Vuilniszakken: 15x de beste & sterkste van 2024! [Korting]

Vuilniszakken zijn bij iedereen wel bekend. Men gebruikt afvalzakken vooral in de afvalbak, om vuilnis mee weg te gooien. Maar je kan het ook gebruiken om spullen in te bewaren. Een vuilniszak levert je tal van voordelen op, maar er zijn veel producten waaruit je kan kiezen. Vandaar dat wij dit blog geschreven hebben, waar je alles te weten komt.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste vuilniszakken van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van afvalzakken en wanneer je juist dit product moet aanschaffen.

We sluiten af met hoe je een vuilniszak het beste in een afvalbak kan doen Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste vuilniszakken van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste vuilniszakken van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk product kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren, voor diverse afvalbakken en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste vuilniszak voor jouw situatie te vinden.

Afvalzakken: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Brabantia vuilniszakken PerfectFit

Het eerste product in onze top vijf zijn de Brabantia vuilniszakken PerfectFit. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 190 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Dankzij de PerfectFit zakken van Brabantia heb je voor elke Brabantia afvalbak een bijpassende zak, ongeacht de inhoud van dat product. Dit wordt aangegeven door diverse codes, waarbij je hierboven Code G ziet. Code G is vooral geschikt voor de 30 liter afvalbakken van dit merk. Daarbij is dit item gemaakt van extra sterk polyethyleen. Iedere rol bevat 20 zakken, waarbij je bij bol.com 2, 10 of 20 rollen tegelijk kan kopen.

Tevens is de zak voorzien van ventilatiegaatjes, zodat je de afvalzak makkelijk kan verwijderen. Door de handige trekbandsluiting is de volle zak makkelijk te verwijderen en dicht te knopen. Wat wil je nog meer?

Afvalzakken van Simplehuman 

Het tweede product in onze top vijf zijn de afvalzakken van Simplehuman. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 175 reviews op bol.com.

Net als de afvalzakken van Brabantia, zijn ook de vuilniszakken van Simplehuman voorzien van diverse Codes. Deze codes staan ervoor garant dat de zakken in bepaalde afvalbakken passen. Zo zie je hierboven Code F, wat geschikt is voor afvalbakken met een inhoud van maximaal 25 liter. Op bol.com heb je de keuze uit diverse Codes.

Ook dit item is gemaakt van sterk polyethyleen en voorzien van een trekbandsluiting. Hierbij bestaat een rol uit 20 vuilniszakken en kan je diverse aantallen kopen. Meer heb je niet nodig toch?

Biozakken van Mr Green Mind

Het derde product in onze top vijf zijn de biozakken van Mr Green Mind. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 100 reviews op bol.com.

De Mr. Green Mind composteerbare afvalzakken zijn een milieubewust alternatief op normale vuilniszakken. Je hebt hierbij de keuze uit diverse verpakkingen, van een laag aantal zakken tot een groot aantal zakken.

De afvalzakken hebben een inhoud van 6 liter en voldoen volledig aan de Europese composteringsnorm EN-13432. Al met al dus een prima product als je het ons vraagt.

Vuilniszakken van Joseph Joseph

Het vierde product in onze top vijf zijn de vuilniszakken van Joseph Joseph. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 55 reviews op bol.com.

Net als de afval zakken van Brabantia en Simplehuman hierboven, heeft ook Joseph Joseph speciale zakken voor diverse afvalbakken. Alle zakken zijn 100% biologisch afbreekbaar en voorzien van een trekkoordsluiting.

Daarbij kan een verpakking bestaan uit diverse vuilniszakken. Denk aan 20 stuks of juist 50 stuks. Dit product doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

Komo vuilniszakken

Het laatste product in onze top vijf zijn de Komo vuilniszakken. Dit product krijgt momenteel 3,5 uit 5 sterren en meer dan 20 reviews op bol.com.

Komo is één van de bekendere merken in de wereld van vuilniszakken en staan erom bekend degelijke en sterke zakken te ontwikkelen. Je kan hierbij uit diverse producten en rollen kiezen. Denk dan aan een rol van 15 zakken van ieder 60 liter inhoud. Of een rol van 20 zakken van 60 liter.

Zit jouw afvalzak niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 800 verschillende afvalzakken op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste vuilniszak, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste vuilniszakken voor jouw situatie vinden.

Wat zijn vuilniszakken?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat vuilniszakken zijn. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit. 

We gebruiken het allemaal wel eens: een vuilniszak. Voor het opbergen van spullen die netjes bewaard dienen te worden of voor het weggooien van afval. Ze zijn te koop in diverse kleuren, afmetingen, soorten en diktes, zodat je makkelijk je afval kan deponeren.

Veelal worden vuilniszakken gebruikt om in een prullenbak met pedaal of afvalbak te doen en om afval in weg te gooien. Echter is dit niet de enige reden waarom men afvalzakken koopt. Ook kan het bijvoorbeeld worden gebruikt om producten stofvrij op te bergen of juist om op een biologische manier afval weg te gooien, door middel van biologisch afbreekbare zakjes.

Een vuilniszak heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende groottes, soorten, merken en diktes. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan vuilniszakken moeten kopen? En wanneer is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee. 

afvalzakken

Waarom vuilniszakken kopen?

Nu je weet wat de beste vuilniszakken zijn én waar je op moet letten als je dit product gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk een belangrijk product om in huis te halen. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor dit product zou moeten kiezen.

Perfect om afval in te gooien

De eerste reden waarom mensen afvalzakken kopen, is meteen ook een hele belangrijke. Het is namelijk het perfecte product om jouw afval in te gooien. Je stopt een vuilniszak in je vuilnisbak en vult het met het juiste soort afval. Zodra de zak vol zit, haal je het uit de afvalbak. Hierna deponeer je de afvalzak in je container, bij de vuilstort of bied je het aan bij je afvalverwerker. Maar er zijn meer voordelen!

Dankzij een vuilniszak blijft je prullenbak schoon

Een ander bijkomend voordeel van het gebruiken van een vuilniszak, is dat je hiermee de binnenkant van jouw afvalbak (relatief) schoon weet te houden. Jouw afval komt niet rechtstreeks met de prullenbak in contact, maar zal in de afvalzak gedeponeerd worden.

Dit is fijn, omdat je hiermee de groei van schimmels, bacteriën en nare luchtjes flink af kan remmen. Ook houdt het jouw vuilnisbak dus een heel stuk schoner.

Bewaar andere spullen

Niet alleen gebruikt men vuilniszakken om afval in te gooien. Ook gebruiken mensen dit product op spullen in te bewaren. Als je bijvoorbeeld bepaalde spullen niet meer gebruikt ,maar toch nog wilt bewaren, kan je het in een schuur of op zolder opbergen. Op deze plekken kan het erg vochtig of stoffig worden. Dan is het juist fijn om deze spulletjes in een zak te doen, zodat je ze afgeschermd kan bewaren.

Voor iedereen een geschikte vuilniszak

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere situatie en voor iedere prullenbak wel een geschikte vuilniszak kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, vormen en merken.

Ze zijn in een groot aantal maten verkrijgbaar, onder andere 3, 10, 20, 40 en vuilniszakken 60 liter. En dit zijn niet eens alle maten. Daarbij kan je ook kiezen uit dikke en dunne zakken, zakken voor speciale afvalemmers zoals de luieremmer en biologisch afbreekbare / composteerbare afvalzakken.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je vuilniszakken zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

vuilniszakken

Vuilniszakken kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste afvalzakken gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van de vuilniszak

Het eerste punt waarmee je rekening wilt houden, is de inhoud van de vuilniszakken. De kans is groot dat jij dit product in jouw prullenbak gaat doen. Dan wil je er wel zeker van zijn dat de vuilniszak groot genoeg is.

Dus afhankelijk van waar je de afvalzak in gaat doen, zal je dus rekening moeten houden met het aantal liters inhoud dat dit product heeft. Gelukkig kan je hierin heel veel kiezen. Qua inhoud loopt het uiteen van 2 liter tot vuilniszakken voor de container, van wel 240 liter.

Ook zijn er diverse prullenbak merken die hun eigen vuilniszakken op de markt hebben gebracht en die dus perfect op een aantal modellen van dat merk passen. Brabantia heeft bijvoorbeeld diverse PerfectFit Vuilniszakken met diverse codes op de markt, die voor diverse Brabantia prullenbakken geschikt zijn.

Afmetingen en vorm van je prullenbak

We hebben het hierboven al kort even benoemd, maar het is goed om nogmaals te benadrukken. Er dient ook gelet te worden op de afmetingen en vorm van de prullenbak. Veel afvalbakken hebben een binnen emmer. De afmetingen hiervan zijn het meest belangrijk.

Bij twijfels over de afmetingen kun je het beste een iets te grote afvalzak nemen, dan eentje die net wel of net niet past. Daarnaast dient de afvalzak minimaal 30 procent groter te zijn dan de afmetingen van de afvalbak.

Wat ga je in de zak doen?

Naast bovengenoemde punten wil je ook zeker rekening houden met wat voor spullen of afval je in de afval zakken gaat doen. Voor zware producten of veel afval zijn de zwaardere, zwarte en glanzende zakken het meest geschikt. Deze zijn duurder in de aanschaf, maar scheuren ook minder snel en zijn dus voor veel doeleinden heel handig.

Als je bijvoorbeeld een kleine kantoor afvalbak of badkamer afvalbak in deze ruimtes hebt staan, dan zal je hier minder zwaar afval in gooien. Dan zijn de wat dunnere zakken juist geschikt.

Met of zonder trekband

Om nare geurtjes te voorkomen zijn er zakken op de markt met een trekbandsluiting. Dit is ook handig als je met een volle vuilniszak naar een afvalcontainer moet lopen, omdat je het met de sluiting de afvalzak makkelijk dicht kan doen. Daarom dat dit voor jou ook een belangrijk punt kan zijn waarmee je rekening kan houden.

Wel of niet biologisch afbreekbaar

Als jij bijvoorbeeld kleine vuilniszakjes gebruikt in je groente afvalbakje of in je compostbakje, dan is het ook fijn om rekening te houden met of de afvalzakjes wel of niet biologisch afbreekbaar/composteerbaar zijn. Papieren afvalzakken zijn een goed voorbeeld van iets wat composteerbaar is.

Anders mag je deze vuilniszakjes niet in je GFT container gooien, omdat daar dus alleen GFT afval in mag. Daarentegen mag je biozakken weer niet in je plastic afvalcontainer gooien, omdat het een andere samenstelling heeft dan plastic.

Aantal vuilniszakken per verpakking

Het zal je niets verbazen, maar je wilt ook rekening houden met hoeveel vuilniszakken je per keer koopt. Vaak is het zo dat de prijs per vuilniszak lager wordt, wanneer je er meer tegelijk van koopt.

En dit is dan weer fijn voor je portemonnee, dus maak hier zeker gebruik van. Het voordeel van online bestellen, is dat je bij veel merken ook nog eens van stapelkorting kan genieten. Hiermee sla je twee vliegen in één klap.

Ervaringen van andere gebruikers

Wanneer jij op zoek bent naar een bepaald product, dan moet je niet vergeten om de reviews en ervaringen van andere mensen door te nemen. Hier kan je veel nuttige informatie uit halen, dus het is belangrijk om je te laten informeren door de ervaringen van andere mensen met een bepaald product.

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan controleren. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs van de vuilniszakken

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van vuilniszakken begint vanaf zo’n €5 voor een kleine verpakking. Dit kan oplopen tot ongeveer €200, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Je krijgt dan ook een groot aantal vuilniszakken in huis. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je afvalzakken gaat kopen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over vuilnis zakken. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je een vuilniszak in een prullenbak doet. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

brabantia vuilniszakken

Hoe doe je een vuilniszak in een prullenbak?

Wanneer jij de beste vuilniszakken gekocht hebt, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product het beste in een prullenbak kan doen. De kans is groot dat jij dit al weer, dus onderstaande alinea is vooral bedoeld voor mensen die dat nog niet weten. Of voor mensen die graag opzoek zijn naar wat extra tips en tricks. Laten we bij het begin beginnen!

Veel prullenbakken bestaan uit twee delen: de prullenbak zelf en een losse binnen emmer. Haal de binnen emmer eruit, zorg dat deze schoon is, stop hier vervolgens de vuilniszak in en vouw de afvalzak om de rand heen.

Wil jij na het vervangen van de oude zak nog sneller klaar zijn? Zorg er dan voor dat er één of meerdere zakken aan de gebruikte zak vastzitten. Deze hoef je dan alleen nog af te scheuren en om te vouwen.

Is de zak bijna vol? Haal het er dan op tijd uit, zodat niet al het afval gaat ophopen. Hierdoor kan het lastiger zijn om de vuilniszak te verwisselen. Zorg er ook voor dat de afval zak niet te zwaar wordt, omdat je dan het risico loopt dat het gaat scheuren. Niks is vervelender dan een afvalzak dat scheurt, waardoor al je afval over de vloer komt te liggen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je het product hebt kunnen vinden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Prullenbakken tester
Hoi, ik ben Boyd! Prullenbakken, we hebben er dagelijks mee te maken! Ik heb in het verleden in een winkel gewerkt, waar we veel prullenbakken verkochten. Mijn missie met prullenbak.org is om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. We nemen je mee in de beste producten die je kunt aanschaffen.

Plaats een reactie