedt je veel gemak

Dit voordeel hangt een beetje samen met het voordeel hierboven, maar het is goed om nogmaals te benadrukken. Een luieremmer gaat je in ieder geval veel gemak bieden.

Je hebt een vaste plek waar dat je de luiers in kunt deponeren en je voorkomt zo ook veel geuroverlast. Zeker als luiers er een paar dagen liggen kunnen ze enorm stinken en dat kan dankzij de luieremmers voorkomen worden.

Ook hoef je niet telkens naar jouw vuilnisbak die buiten staat te lopen. In die zien bespaart het je dus ook een hoop tijd, naast het bieden van gemak.

Minder vieze luchtjes

We hoeven je niet te vertellen dat van een volle luier nare geurtjes komen. Om ervoor te zorgen dat je deze nare luchtjes zoveel mogelijk beperkt, is het dus verstandig om luiers in een speciale afvalbak te gooien. En dat is waar de luier prullenbak om de hoek komt kijken.

Dit product zorgt er namelijk voor dat je de vuile luiers van je kleintje meteen op kan bergen, waardoor er nauwelijks geurtjes door je huis verspreid worden. Je wilt het in ieder geval niet in jouw keuken afvalbak of in je gewone vuilniszakken gooien, omdat de vieze geurtjes dan sneller door je huis zullen verspreiden.

Voor iedereen een geschikte luieremmer

Een ander voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere situatie wel een geschikte luieremmer kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, vormen en merken.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een goede luieremmer vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een luier prullenbak zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

luieremmers

Luieremmer kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste luieremmer gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Soort luieremmer

Het eerste punt waarmee je rekening wilt houden, is wat voor soort luier emmer wilt kopen. Je kan hierbij namelijk uit diverse soorten kiezen. Zo kan je gaan voor een luieremmer dat werkt als een pedaal emmer of juist voor een luier prullenbak dat werkt op basis cassettes, dat vieze luiers per stuk zal inpakken in plastic.

Heb je nog geen idee welke soorten er allemaal zijn en wil je hier meer over weten? Blijf dan even lezen. Verderop in dit artikel staan we hier kort even bij stil.

Inhoud van de luier prullenbak

Het tweede punt waarmee je rekening wilt houden, is de inhoud van de luier emmer. Hiermee bedoelen we vooral hoeveel volle luiers jij erin kan deponeren. Dit zal namelijk per merk en model verschillen.

Waar je in de ene goede luieremmer 20 luiers kan deponeren, heeft het andere product juist een capaciteit van wel 30 luiers. Je haalt dit soort informatie gemakkelijk uit de productomschrijving, dus neem dat zeker even door.

Materiaalgebruik

Naast bovengenoemde punten wil je ook zeker rekening houden met het materiaal waarvan de luieremmer gemaakt is. Dit zegt niet alleen iets over de prijs en de kwaliteit, maar ook iets over de duurzaamheid.

Je hebt bijvoorbeeld modellen van kunststof, maar ook van metaal. De voorkeur kan uitgaan naar metaal als je van duurzaam houdt. Een luier prullenbak van metaal kost je vaak wel wat meer, maar het is ook langer geurloos. Kunststof is daarentegen vaak een stuk goedkoper, maar hier kunnen de nare geurtjes intrekken.

Design, vormgeving en kleuren

Het is je waarschijnlijk al opgevallen na het zien van de producten bovenin dit artikel, maar je kan bij een luieremmer uit diverse designs en kleuren kiezen. Het ene model kan er compleet anders uitzien dan het andere model.

De meeste mensen plaatsen zo’n mooie luieremmer ook op de babykamer, dus dan wil je wellicht iets hebben wat bij de rest van de kamer past. Niet iedereen zal dit punt even belangrijk vinden, maar het is goed om te weten dat jen hiernaar kan kijken.

Let bij de aanschaf van de luier emmer ook op de mogelijkheid of dat er gewone vuilniszakken in de emmer kunnen of dat je speciale navulcassettes moet aanschaffen.

Zo’n navulcassette zorgt ervoor dat een vieze luier apart verpakt wordt, zodat er geen vervelende geurtjes meer vandaan komen. Luiers apart verzamelen is iets wat veel ouders prettig vinden. Daar staat wel tegenover dat navulcassettes een stuk duurder zijn dan gewone vuilniszakken, juist omdat elke luier apart ingepakt wordt en je hier dus aparte luieremmer zakken voor moet aanschaffen.

Ervaringen van andere gebruikers

Wanneer jij op zoek bent naar de beste luieremmers, dan moet je niet vergeten om de reviews en ervaringen van andere mensen door te nemen. Hier kan je veel nuttige informatie uit halen, dus het is belangrijk om je te laten informeren door de ervaringen van andere mensen met een bepaald product.

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan controleren. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de beste luieremmers aanschaft.

Prijs van de luieremmer

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een luier emmer begint vanaf zo’n €12 en kan oplopen tot ongeveer €260, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten. Laten we nu verder gaan met welke soorten luier prullenbakken er allemaal bestaan.

beste luieremmer

Welke soorten luieremmers bestaan er?

Zoals we eerder al genoemd hebben, kan je uit verschillende soorten luieremmers kiezen. Je hebt diverse uitvoeringen, formaten en dat allemaal voor diverse prijzen. Daarom nemen wij je hieronder mee in de meest voorkomende soorten. : 

  • Een pamperemmer met een normale deksel. Dit is vaak een plastic of een metalen emmer met een gewone deksel, de klassieke luieremmer. Het gebruik is eenvoudig, deksel optillen, luier weggooien en deksel weer op de emmer. Het grootste voordeel is de prijs, alleen het nadeel is wel dat er toch vieze geuren vrijkomen wanneer je de deksel eraf haalt. 
  • Een luieremmer met pedaal. Ideaal als je je handen vol hebt. Je hebt ook nog modellen met een dubbel afsluitbaar deksel. Dit is echt een goede optie omdat dan vieze geurtjes minder kans krijgen om te ontspannen. 
  • Een speciale luieremmer met een cassette. Je doet dan de vuile luiers in de emmer en dan zal de cassette ronddraaien. De luier wordt op deze manier verpakt in plastic. Het grote voordeel is dat er zo geen geuren vrijkomen en het zal elke luier apart inpakken.  
  • Luieremmer met een draaiklep of schuifklep. Je legt de vuile luier bij het openen in een tussenruimte. De deksel draai of schuif je dan weer door en dan zal de luier vanzelf in de emmer terecht komen. Geurtjes krijgen zo ook geen kans om te ontspannen en de luier valt in een plastic zakje of standaard vuilniszak. 

Wat voor jou de beste luieremmer is, hangt af van de wensen die je hebt. Maar ook van het budget dat jij er aan wilt besteden en de ruimte die je hebt. Je hebt namelijk de grote luieremmer, maar ook kleinere modellen zoals de gewone luieremmer.

Misschien wil je er wel twee aanschaffen. Eentje voor de babykamer en dan een kleiner model voor beneden. Het is allemaal allemaal mogelijk. En waar kan je een prullenbak voor luiers dan het beste plaatsen?

Waar plaats je een luieremmer?

Wanneer je de beste luieremmer gekocht hebt, is het natuurlijk fijn om te weten waar je de beste luieremmer het beste kan plaatsen. Hier kunnen we een kort en simpel antwoord op geven.

Je plaatst de luier prullenbak in de ruimte, of nabij de plek, waar jij jouw kind het vaakst zal verschonen. Bij de meeste mensen zal dit de babykamer zijn, maar misschien soms ook wel gewoon in de woonkamer of badkamer.

Het is vooral belangrijk dat jij makkelijk de vieze luiers weg kan gooien, zonder dat je hiervoor heel het huis moet doorlopen met deze vieze luier. Vandaar dat men de beste luieremmer dus plaatst nabij de plek waar de baby verschoond wordt.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over luieremmers. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je de beste luieremmer het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een luieremmer schoon?

Om te voorkomen dat er (teveel) nare geurtjes, schimmels en bacteriën ontstaan, is het van belang om een luieremmer regelmatig schoon te maken. Ook gaat op deze manier het product zo lang mogelijk mee, omdat het in een goede staat blijft.

Maar waarmee moet je dan rekening houden en hoe kan je dit het beste aanpakken? Zoals je gaat ontdekken, hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is afwasmiddel, een sponsje of afwasborstel en een handdoek. Je kan bij sommige producten ook een hogedrukspuit of tuinslang gebruiken.

Ook ligt het er maar net aan van welk materiaal de luier emmer is gemaakt. Kunststof zal je vaker schoon moeten maken, omdat daar vieze geurtjes sneller in blijven hangen. Je zou jezelf ook aan kunnen wennen om de beste luieremmer iedere keer schoon te maken, wanneer dat je de luieremmer leeg gaat maken.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is ervoor zorgen dat de luier prullenbak leeg is. Hierna haal je er simpelweg een sopje erdoorheen, droog je het goed af en je kunt hem weer een tijdje gebruiken.

Wel is het goed om de gebruiksaanwijzing door te nemen, zodat je zeker weet dat je het product op de juiste manier schoonmaakt.

€67,19
€84,49

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je de beste luieremmer hebt kunnen vinden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Prullenbakken tester
Hoi, ik ben Boyd! Prullenbakken, we hebben er dagelijks mee te maken! Ik heb in het verleden in een winkel gewerkt, waar we veel prullenbakken verkochten. Mijn missie met prullenbak.org is om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. We nemen je mee in de beste producten die je kunt aanschaffen.

Plaats een reactie