Prullenbak 20 liter [Extra Sale] 15x de beste van 2024

Prullenbak 20 liter: Een afvalbak van 20 liter is een ideaal product voor de wat kleinere huishoudens of locaties waar niet zo heel veel afval geproduceerd wordt. Hoe kan zo’n klein product dan geschikt zijn en voor wie? Dat is iets wat je in dit artikel gaat ontdekken.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste prullenbak van 20 liter van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een afvalbak van 20 liter en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met in welke situaties een 20 liter afvalbak handig is om te hebben én hoe je dit product het beste schoon kan maken. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste 20 liter prullenbak van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste prullenbak 20 liter van 2024. Hierbij loopt de prijs op van laag naar hoog. Welk product kies jij uit?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste kleur voor in jouw huis te vinden.

Prullenbak van 20 liter: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een betere prullenbak 20l ga je dus bijna niet vinden.

Afvalbak 20 liter Curver Decobin

Het eerste product in onze top vijf is de afvalbak 20 liter Curver Decobin. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 170 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Deze Curver prullenbak komt in de vorm van een pedaalemmer 20l en is verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren. Ook is de Decobin voorzien van een uitneembare binnen emmer. Hierdoor wordt het erg makkelijk om het vuil eruit te halen en om de binnenkant schoon te maken.

Ook goed om te benoemen is dat de Decobin een metaaluitstraling heeft, maar de voordelen van kunststof. Zo is het licht van gewicht, roest het niet, deukt het niet en vingerafdrukken zijn niet zichtbaar. Meer heb je niet nodig toch?

Had dezelfde al een tijdje geleden gekocht voor dagelijks afval. Deze erbij genomen voor het plastic afval. Zeer handig in gebruik en makkelijk schoon te maken

Smetsaerts58

Prullenbak 20 liter Eko E-Cube

Het tweede product in onze top vijf is de prullenbak 20 liter Eko E-Cube. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 155 reviews op bol.com.

Ook deze Eko afvalbak wordt geleverd in de vorm van een pedaalemmer. Daarbij kan je kiezen uit een zwarte prullenbak of een zilveren prullenbak. De Eko pedaalemmer is voorzien van een vergrendelbaar deksel en is daardoor geurdicht.

De kunststof binnen emmer is uitneembaar en daardoor makkelijk te reinigen én te legen. En dankzij de vorm van dit product plaats je het makkelijk strak tegen de muur of keuken. Al met al een prima product als je het ons vraagt.

We hadden eerst de 50+ liter, maar die was vee te groot voor de keuken. Bovendien passen in deze de ‘gewone’ komt zakken uit de supermarkt.

FamSmelt

20 liter prullenbak New Icon van Brabantia

Het derde product in onze top vijf is de 20 liter prullenbak New Icon van Brabantia. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 65 reviews op bol.com.

De Brabantia New Icon Prullenbak is verkrijgbaar in wel 20 verschillende kleuren en komt in de vorm van een pedaalemmer. Dankzij de unieke soft close techniek sluit het deksel soepel en stil. En De New Icon pedaalemmers zijn geurdicht en makkelijk te openen, te verplaatsen en schoon te houden.

Ook staan ze stevig en stabiel dankzij hun antislip bodem en anti-kantel blok. Alsof dat nog niet genoeg was, is dit product ook Cradle to Cradle gecertificeerd. Tevens kan je dit product in diverse maten verkrijgen, zoals 3, 5, 12 of 30 liter. Wat wil je nog meer?

het is een mooie pedaalemmer die perfect combineert met wat accessoires in mijn keukentje En ik heb ook nog het geluk dat hij prima werkt en het sluiten is haast geruisloos. Daarbij is het niet zo’n grote dus hoef ik geen grote zakken meer over een lange galerij te sjouwen. Ik ben er dan ook heel blij mee.

Gewoonelly

20 liter afvalbak Belle Deluxe van Eko

Het vierde product in onze top vijf is de 20 liter afvalbak Belle Deluxe van Eko. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 50 reviews op bol.com.

Nog een product van Eko in onze top 5. Dit keer is het de Belle Deluxe dat, net als de 3 producten hierboven, in de vorm van een pedaalemmer komt. De pedaalemmer is fingerprint proof en is voorzien van een gedempt deksel waardoor het deksel geruisloos sluit.

Je hebt daarbij de keuze uit 2 verschillende kleuren en 4 verschillende maten. De antislip bodem voorkomt krassen en beschadigingen van de vloer, maar je krijgt ook 5 jaar garantie. Dit product doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

Mooie prullenbak, solide. De kleurbeschrijving is echter niet correct. Er staat mat zwart, maar het zwarte van de prullenbak is niet mat maar glanzend zwart. EKO-Europe beschrijft de kleur zelf als: black, matt S/S. Dus het matte slaat op het RvS. De deksel is wel mat RVS.

MoJa86

Afvalemmer 20 liter Artistic van Eko

Het laatste product in onze top vijf is de pedaalemmer 20 l Artistic van Eko. Deze vuilnisbak 20 liter krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com.

En wederom een product van Eko. De Artistic pedaalemmer 20 liter is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver en heeft een uitneembare binnen emmer, zodat je het makkelijk kan reinigen en legen.

De pedaalemmer is voorzien van een afvalzakring die de afvalzak mooi op zijn plek houd en is voorzien van een gedempt deksel, waardoor het deksel geruisloos sluit. De Antislip bodem voorkomt beschadigen van de vloer.

Vuilnisemmer met uitneembare binnenemmer. Zachte sluiting. Vingerafdrukken niet te zien. Zeer praktisch in gebruik.

CCyn

Zit jouw prullenbak van 20 liter niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 290 verschillende 20 liter prullenbakken op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste prullenbak 20 liter, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste 20 liter prullenbak voor jouw situatie vinden.

Wat is een prullenbak van 20 liter?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een prullenbak van 20 liter is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij je het hieronder graag uit. 

Naast het feit dat prullenbakken er in verschillende ontwerpen te vinden zijn, zijn ze ook nog eens in diverse groottes te vinden. Een van de kleinste prullenbakken hebben een inhoud van 20 liter, wat geschikt is voor een huishouden van 2 personen.

Wat je vaak ook ziet is dat deze kleine prullenbakjes gebruikt worden in ruimtes en op locatie waar niet al teveel afval geproduceerd wordt. Denk dan aan een toilet, een badkamer of als GFT afvalbakje.

Het hebben van een goede prullenbak in je huis is natuurlijk noodzakelijk, om ervoor te zorgen dat je afval op de juiste manier kwijt kan raken. En je vraagt je wellicht af hoe een prullenbak van 20 hier nou voor kan zorgen. Is 20 liter dan niet te klein? Dat zeker niet.

Een prullenbak van 20 liter mag dan wel klein in formaat zijn, maar is wel ontzettend handig om te voorkomen dat klein afval zoals papiersnippers, prijskaartjes, snoeppapiertjes en zakdoekjes, door het hele huis gaan leven.

Een 20 liter prullenbak heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar wanneer zou je dan een 20 liter prullenbak moeten kopen en in welke situaties is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee.

afvalbak 20 liter

Waarom een afvalbak 20 liter kopen?

Nu je weet wat de beste prullenbakken van 20 liter zijn én waar je op moet letten als je dit product gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een afvalbak 20 liter zou moeten kiezen.

Ideaal voor een klein huishouden

Allereerst is het goed om te weten dat een prullenbak van 20 liter ideaal is voor kleine huishoudens. Met zijn tweeën produceer je over het algemeen niet heel veel afval op een dagelijkse basis en heb je dus geen grote prullenbak nodig. Wel is het zo dat zo’n 20 liter pedaalemmer wat sneller vol raakt, maar daar staat tegenover dat je dit product vaak leegt. Je zal dus minder snel last hebben van nare luchtjes.

Neemt weinig ruimte in beslag

Een ander bijkomend voordeel van een afvalbak van 20 liter, is dat het weinig ruimte in beslag neemt. iets meer dan een prullenbak van 10 liter, maar weer wat minder dan een prullenbak van 30 liter.

20 liter prullenbakken zijn niet bepaald groot en zijn in sommige gevallen ook perfect weg te werken in een kastje. Als inbouw prullenbak bijvoorbeeld. Dit is uitstekend geschikt voor als je de prullenbak niet al te veel ruimte wilt laten innemen.

Perfect voor werkkamer, badkamer of toilet

Los van of je een 20 liter prullenbak in je keuken gaat plaatsen, is het ook een geschikt product om te plaatsen in andere ruimtes.

Zo worden vaak dit soort kleine prullenbakken gebruikt voor ruimtes zoals de badkamer, een kantoor/studiekamer of het toilet. Mensen hebben vaak in dit soorten ruimtes weinig GFT afval en meer plastic en/of papier afval dat je perfect in een kleine afvalbak kwijt kan.

Ook omdat dit soort prullenbakken weinig ruimte in beslag nemen, is het een populaire keuze om te plaatsen in het toilet of in de badkamer.

Geschikt voor iedereen

Een ander bijkomend voordeel is dat je ontzettend veel keuze hebt in 20 liter afvalbakken. De kans is dan ook erg groot dat jij een product vindt dat precies aan jouw verwachtingen voldoen en perfect in jouw interieur of ruimte past.

Het is echter niet een product dat je snel in een keuken zal plaatsen, als je met 6 man woont. Maar je zou het dan wel makkelijk in het toilet kunnen plaatsen van zo’n groot gezin.

Al met al meer dan genoeg redenen waarom je een 20 liter afvalbak zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een vuilbak 20 liter gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

20 liter afvalbak

Prullenbak van 20 liter kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij een 20 liter prullenbak voor in je huis gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Merk

Wanneer jij je gaat orienteren naar een 20 liter afvalbak, kan je rekening houden met het merk dat je wilt gaan kopen. Zo zijn er een aantal populaire en bekende merken die diverse van dit soort kleine prullenbakjes in het assortiment hebben. Een prullenbak van Brabantia of een Wesco prullenbak bijvoorbeeld.

Vaak zie je dat deze grote merken een uitgebreid en divers aanbod hebben, waardoor ze producten in het assortiment hebben die bij elke situatie past én bij elke persoon past.

Daarnaast kan je per merk ook kiezen voor een bepaald model. Dit model zal dan garant staan voor een bepaalde look & feel en bepaalde functionaliteiten. Zo staat de Simplehuman prullenbak erom bekend dat je op dit product geen vingerafdrukken zal zien, vanwege een speciale techniek.

Vrijstaand of inbouwen in kast

Daarnaast is het ook fijn om rekening te houden met of je de prullenbak wilt inbouwen in een kast of gewoon ergens los wilt neerzetten.

Een afvalbak van 20 liter is een niet zo’n groot product en om die reden een populaire afmeting om in te laten bouwen in een keukenkastje. Maar ook een vrijstaande prullenbak is een populaire keuze in bijvoorbeeld het toilet of de badkamer. Daarom is het belangrijk om voor jezelf te bepalen waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Soort deksel

Ook het type deksel is een belangrijk punt om rekening mee te houden. Er zijn tegenwoordig verschillende manieren waarop je een prullenbak kan openen en kan sluiten.

Je hebt hierbij de keuze tussen een touch afvalbak, een afvalbak met sensor, een afvalbak swing, een open prullenbak, een inbouw variant, een afvalbak met push of een pedaalemmer.   

Je kan wellicht al een beetje aan het type deksel aflezen hoe je het product moet openen. Heb je echter nog geen flauw idee? Blijf dan even doorlezen. Verderop in dit artikel staan we kort even stil bij al deze typen deksel met een bijbehorende uitleg.

Materiaalgebruik

Het zal je niets verbazen dat ook 20 liter prullenbakken van diverse materialen gemaakt worden. Hierbij kun je denken aan metaal en kunststof, maar bijvoorbeeld ook RVS. 

Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar wat jouw persoonlijke voorkeur heeft. 

Zo is een roestvrij stalen prullenbak tijdloos en relatief makkelijk schoon te krijgen en een metalen prullenbak gaat lang mee, omdat het tegen een stootje kan. Een kunststof prullenbak is daarentegen vaak een stuk goedkoper en licht.

Aantal compartimenten

Afhankelijk van waar je de 20 liter afvalbak gaat plaatsen en wat voor afval je op die locatie produceert, kan het verstandig zijn om te kijken naar het aantal compartimenten.

Het aantal compartimenten maakt het mogelijk om 1, 2, 3 of meer soorten afval van elkaar te scheiden, zodat het makkelijk recycled kan worden. Dit is immers iets wat steeds meer mensen doen in Nederland en op veel plekken ook steeds vaker verplicht om te doen.

Als jij een prullenbak met meerdere vakken koopt, zullen de compartimenten bij elkaar 20 liter zijn, maar dan verdeeld over twee, drie of meer vakken. Je krijgt dan dus een prullenbak met 2 vakken van ieder 10 liter (ook wel een duo prullenbak genoemd) of een prullenbak met 3 vakken die bij elkaar ongeveer 20 liter zijn.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een prullenbak 20 liter begint vanaf zo’n €18 en kan oplopen tot ongeveer €530 voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

20 liter prullenbak

20 liter afvalbak: Welk deksel kies je?

Wanneer jij een afvalemmer van 20 liter wilt aanschaffen, kan je uit een aantal soorten deksels kiezen. We nemen je hieronder mee in welke soorten dit zijn en waar je hierbij aan kan denken, zodat je voor jezelf kan bepalen wat voor deksel het meeste bij jou past.

Open deksel

Een prullenbak zonder deksel wordt in de regel vaak gebruikt op kantoor of in een horecagelegenheid. Een prullenmand is bijvoorbeeld een perfect voorbeeld van een prullenbak met een open deksel. Doordat deze prullenbak open is aan de bovenkant, kan men makkelijk en snel afval deponeren. 

Tevens worden dit soort prullenbakken vaak gebruikt op plaatsen waar door de dag heen veel afval wordt weggegooid. Denk aan sportlocaties, kroegen, pretparken of op kantoor. Hierbij is het overigens wel aan te raden om de prullenbak dezelfde dag nog te legen als er organisch materiaal wordt weggegooid. 

Pedaalemmer

Met deze variant kun je op een eenvoudige manier de deksel openen, door met je voet op een pedaal te drukken. Dit product wordt dan ook niet voor niets een pedaalemmer genoemd. Dankzij de druk zal het deksel openen. Hierdoor is het eenvoudig mogelijk om afval weg te gooien als je beide handen vol hol hebt. 

Tevens hoef je met het gebruik van dit model niet met je handen de pedaalemmer aan te raken, wat door sommige mensen een stuk hygiënischer gevonden wordt. 

Touch systeem

Een ander soort deksel wat je veel ziet bij diverse merken, is de touch afvalbak. Bij dit soort deksels hoef je alleen lichtjes op de deksel te drukken, waarna de prullenbak opent. Vandaar het woord touch natuurlijk. Het deksel blijf topen staan, zolang jij dat wilt, omdat je het zelf weer dicht moet duwen.

Het design van dit soort prullenbakken ziet er vaak strak uit, omdat het deksel gelijk is getrokken met de bovenkant. Hierdoor ziet alles er zeer gestroomlijnd uit en dat is dan ook meteen een reden waarom veel mensen een prullenbak met dit soort deksels koopt.

Sensor

Prullenbakken worden steeds meer voorzien van technische snufjes, waardoor ze ook steeds populairder worden. Een van dit soort prullenbakken is de prullenbak met sensor. Dit kan zowel een bewegingssensor als een geluidssensor zijn.

Wanneer jij een beweging langs de sensor maakt of bijvoorbeeld “open can” zegt, zal deze prullenbak vanzelf open gaan. Hierdoor kan je, zonder dat je de prullenbak aan hoeft te raken, zeer makkelijk afval deponeren.

Push

Een push afvalemmer is voorzien van een deksel, die je dankzij een push systeem eenvoudig met je handen kunt indrukken. Vervolgens opent de deksel zich en kan je al jouw afval direct in de prullenbak laten vallen.

Nadat je gebruikt hebt gemaakt van de prullenbak, zorgt het push systeem ervoor dat de deksel weer direct van zichzelf sluit om te voorkomen dat er nare luchtjes uit de prullenbak ontsnappen en in de lucht blijven hangen.

Swing

Als laatste type deksel willen we stil staan bij de swing afvalbak. Een swing deksel kenmerkt zich door het feit dat je op het deksel van dit soort prullenbakken kan duwen, waarna het deksel open zal zwaaien (swingen dus) en je de prullenbak kan vullen met afval.

Dit soort deksels zal vanzelf weer dichtgaan, simpelweg omdat de deksel ook weer naar beneden “swinged”. Het is dus ook een relatief makkelijke manier waarop je afval weg kan gooien.

Oké, je weet nu bijna alles wat je hoor te weten over de 20 liter afvalbak. We hebben het alleen nog niet gehad over voor wie de 20l prullenbak geschikt is en hoe je de 20 liter vuilnisbak het beste schoon kan maken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Voor wie is een 20 liter prullenbak geschikt?

Hoewel een 20 liter prullenbak een item is dat veel voorkomt in huishoudens, is het niet voor ieder huishouden geschikt. Het is namelijk een kleine prullenbak dat in sommige situatie veel te snel vol kan zitten.

Om te bepalen of een bepaalde vuilnisemmer geschikt is voor jou, is het van belang om te kijken naar de grootte van je huishouden. Wanneer je in je eentje woont, zonder andere mensen erbij, is een prullenbak van 10 liter soms al prima. Woon je met 3 mensen, is een afvalbak van 30 liter vaak al voldoende.

Wanneer jouw huishouden meer dan 3 personen bestaat, is het verstandig om een grotere prullenbak uit te zoeken. Denk dan aan een prullenbak van 30 tot 50 liter. Is je huishouden nog groter dan dat, kies dan voor een prullenbak met een inhoud van meer dan 50 liter. 

Naast de grootte van je huishouden, is het belangrijk dat je kijkt naar waar je de prullenbak neer wilt zetten. Ben je op zoek naar een prullenbak voor in de badkamer of het toilet, dan is een prullenbak van 20 liter perfect. Maar op een druk kantoor of een plek waar veer afval geproduceerd wordt, wil je juist een grotere prullenbak plaatsen.

Zoals je ziet zijn er meerdere toepassingen mogelijk waarbij een 20 liter prullenbak goed van pas zal komen. Het is daarom nu de zaak om verder te gaan met hoe je dit product het beste schoon kan maken.

Hoe maak je een 20 liter prullenbak schoon?

Jij wilt natuurlijk niets liever dan een fris en schoon huis. Een huis zonder nare luchtjes of fruitvliegjes. Om dit te bereiken is het belangrijk om je huis regelmatig schoon te maken. Dit is bij een 20 liter afvalbak niet heel veel anders.

Om ervoor te zorgen dat alles in een goede staat blijft, zal je de prullenbak regelmatig schoon moeten maken. Ook geef je bacterien en schimmels weinig kans om te groeien.

Maar hoe doe je dat dan en waarmee moet je rekening houden? Het is echt ontzettend simpel. Met het volgen van de onderstaande stappen zal je al een heel eind komen én zien dat het helemaal niet zo lastig is.

Je zal allereerst wat wasmiddel, heet water, een schoonmaakborstel of sponsje en een handdoek nodig hebben. Ook is het belangrijk dat de 20 liter afvalbak leeg is, dus haal het vuil of de vuilniszakken eruit.

Begin met de buiten- en binnenkant

Hierna is het een kwestie van aan de slag gaan met het hete water en het wasmiddel om de gehele buitenkant schoon te maken. Je begint met de buitenkant, om vervolgens de binnenkant te reinigen. Je kan dit doen op de manier waarop jij dat prettig vindt. Enkele tips die we jou hierbij willen meegeven:

Een metalen prullenbak moet je na het schoonmaken goed droogmaken met een handdoek. Op die manier voorkom je dat hij gaat roesten.

Wanneer je een prullenbak van RVS hebt, zal je de buitenkant met een zachte doek schoon moeten maken. Op die manier kan je krassen voorkomen.

Is jouw prullenbak van kunststof, dan hoef je wat minder voorzichtig te zijn. Wel kan dit materiaal krassen krijgen en minder sterk zijn, maar het zal niet roesten en niet zo snel krassen als RVS.

Nu is het de zaak om de binnenkant te reinigen. De binnenkant van je prullenbak is ook eenvoudig schoon te maken. Als het goed is heb je het vuil al verwijdert uit de prullenbak van 20 liter.

Het enige wat je dan hoeft te doen is wat heet water en wasmiddel in de prullenbak te gieten, zodat je het kan reinigen met een spons of borstel. Naderhand schud je het vieze water eruit en kan je de binnenkant drogen met een handdoek.

De laatste tip die wij je mee willen geven is dat je de handleiding van de prullenbak goed door moet nemen. Hier staan vaak de instructies met betrekking tot het schoonmaken in. Daarna is het simpelweg een kwestie van het volgen van de juiste stappen. 

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je de perfecte 20 liter prullenbak voor jouw huishouden hebt gevonden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Prullenbakken tester
Hoi, ik ben Boyd! Prullenbakken, we hebben er dagelijks mee te maken! Ik heb in het verleden in een winkel gewerkt, waar we veel prullenbakken verkochten. Mijn missie met prullenbak.org is om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. We nemen je mee in de beste producten die je kunt aanschaffen.

2 gedachten over “Prullenbak 20 liter [Extra Sale] 15x de beste van 2024”

Plaats een reactie