Grijze prullenbak: 15x de beste van 2024! [Tijdelijk Korting]

Een grijze prullenbak zal in ieder huis of iedere werkplek goed staan. Het is namelijk een kleur die je makkelijk kan matchen. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven over de grijze afvalbak. Je ontdekt hier alles wat je hoort te weten!

In dit artikel nemen wij je mee in de beste grijze prullenbak van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van dit product en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met hoe je dit product het beste kan reinigen. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste grijze prullenbak van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken, proberen we altijd rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik, merk, vorm, kleuren enzovoort.

Door met al deze punten rekening te houden, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste grijze prullenbak van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk product kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste kleur of inhoud voor in jouw huis te vinden.

Grijze prullenbak: Onze top 3

Hopelijk heb je al een keuze kunnen maken, na het zien van de beste producten hierboven. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een prullenbak grijs kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een betere afvalbak grijs ga je dus bijna niet vinden.

Grijze prullenbak Sort & Go van Brabantia

Het eerste product in onze top drie is de Grijze prullenbak Sort & Go van Brabantia. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 380 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De Sort & Go Brabantia afvalemmer is verkrijgbaar in diverse kleuren en wel 6 verschillende capaciteiten. Daarnaast heeft dit item een hand en groot handvat en een grip aan de onderkant, zodat je het makkelijk kan legen.

Tevens wordt dit product geleverd met 10 jaar garantie, zoals met veel Brabantia producten het geval is. Ook ontvang je een proefverpakking van Brabantia PerfectFit afvalzakken. Meer heb je niet nodig toch?

Grijze afvalbak Flip Bin van Curver

Het tweede product in onze top drie is de Grijze afvalbak Flip Bin van Curver. Dit product krijgt momenteel 4,1 uit 5 sterren en meer dan 210 reviews op bol.com.

De Flip Bin Curver afvalbak is verkrijgbaar met een inhoud van 10 liter, 25 liter of 50 liter. Een voordeel van zo’n flip deksel is dat hij op twee manieren open kan: naar beneden drukken of helemaal omhoog zetten.

Ook goed om te benoemen is dat dit product is gemaakt van 80% gerecycled kunststof. Dankzij de handige beugel in de afvalbak kan je makkelijk je vuilniszak bevestigen. Wat wil je nog meer?

Grijze afvalemmer Pushcan van Eko

Het derde product in onze top drie is de Grijze afvalemmer Pushcan van Eko. Dit product krijgt momenteel 4,1 uit 5 sterren en meer dan 65 reviews op bol.com.

Deze Eko afvalbak komt in de vorm van een typische push afvalbak en heeft een inhoud van 40 liter. Hierbij kan je uit wel 8 verschillende kleuren kiezen. De Pushcan heeft een verzinkte binnen emmer, wat inhoudt dat je de bovenkant van dit item moet halen om het te legen. Een vuilniszak is hierdoor niet zichtbaar aan de buitenkant. Erg prettig.

Zit jouw grijze afvalbak niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 240 verschillende grijze prullenbakken op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste grijze prullenbak, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste prullenbak grijs voor jouw situatie vinden.

Wat is een grijze prullenbak?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een grijze prullenbak is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit. 

Over wat een grijze afvalbak is kunnen we snel en simpel zijn. Het is een product waarin jij jouw afval kan deponeren, waarbij de bak zelf een grijze kleur heeft. Zo’n afvalbak kan ik veel verschillende vormen verkrijgbaar zijn.

Een grijze prullenbak heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en afmetingen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan een grijze afvalbak moeten kopen en in welke situaties is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

grijze prullenbak

Waarom een grijze prullenbak kopen?

Nu je weet wat de beste grijze prullenbak is, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt.

Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een dit product zou moeten kiezen.

Snel en fijn afval deponeren

Als eerste punt is het goed om te benoemen dat iedereen één of meerdere prullenbakken nodig heeft. Hierdoor kan jij snel al jouw afval op één centrale plek verzamelen, zodat je het later kan aanbieden aan je afval verwerker.

Let wel op: je moet jouw afval gescheiden verzamelen en aanbieden, dus het is verstandig om een grijze afvalbak met meerdere binnen emmers te kopen. Hierover vertellen wij je later wat meer.

Het is dan ook niet zo gek dat je in nagenoeg ieder Nederlands huishouden, werkplek of kantoor een afvalbak kan vinden. Puur omdat iedereen er minimaal één nodig heeft.

Grijs past in veel interieurs en ruimtes

Een andere belangrijke reden waarom mensen een prullenbak met een grijze kleur kopen, is dat het een kleur is die in veel ruimtes en bij veel interieurs past. Het is namelijk een redelijk neutrale kleur die niet heel erg opvallend is.

Je zal een grijze afvalbak dan ook vaker tegenkomen dan bijvoorbeeld een gele prullenbak of een groene afvalbak.

Voor iedereen een geschikt product

De laatste reden waarom je een grijze prullenbak zou kunnen kopen, vinden wij het goed om te benoemen dat er voor iedereen wel een geschikt product te verkrijgen is. Je hebt de keuze uit tientallen verschillende merken, vormen en modellen, zoals je bovenin dit blog hebt kunnen zien. 

Omdat er zo’n groot aanbod is, is de kans groot dat je iets vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw interieur past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een grijze prullenbak zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

prullenbak grijs

Grijze prullenbak kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste grijze afvalbak voor in je huis gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van de grijze afvalbak

Het is van belang om de grijze afvalbak af te stemmen op jouw huishouden, de plek waar je het gaat plaatsen of hoeveel mensen er gebruik van gaan maken en wat voor afval je erin gaat deponeren. Daarom dat je rekening wilt houden met de inhoud van dit product. Dit is namelijk van de net genoemde factoren afhankelijk.

Om je wat concrete voorbeelden te geven: Zo is een kantoor afvalbak vaak groter dan een badkamer afvalbak, simpelweg omdat er op een kantoor vaak meer afval geproduceerd wordt dan in de badkamer.

Maar ook het aantal mensen dat de grijze afvalemmer gaat gebruiken, heeft invloed op de inhoud. Wanneer je een huishouden hebt met twee personen, is een 20 liter afvalbak of een 30 liter afvalbak vaak al genoeg.

Wanneer jouw huishouden uit drie tot vijf personen bestaat, heb je genoeg aan een 40 liter afvalbak of een 50 liter afvalbak. Bij een huishouden bestaande uit meer dan vijf mensen is een 60 liter prullenbak ruim voldoende.

Wat voor soort deksel wil je

Ondertussen mag wel duidelijk zijn dat de wereld van prullenbakken groot én divers is. Dit zorgt ervoor dat je ook uit veel verschillende soorten deksels kan kiezen. Vandaar dat het belangrijk is om met dit punt rekening te houden, omdat dit bepaalt hoe je de afvalbak kan openen en sluiten.

Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende typen deksels, met bijbehorende uitleg per type deksel. We hebben over deze soorten ook allemaal een blog geschreven, mocht je meer willen weten.

 • Afvalemmer met los deksel: Bij dit type deksel kan je de deksel volledig van de afvalbak halen.
 • Open prullenbak: Op een open afvalbak zit geen deksel. Het nadeel is dat er geen geurtjes tegen gehouden worden, maar je kan wel makkelijk en snel afval weggooien. Een goed voorbeeld hiervan zijn prullenmanden.
 • Pendaalemmer: Dit type deksels opent door met je voet op een pedaal druk uit te oefenen. Zodra je er geen druk op uitoefent, zal de deksel sluiten.
 • Touch bin prullenbak: Door een lichte aanraking met het deksel zal het openen. Dit type deksels zal je daarna handmatig dicht moeten duwen.
 • Prullenbak Push: De push deksel druk je in, zodat de afvalbak zal openen. Zodra je niet of minder drukt, zal de deksel dicht gaan.
 • Prullenbak met sensor: Wanneer je met je hand over het deksel gaat opent het deksel zich vanzelf. Je hoeft de prullenbak dus niet aan te raken.
 • Prullenbak swing deksel: Wanneer je dit deksel licht aanraakt swingt het deksel heen en weer en kan je het afval er in gooien. De deksel zal vanzelf weer sluiten.

En dit zijn ze niet eens allemaal, maar wel de meest populaire deksels/soorten van dit moment. Doe hier dus zeker je voordeel mee.

Aantal binnen emmers

Het is nu eenmaal zo dat je in Nederland je afval gescheiden aan de afvalverwerker moet aanbieden. Om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken, is het verstandig om een grijze afvalbak met meerdere compartimenten te kopen. Afval scheiden kan je doen door bijvoorbeeld een dubbele prullenbak, een prullenbak 3 vakken of een prullenbak 4 vakken te kopen.

Als je de keuze maakt om een prullenbak met 2, 3 of 4 compartimenten te kopen, dan is het ook verstandig om te controleren of de compartimenten even groot zijn of dat deze verschillend van grootte zijn.

In veel gezinnen is het zo dat je van het ene soort afval meer produceert dan van een ander soort afval. Juist dan kan het handig zijn als de compartimenten verschillend zijn in grootte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil aan restafval en groenafval. Maar bijvoorbeeld ook PMD afval, wat al snel heel wat ruimte in beslag kan nemen.

Materiaalgebruik

Naast de bovengenoemde punten, wil je ook zeker rekening houden met het materiaal waarvan de grijze afvalbak gemaakt is. Dit zegt niet alleen iets over de stevigheid, maar vaak ook iets over de prijs/kwaliteitsverhouding.

Wil je bijvoorbeeld een product dat sterk en robuust is? Dan is metaal een goede optie. Of wil je liever een product dat niet kan roesten? Dan zal je voor een prullenbak roestvrijstaal moeten kiezen. En zoek je iets dat relatief goedkoop is en niet zoveel weegt, kom je al snel bij plastic en kunststof uit.

Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is goed om te weten dat je hiermee rekening kan houden. Tevens hangt dit ook samen met jouw persoonlijke voorkeur.

Design & uitstraling

Je hebt het al bovenin dit artikel kunnen zien, maar lang niet alle grijze prullenbakken lijken op elkaar is. Daarom dat het belangrijk is om met het design en de uitstraling van dit product rekening te houden.

Hiermee bedoelen we vooral hoe het eruit ziet qua vormgeving, wat voor vorm het heeft en de look & feel van zo’n product. Vaak staat een prullenbak op een plek waar het goed zichtbaar is. Je wil dan wel een tof product hebben om naar te kijken lijkt ons.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs van de grijze prullenbak

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een grijze prullenbak begint vanaf zo’n €8 en kan oplopen tot ongeveer €250 voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de grijze afvalbak. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

grijze afvalemmer

Hoe maak je een grijze prullenbak schoon?

Schimmels en nare luchtjes zijn zaken die je liever niet in je huis, je werkplek of kantoor hebt. Niemand wordt hier vrolijk van. Het is daarom verstandig om de grijze prullenbak regelmatig schoon te maken, zodat er juist geen schimmels en vieze luchtjes ontstaan.

Maar hoe maak je zo’n product dan het beste schoon en met welke stappen kan je dan allemaal rekening houden? Gelukkig is het schoonmaken van een grijze prullenbak niet zo heel lastig. We nemen je hieronder mee in de diverse stappen.

Je al eerst wat spullen klaar moeten zetten, zoals een sopje, een spons, een doekje en een handdoek. Daarnaast heb je wat tijd en geduld nodig. Laten we verder gaan.

Als eerste zal je de grijze afvalemmer leeg moeten maken. Dus je haalt al het vuil eruit als je geen vuilniszak gebruikt of de vuilniszak eruit. Daarnaast hebben sommige afvalbakken ook één of meerdere binnen emmers, dus die mag je er ook uit halen.

Vervolgens gebruik je het sopje, de spons en het doekje om de binnenkant en buitenkant schoon te maken van zowel de prullenbak als de binnen emmers. Vergeet hierbij niet de randjes en eventuele hoekjes en ook zeker de deksel niet.

Wanneer de grijze prullenbak helemaal schoon is, zou je het nog even na kunnen spoelen met een tuinslang of iets dergelijks. Dit hoeft niet perse, maar kan het laatste beetje viezigheid eruit halen.

Hierna is het tijd om de prullenbak af te drogen. Hiervoor gebruik je een handdoek, waarmee je de binnenkant en buitenkant kan afdrogen. En ook hierbij geldt dat je dit zowel voor de binnen emmer als voor de afvalbak zelf wilt doen. Soms wil het gebeuren dat er wat water achterblijft, waardoor schimmels alsnog kunnen groeien. Daarom dat de grijze afvalemmer écht droog moet zijn.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je de beste grijze prullenbak voor jouw huishouden hebt gevonden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Prullenbakken tester
Hoi, ik ben Boyd! Prullenbakken, we hebben er dagelijks mee te maken! Ik heb in het verleden in een winkel gewerkt, waar we veel prullenbakken verkochten. Mijn missie met prullenbak.org is om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. We nemen je mee in de beste producten die je kunt aanschaffen.

Plaats een reactie